Звезден часовник

За всяко нещо, което правим, си има – ТОЧЕН, НАЙ-ПОДХОДЯЩ МОМЕНТ! Сребърната красавица – Луната, не само ни “гледа”   от небосвода, но и оказва голямо въздействие върху нашите биоритми и  показва точният момент за действие. За силното влияние на Луната  върху нашия живот и по-точно върху биоритмите и импулсите на тялото ни, не трябва да се съмнявате.

Като примери за безспорното влияние  на Луната върху живота на Земята, може да си припомним популярните и достъпни за всички, научно – доказани факти: приливите и отливите, обострянето на някои психо-соматични заболявания  и “подуването” на земната кора с 1-3 мм в дните на пълнолуние, менструалния цикъл при жените. Това са реални събития, които не могат да се отрекат, дори и от  скептично настроените хора, които обичат да казват, че не “вярват” на астрологията! Но те не вярват, единствено и само, защото НЕ ЗНАЯТ!

Изследването на причините на въздействието на Луната /и на планетите/  винаги е обвито в спекулации и мистерия . А отговорът е толкова ясен: той е даден още от древни времена от Хермес Трисмегист, велик жрец и посветен в древен Египет. Той е и родоначалника на ЕЗОТЕРИКАТА  /от гръцки: esoteros = вътрешен/, кръстена на него, тя се нарича още “херметическа философия”.

Той извежда закона за аналогията, който  гласи: “Каквото горе /на небето/, такова и долу /на Земята/”. Зад тези думи прозира истината, че навсякъде във Вселената и на небето и на Земята, в макрокосмоса и микрокосмоса, на всички нива действат едни и същи закони.  Човекът е точно копие на макрокосмическата Вселена . Навън не може да открием нищо, което не откриваме като аналогия и в човека. Всичко това, в  цялостност, се управлява от единни закони. Тук няма място за случайности.

Точното време се определя от фазите на Луната /и не само от нея, но в настоящия материал, засягаме само нейното влияние/ и от преминаването й  през зодиакалните знаци.

НОВОЛУНИЕТО  има пречистваща сила, помага да се отделят отровите от тялото и задържаната вода в организма. Ако гладувате в този ден или поне сте на силно разтоварващ режим / с постна храна/, помагате на тялото да се отърве по-лесно от натрупаните отрови и шлаки и по този начин предотвратявате появяването на много болести. Ако искате да се отървете от някои лоши привички, този ден е най-подходящ  за начало. Стартираните диети на новолуние , винаги носят окуражаващи резултати. Не е за подценяване  и факта, че това е най-подходящия период за почистване на дома, за изпиране на дрехите.

При НАРАСТВАЩА Луна тенденцията е към зареждане, приемане, абсорбиране, запазване на енергията и щадене. Не се товарете с много работа. Всичко, което ни е необходимо за организма, всички изграждащи го елементи, в този период се усвояват най-пълноценно. Лечението на наранявания или операции протичат по-неблагоприятно, колкото повече нараства Луната, защото има опасност от голяма кръвозагуба. Ражданията се увеличават, като най-много са по пълнолуние

При ПЪЛНОЛУНИЕ   “лунатиците” бродят насън, раните кървят най-силно, в тъканите се натрупват много течности,  злополуките и насилствените престъпления се увеличават.

НАМАЛЯВАЩА Луна  има свойството да отделя, изплаква, отмива, издишва. Тя ни подканва към активност и изразходване на сили.Операциите се по-успешни от друг път, почти всички домашни работи ни се удават по-лесно. Тъканите лесно и бързо се освобождават от задържаните течности. Ако в тези дни се храните повече от друг път, не се пълнее така лесно, както това би станало при нарастваща Луна. Този период е благоприятен за много дейности  в градината, на полето и за поддържане на стайните растения.

Често се чудим, защо, въпреки големите ни старания и усилия да предприемем нещо успешно, не всеки път получаваме желания резултат. Причината е една: не сме улучили сполучливото време  за тази дейност!  В астрологията Луната –  символизира нашето всекидневие, храненето, почивката, закрилата, майчинството. В зависимост от разположението й на  небосвода и от това, в кой зодиакален знак се намира тя, съответно се “събужда”, активира,  съответния  принцип подвластен на дадената зодия.   Във всеки зодиакален знак  се задържа около 2,5 дена, през това време този принцип е активен. И съответно, в зависимост от това, какво искаме да предприемем, добре е да се съобразим с този момент, с КАЧЕСТВОТО на времето! Само тогава ще имаме желания успех. Това е отговора на  често задавания въпрос към астролога:”Защо някои дейности са успешни в един момент, а в друг –не?”

В тази нова рубрика: “Луната ни съветва”,  винаги ще намирате нужната ви информация за това , кога да предприемете нещо и то да ви донесе наистина очакваните резултати! Всички тези правила и съвети са валидни, точно като таблицата за умножение, единствено и само, защото действат! Това много лесно може да го проверите. С тези съвети, не желаем да ви затормозим, да ви затрупаме с “още нещо, с което трябва да се съобразявяте”! Точно обратното! Искаме  да ви върнем към природните ритми, защото самите ние, сме деца на природата и сме едно цяло с нея.

Много по-лесно ще бъде  ежедневието ви, като се “гмурнете” по естествен начин в качеството на момента и заживеете в единен ритъм с него, вместо да му се противопоставяте. Така неусетно ще се научите да живеете в единство с природата. Това гарантирано ще ви донесе добро здраве, самочувствие  и удоволствие от живота. Нужно е да живеем в хармония. Всяко излизане от природния ритъм, довежда до дисонанс в организма ни. Това е като зле настроен музикален инструмент, който на фона на Вселенския оркестър започва да звучи фалшиво. Точно в този момент се появява дискомфорта и неудовлетвореността. Ако продължаваме да не се вслушваме в природния ритъм, вече идват  неразположенията и болестите.

В живота са закодирани саморегулиращи се сили…., а ние игнорираме ритмите само, защото не ги познаваме. Модерният свят реши, че може да пренебрегне това древно знание, което е ползвано от много поколения преди нас. Реши, че може да замести природните ритми с химическите препарати и електронните уреди. Но, както се вижда, ползвайки тези “блага” на съвремието, хората не са успели да станат по здрави и по-хармонични.

Постепенно,  вие ще успеете да  възвърнете това забравено знание в живота си. Всеки жрец, маг и учител /гуру/  се е съобразявал с тези импулси още преди хилядолетия. Никога не е късно да го направите за себе си, за да живеете по-леко и  с радост да посрещате всеки нов ден.

Сверете си “часовника” със звездния циферблат. Планирайте и предприемайте успешно свойте начинания. За всяко нещо си има точен момент, уловете го!

 

                                                                                     МИХАЙЛИНА НИКЛЕВА-МИШЕЛ

*Статията е публикувана в 6 брой на сп. “Бела”-2005 г.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.