Луна и здравословно храненеКликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с черни букви


КАК ДА БАЛАНСИРАМЕ СВОЕТО ХРАНЕНЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ 2020 г.

 

 ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА

В кои дни и часове се активират през ДЕКЕМВРИ 2020 г.

 БЕЛТЪЧИНИ И ПЛОДОВЕ

Белтъчините (от мляко, сирене, извара и нетлъсто месо) и плодовете ще се усвояват  оптимално на: 5, 6, 13, 14, 22, 23, 24 (до 13 ч);

 СОЛ, КОРЕНОПЛОДНИ

Кореноплодните (картофи, моркови, ряпа), както и солените храни ще се преработват най-добре на: 7, 8, 15, 16, 24 (след 13 ч), 25, 26;

 МАЗНИНИ

Мазните храни, както и различните видове ядки е най-целесъобразно да консумирате на: 1, 9, 10, 17, 18, 27, 28 ноември;

 ВЪГЛЕХИДРАТИ

Въглехидратите (всички тестени и сладки храни) се усвояват най-добре на: 2, 3, 4, 11, 12, 19, 20, 21, 29, 30, 31 ноември;

Преминавайки през зодиака Луната последователно активира различните качества на храните/белтъчини, сол, мазнини и въглехидрати/. В деня, когато е активирано съответното качество, трябва много внимателно да се наблюдавате как вашето тяло реагира точно на тези храни.

Принципно в този ден организмът е настроен да усвоява напълно активираните хранителни вещества и в повечето случаи би трябвало да можем спокойно да си хапваме от тях, без да се притесняваме, че ще имаме странични ефекти или че ще напълнеем. Но често се получава точно обратното. Всичко е строго индивидуално, вслушвайте се в организма си, недейте да притъпявате сетивността си.

Възможно е в този ден да усвоявате с лекота и да имате апетит към съответната храна, но може и да изпитвате нежелание към нея и да ви става тежко, да се чувствате изморени и вяли– това означава, че в бъдеще трябва да бъдете по-внимателни към този вид храна в дните, когато тя се АКТИВИРА.

НАПРИМЕР: ако ви става тежко от мазнини, когато Луната преминава през въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей, тогава винаги избягвайте прекомерното ползване на мазнини в дните, когато транзитната Луна преминава отново и отново през тези знаци. На страниците на сайта, винаги ще намерите информация Луната в момента през кой зодиакален знак преминава ето тук.

БЕЛТЪЧИНИ И ПЛОДОВЕ

Когато Луната преминава през знаците Овен, Лъв и Стрелец, това са дните на топлината и на елемента огън. Белтъчините и плодовете се усвояват от организма най-пълноценно. Приети сега тези хранителни вещества се отразяват благоприятно върху тялото и сетивните органи. Дори ще забележите, че повече от друг път ви се прияждат точно такива храни.

Наблюдавайте се как точно вие реагирате на белтъчини и плодове в посочените дни. Ако забележите, че ви става тежко на стомаха – ограничете количествата.

СОЛ, КОРЕНОПЛОДНИ

Когато Луната преминава през знаците Телец, Дева и Козирог, това са дните на студа и на елемента земя. Сега се активизират най-добрите качества на солта, тя участва в подхранването на кръвта. В тези ден ще ви се услаждат повече солени храни. Бъдете много внимателни, ако имате здравословни проблеми, които могат да се влошат от прекомерната употреба на сол.

МАЗНИНИ

Когато Луната преминава през Близнаци, Везни и Водолей, това са дните на светлината и на елемента въздух. В тези дни добрите качества на мазнините и маслата в храната се усвояват бързо и лесно от организма и участват в неговото изграждане, те захранват системата на жлезите с вътрешна секреция, цялата ендокринна система.

В тези дни всяка храна, която съдържа малко повече мазнини много ще ви се услади, но все пак бъдете внимателни, особено, ако имате здравословни проблеми и мазнините са ви противопоказни. Ако забележите, че ви става тежко на стомаха след консумацията на мазнини, трябва за в бъдеще да ги избягвате.

ВЪГЛЕХИДРАТИ

Когато Луната преминава през Рак, Скорпион и Риби, т. нар. «водни знаци» организмът с лекота усвоява въглехидратите и те действат укрепващо на нервната система. Ще забележите, че повече от друг път ви се иска да хапнете нещо тестено или сладко. Не се поддавайте напълно на тези импулси, защото ако имате наднормено тегло или други здравословни проблеми, ще се наложи да бъдете внимателни в приеманите количества.

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации: