Сатурн в Скорпион

Транзитите на Сатурн или как да целунем жабата, за да намерим принца?

На 5 октомври, 2012 г. в 23.34 ч. българско време се случи важно  астрологично събитие: преминаването на планетата Сатурн от Везни в Скорпион. В този знак той ще бъде до 23.12.14 г. След кратка пауза отново ще се завърне в Скорпион от 15.04.15 г. – до 18.09.15 г., за да провери за последен път дали Скорпионите са си „научили уроците”. Този ингрес на Сатурн в Скорпион е много хубав повод всички Везни, както и другите кардинални знаци – Овен, Рак и Козирог, да си отдъхнат с облекчение.

Скорпионите да се приготвят за предизвикателството да посрещнат този сериозен „гост” и да се въоръжат със сили и търпение за следващите 2.5 години. Не само Скорпионите ще усетят стягащото и дисциплиниращо влияние на Сатурн, но и останалите фиксирани знаци – Телец, Лъв и Водолей.

 От сега Везните да се приготвят да  отпразнуват това събитие, „изпитите” в живота засега са взети!

Сатурн е планетата отговаряща за:  кармата, времето, формата, дисциплината, отговорностите, задълженията и научаване на житейските уроци, (в повечето случаи по трудния начин!). Всички зодиакални знаци ще усетят трансформационното въздействие на Сатурн в Скорпион, но най-осезателно неговото преобразуващо влияние ще бъде почувствано от Скорпионите – на първо място!, както и от Телци, Лъвове и Водолей.

Сатурн ще изисква повече реализъм, чувство за мярка, поставяне на граници и предели, усвояване на нови умения и приспособимост – понякога дори на всяка цена!. Скорпионът от своя страна има отношение към дълбоките, подсъзнателни емоции, разпределението на енергия и ресурси, сексуалността, финансите. Като се съчетаят двете влияния, ще можете да се досетите „уроците” каква окраска ще имат.

В по-голям мащаб въздействието на Сатурн в Скорпион ще се изрази в появата на нови изисквания и правила в социален аспект. Ще се наложи да се търсят нови ресурси и източници на материални средства и доходи. Това в повечето случай ще стане спонтанно и естествено, особено ако човек се мобилизира и направи своята преоценка на приоритетите и ценностите си в живота. Всички, които могат да са достатъчно пластични и приспособими ще могат да се възползват от тези промени.

Със Сатурн се свързват границите на физическия ни свят, физическото ни тяло, границите на нашите имоти, както и на държавите. С него се свързват дълга и отговорността, както и ограниченията и препятствията. Но точно това сдържане и спазване на границите помага на хората правилно да се ориентират, фокусират и адаптират в материалния свят.

Няма да навлизам в пределите на мунданната астрология, само кратко ще спомена за обществено-политическите промени, които ще ни донесе ингреса на Сатурн в Скорпион:

  • Циклите на Сатурн и Плутон винаги се свързват с периоди на кризи и преустройства във властта.
  • Плутон символизира колективната сила, както и трансформацията на всички нива, затова можем да очакваме изменения и трансформации в държавническите структури. За наша радост аспектът между Сатурн и Плутон в момента на ингреса е положителен, което навежда на мисълта, че тези промени ще са градивни, а не разрушителни.
  • Ще продължаваме да чуваме думата „кризис” във финансовата сфера. Както в икономиката, така и в личния си живот, но Плутон и Сатурн винаги ще ни създават нови възможности и шансове за оцеляване, стига да не ни е страх да ги осъществим.
  • Плутон е планетата на тайните, но идва време, когато на повърхността могат да излязат много скрити политически процеси, задкулисни игри, шпионски скандали, проблеми с организираната престъпност…все познати теми, но сега ще се завърнат с нова сила…

 Тук ще припомня произхода на думата кризис (извинете, ако вече ви е омръзнало, напоследък, това много се цитира, но пък е точно на място!), която в превод от китайски език означава: единият йероглиф е „риск”, а другият „шанс”. Тези два йероглифа съставят термина: кризис. Тълкуванието оставям за вас, няма по подходяща дума за описване на Сатурн в Скоприон, защото се обединяват две сериозни трансформиращи планети : Сатурн и Плутон. Плутон е  управител на  Скоприона.

В момента планетата Плутон преминава през знака Козирог. Това комбинирано влияние на двете планети в астрологията се нарича взаимна рецепция. Тази взаимна рецепция действа като най-силният аспект в астрологията – съвпад. Това означава, че принципите и на двете планети за силно подчертани. Много осезателно ще усещаме тяхната трансформираща сила, както в личен, така и в политически и икономически аспект.  Само от нас зависи как ще се справим с този „кризис”, дали ще се съпротивляваме или ще използваме да рискуваме и да си създаваме нови шансове за изява и развитие.

Много несправедливо е нарочена тази планета – Сатурн, че носи само трудности и изпитания. Това определено НЕ Е ТАКА.  Сатурн е много грижовен и дори с чувство за хумор. Е, понякога доста интензивен, да не кажа „черен” хумор, но винаги ни държи в необходимия тонус, за да не изпаднем в отчаяние и депресия. Целта на планетата е да ни научи да се справяме с времето, пространството, с материалния свят. Да усвоим нови знания и умения, за да се справим тук на Земята. Той ни прави по-мъдри, зрели, силни и приспособими. Вярно е, че понякога това става по трудният начин, особено ако човек му се съпротивлява и се страхува от него.

Чудесен метафоричен образ на Сатурн дава известната астроложка Лиз Грийн, която има много изследвания за тази планета.

Тя казва: „Представете си, че Сатурн всъщност е краставата омагьосана жаба от приказката, която вие ТРЯБВА ДА ЦЕЛУНЕТЕ, ЗА ДА ОТКРИЕТЕ ПРИНЦА“!

Затова мили Скорпиони (както и Телци, Лъвове и Водолей), отворете широко вратите и посрещнете Учителя в лицето на Сатурн. Той ще ви направи още по-силни и мощни. Няма от какво да се страхувате!

С пожелания за успешно усвояване на всички дарове и уроци, които той ви носи!

Михайлина Никлева-Мишел

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.