2013 – Година на водната змия

На 10 февруари 2013 г. в 9.21 ч. настъпва китайската Нова година, подвластна на Водната змия, или както още я наричат Водната черна змия, защото китайците асоциират водата с черния цвят.

  • Девиз на Змията: „Аз планирам!”.
  • Енергетика на годината: ин (женска).
  • Скъпоценни камъни: ахат и опал.
  • Змията „дружи” с Вола и Петела.
  • Змията „враждува” с Маймуната, Тигъра и Свинята.
  • Водната змия управлява интервала от време между 9.00 и 11.00 ч.
  • Цветовете, актуални за Годината на Водната змия са: черно, небесносиньо и зелено. Черният цвят символизира дълбокия Космос, както и водните дълбини. Затова през тази година очаквайте да вземате по-мъдри и дълбоко обмислени решения.


Змията – символ на мъдрост, прозорливост, воля и красота, е най-почитаното животно от Изтока. В Япония изразът „Красива сте като змия!” е най-ценният комплимент за една жена. Но нека българските мъже не го изричат, че здравата ще си изпатят. Защото Западът асоциира Змията с изкушението и коварството.

– В годината на Змията творческият потенциал се разгръща максимално и хората израстват духовно. Мощната жизнена енергия Кундалини се изобразява като спяща в основата на гръбнака на всеки човек змия. Пробудена, тази енергия облагородява и духа, и тялото. Най-облагодетелствани от нея ще бъдат хората със силна интуиция, творческите натури, лечителите, психолозите и екстрасенсите.

– Сексуалната енергия, която е функция на Кундалини, също е „събудена” през тази година. Насладите и развлеченията ни влекат. Змията умее умело да използва секси излъчването си, за да се издигне в кариерата. Пазете се от подобни манипулации!

– Разликата между добро и зло ще е много ясна през Годината на Водната змия. Не бива да се държите агресивно, злобно и нападателно. Колкото по-лошо сте настроени към света, толкова по-лошо ще се развива животът ви. С други думи, внимавайте да не настъпите опашката на Змията, защото бързо ще настроите събития и хора срещу себе си.

– Няма да ви е лесно да обуздавате агресията си (но вие стоически го правете!), защото тенденцията сега е трудно постигане на компромиси. Конфликтите ще са често срещано явление и в личния живот, и в политиката. Както и лъжите, измамите и подмолните действия.

– Съпружеските и любовните отношения ще бъдат подложени на сериозна проверка за надеждност и вярност. Разбулват се тайни изневери, изплуват скрити мотиви за сключване на брака… Впрочем много лесно ще ви е да изневерявате сега, защото сексуалното привличане между хората е много силно. Но също така ще искате да задържите на всяка цена любимия човек до себе си. И, естествено, с типичните за Змията методи – манипулация и изкушение.

– Интуицията се усилва, енергийният потенциал расте. Някой дори ще открият най-изненадващо, че притежават „магически” способности. Не е изключено родените през някоя от годините на Змията (1953, 1965, 1977, 1989 и 2001 г.) да развият телепатия, талант за хипнотизиране и ясновидство. Годината е идеална за занимания с медитация и йога.

– Трансформации! Характерно за змията е, че сменя кожата си. Символично през тази година всички хора получават шанс да сменят кожата си, да се преродят. Някои дори ще променят коренно нагласите си – ще погледнат на света много по-философски или ще проявят силен интерес към религия и мистика. Цялата година е отлична за образование, преквалифициране и придобиване на нови умения.

– През годината ще преобладава желанието за индивидуални, тихи занимания, творчество и духовно самоусъвършенстване. Всичко мистериозно и тайнствено сега ще буди интерес. Някои ще го потърсят в йога, други пък ще се увлекат по пътешествия с цел опознаване на чужди религии. Трети ще изпитат потребност да създадат домашен уют – сигурно, красиво и удобно „леговище”, каквото обича и змията. Ще се развиват добре само начинанията, към които се подхожда бавно, мъдро, с предварително обмисляне и подготовка.

Най-силни „змийски” вибрации ще усетите през първата половина на годината – особено през февруари, април и май. Тогава и в обществено-политически план очаквайте много промени. Най-вече във финансовия сектор, където са възможни сътресения и рестриктивни реформи. Чак през юни в тази сфера се постига стабилност и оптимистичните прогнози стават по-възможни. Годината на Змията може да се окаже преломна за развитието на някои държави.

– Втората половина на годината ще е малко по-спокойна, с изключение на август и септември, когато негативните страни на Годината на Змията ще бъдат най-видими и осезаеми.

– Годината на Водната змия е подходяща за развитието на промишлеността и науката, за политически и държавнически преустройства и за делова работа. Има вероятност да се появят нови науки! За жалост се засилва контролът на всички нива, което може да ви подейства ограничаващо.

– На сигурен успех в работата да разчитат: заетите в научната сфера, търговията и промишлеността; всички, които се занимават с дизайн, пластика и изработване на изящни предмети (например бижута); заетите в музикалния бизнес, киното и театъра.

Ако е възможно, не водете съдебни дела през тази година. Защото Змията е много коварна и отмъстителна, особено ако я предизвикате.

– Много внимавайте с парите! Сега няма да ги печелите лесно, затова си правете сметката дали купувате онова, което ви трябва, или ги пилеете за глупости. Избягвайте големите харчове и необмислените инвестиции. Змията обича да пести, да трупа!

– Неактивните в ежедневието си хора има опасност да се „напълнят” с негативна, застояла енергия. В здравословно отношение има опасност от задържане на течности в тялото и поява на отоци. Затова се хранете с повишено внимание. Не претоварвайте организма с белтъчна храна, избягвайте алкохола, както и газираните напитки – те „замърсяват” организма. Избягвайте и прекалено студените продукти и напитки – те забавят обмяната на веществата и водят до обостряне на хроничните заболявания. Кучето, Заекът и Драконът трябва да са особено грижливи към здравето си.

– Избягвайте хора, места, ситуации и събития, които ви облъчват с негативизъм. Т.нар. енергиен вампиризъм ще е на „мода” през тази година. Особено внимателни в това отношение трябва да бъдат водните знаци Рак, Скорпион и Риби. Те ще са най-податливи на негативни влияния.

– Очаква се усилване на слънчевата активност, а с това и честа поява на тайфуни, урагани и други природни катаклизми.

Михайлина Никлева-Мишел

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.