Луна и здравословно хранене

Как да балансираме своето хранене:

КАК ДА БАЛАНСИРАМЕ СВОЕТО ХРАНЕНЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ     

ЮНИ 2024 г.

 

ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА

 

В кои дни и часове  се активират през Юни 2024 г.

 

БЕЛТЪЧИНИ И ПЛОДОВЕ

– Белтъчините (от мляко, сирене, извара и нетлъсто месо) и плодовете ще се усвояват  оптимално на: 1, 2, 10, 11, 20, 21, 28 (след 11.53), 29, 30;

 

СОЛ, КОРЕНОПЛОДНИ

Кореноплодните (картофи, моркови, ряпа), както и солените храни ще се преработват най-добре на: 3, 4, 12, 13, 14, 22, 23;

 

МАЗНИНИ

 

Мазните храни, както и различните видове ядки е най-целесъобразно да консумирате на:  5, 6, 7 (до 15.42 ч.), 15, 16, 24, 25;

 

ВЪГЛЕХИДРАТИ

 

Въглехидратите (всички тестени и сладки храни) се усвояват най-добре на: 7 (след 15.42 ч.), 8, 9, 17, 18, 19, 26, 27, 28 (до 11.53 ч.);    

 

 

КАК ДА БАЛАНСИРАМЕ СВОЕТО ХРАНЕНЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ ЮЛИ 2024 г.

 

ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА

 

В кои дни и часове  се активират през юли  2024 г.

 

БЕЛТЪЧИНИ И ПЛОДОВЕ

– Белтъчините (от мляко, сирене, извара и нетлъсто месо) и плодовете ще се усвояват  оптимално на:  7, 8, 9, 17, 18, 19 (до 11.15 ч.), 26, 27;

 

СОЛ, КОРЕНОПЛОДНИ

Кореноплодните (картофи, моркови, ряпа), както и солените храни ще се преработват най-добре на: 1, 2, 10, 11, 19 (след 11.15 ч.), 20, 21 (до 14.44 ч.), 28, 29;

 

МАЗНИНИ

 

Мазните храни, както и различните видове ядки е най-целесъобразно да консумирате на: 3, 4, 12, 13, 14, 22, 23, 30, 31;

 

ВЪГЛЕХИДРАТИ

 

Въглехидратите (всички тестени и сладки храни) се усвояват най-добре на: 5, 6, 15, 16, 24, 25;  

 

 

Преминавайки през зодиака Луната последователно активира различните качества на храните/белтъчини, сол, мазнини и въглехидрати/. В деня, когато е активирано съответното качество, трябва много внимателно да се наблюдавате как вашето тяло реагира точно на тези храни.

Принципно в този ден организмът е настроен да усвоява напълно активираните хранителни вещества и в повечето случаи би трябвало да можем спокойно да си хапваме от тях, без да се притесняваме, че ще имаме странични ефекти или че ще напълнеем. Но често се получава точно обратното. Всичко е строго индивидуално, вслушвайте се в организма си, недейте да притъпявате сетивността си.

Възможно е в този ден да усвоявате с лекота и да имате апетит към съответната храна, но може и да изпитвате нежелание към нея и да ви става тежко, да се чувствате изморени и вяли– това означава, че в бъдеще трябва да бъдете по-внимателни към този вид храна в дните, когато тя се АКТИВИРА.

НАПРИМЕР: ако ви става тежко от мазнини, когато Луната преминава през въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей, тогава винаги избягвайте прекомерното ползване на мазнини в дните, когато транзитната Луна преминава отново и отново през тези знаци. На страниците на сайта, винаги ще намерите информация Луната в момента през кой зодиакален знак преминава ето тук.

БЕЛТЪЧИНИ И ПЛОДОВЕ

Когато Луната преминава през знаците Овен, Лъв и Стрелец, това са дните на топлината и на елемента огън. Белтъчините и плодовете се усвояват от организма най-пълноценно. Приети сега тези хранителни вещества се отразяват благоприятно върху тялото и сетивните органи. Дори ще забележите, че повече от друг път ви се прияждат точно такива храни.

Наблюдавайте се как точно вие реагирате на белтъчини и плодове в посочените дни. Ако забележите, че ви става тежко на стомаха – ограничете количествата.

СОЛ, КОРЕНОПЛОДНИ

Когато Луната преминава през знаците Телец, Дева и Козирог, това са дните на студа и на елемента земя. Сега се активизират най-добрите качества на солта, тя участва в подхранването на кръвта. В тези ден ще ви се услаждат повече солени храни. Бъдете много внимателни, ако имате здравословни проблеми, които могат да се влошат от прекомерната употреба на сол.

МАЗНИНИ

Когато Луната преминава през Близнаци, Везни и Водолей, това са дните на светлината и на елемента въздух. В тези дни добрите качества на мазнините и маслата в храната се усвояват бързо и лесно от организма и участват в неговото изграждане, те захранват системата на жлезите с вътрешна секреция, цялата ендокринна система.

В тези дни всяка храна, която съдържа малко повече мазнини много ще ви се услади, но все пак бъдете внимателни, особено, ако имате здравословни проблеми и мазнините са ви противопоказни. Ако забележите, че ви става тежко на стомаха след консумацията на мазнини, трябва за в бъдеще да ги избягвате.

ВЪГЛЕХИДРАТИ

Когато Луната преминава през Рак, Скорпион и Риби, т. нар. «водни знаци» организмът с лекота усвоява въглехидратите и те действат укрепващо на нервната система. Ще забележите, че повече от друг път ви се иска да хапнете нещо тестено или сладко. Не се поддавайте напълно на тези импулси, защото ако имате наднормено тегло или други здравословни проблеми, ще се наложи да бъдете внимателни в приеманите количества.

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!

ПИСМЕНИ ХОРОСКОПИ НЕ СЕ ИЗГОТВЯТ.

Консултации вече провеждам предимно онлайн по Скайп, Вайбър или телефон, дори да сте от София.

Консултации чрез лична среща провеждам много рядко, само в особени, специфични случаи.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.