Луна и домКликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с черни букви


КОГА ДА ПОЧИСТИМ ДОМА СИ

Луната ще е пръв ваш помощник, стига да искате да се “допитвате” до нея. Почистването на праха, прането и миенето на прозорци ще ви се удават много бързо и лесно, ако ги правите в периода на намаляваща Луна. Вярно е, че през месеца тези дни са твърде недостатъчни, за да поддържате дома си изряден, но поне по-голямата част от домакинската работа ви съветвам да свършите тогава.

ПОДХОДЯЩИ ДАТИ ЗА: ЮНИ 2019

Основно почистване: от 1 до 2 юни и от 18 до 30 юни

Пране, химическо чистене и миене на прозорци: не пропускайте датите: 5, 6, 13, 14, 15 (до 12.04 ч.), 22 (след 17.03 ч.), 23, 24

Това са т. нар. дни на водата. Всички замърсявания и петна ще се отстраняват с лекота.

Неподходящи дати за миене на прозорци: 2 (след 14.49ч.), 3, 4, 11, 12, 20, 21, 22 (до 17.03ч.), 30 юни

Тогава по стъклата след избърсване ще остават упорити бели “облачета”.

РЕМОНТИ ПО ДОМА:

ПОДХОДЯЩИ ДАТИ ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА РЕМОНТ: от 1 до 2 юни и от 18 до 30 юни

ВАЖНО!!! От сега предупреждавам, че през следващият месец юли ще има ретрограден Меркурий от 8 юли до 1 август. Този период няма да е подходящ за РЕМОНТИ. Защото започнат ремонт в периода на ретро Меркурий, може да се проточи много във времето, но най-неприятното е, че свършеното ще се окаже грозно или дефектно. Да не говорим, че ще дадете много повече пари от предвиденото. Ще попаднете на неподходящи майстори или материали и т.н. Всичко това е проверено многократно в практиката. Ако се вслушате в този съвет, ще си спестите много разправии и нерви, а и пари! В началото на юли подходящи дати ще са само 4, 6 и 7 юли.

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации: