Луна и диети

Няма нищо по-достъпно от лунната диета! Тя е лесна за спазване и природосъобразна. Трябва само да спазвате естественият ритъм на нарастване и намаляване на Луната, за да бъдете напълно в синхрон с природата. Така се отслабва лесно, трайно и безвредно!

Дати на лунните фази

Подходящи дати за провеждане на Лунната диета:

Дати на лунните фази за месец  юли 2024 г. –

ТОВА СА ПОДХОДЯЩИТЕ ДАТИ ЗА ТОЗИ МЕСЕЦ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛУННАТА ДИЕТА!

НОВОЛУНИЕ

6.07.24 г., в 1.59 ч., в 15° (14°23´) Рак;    

ПЪЛНОЛУНИЕ

–   21.07.24 г.,  в 13.18 ч.,  в 30° (29°09´) Козирог (отново в Козирог, но този път в последен градус);

  ПЪРВА  ЧЕТВЪРТ

14.07.24 г. в 1.50 ч.;

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ

28.07.24 г.  в 05.53 ч.;    

ПЕРИОД НА НАРАСТВАЩА ЛУНА

от 7 до 20 юли;   

ПЕРИОД НА НАМАЛЯВАЩА ЛУНА

от 1 до 5; 22-31  юли;

 Дати на лунните фази за месец август  2024 г. –

ТОВА СА ПОДХОДЯЩИТЕ ДАТИ ЗА ТОЗИ МЕСЕЦ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛУННАТА ДИЕТА!

НОВОЛУНИЕ

4.08.24 г., в 14.14 ч., в 13° (12°34´) Лъв; 

ПЪЛНОЛУНИЕ

19.08.24 г.,  в 21.27 ч.,  в 28° (27°15´) Водолей;  

  ПЪРВА  ЧЕТВЪРТ

12.08.24 г. в 18.20 ч.;

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ

26.08.24 г.  в 12.27 ч.;    

ПЕРИОД НА НАРАСТВАЩА ЛУНА

от 6 до 18 август;

ПЕРИОД НА НАМАЛЯВАЩА ЛУНА

от 1 до 3; 20-31  август;

 

ПОЯСНЕНИЯ ЗА ЛУННАТА ДИЕТА:

Лунната диета е най-добре да се започне поне 12 часа преди точната фаза на новолунието и да продължи поне 12 часа след тази фаза. За по-напредналите в гладуването се препоръчва не по 12, а по 24 часа преди и след посочения час на новолунието.

Същото важи и за пълнолунието.

Често ми задават въпрос: „Какво да предпочетем, Лунна диета или Екадаши?“ , отговорът е: „И двете! Екадаши нямат нищо общо с класическите диети, те са духовен пост, а лунната диета, е вече диета и прочистване  в класическия смисъл. При Екадаши изчистваме предимно кармата си, въпреки че се свалят много бързо и килограми. Който спазва Екадаши ще го потвърди.“

Луната символизира нашето ежедневие, грижата, адаптацията, оцеляването и майчинството. Оказва много силно влияние върху управлението на течностите в човешкия организъм. Взема участие в храносмилането, метаболизма и в целия енергиен баланс на тялото. Лунната диета придоби напоследък изключителна популярност, дори и сред хора, които не са чак толкова големи фенове на астрологията. Това е така, защото резултатите от нея са очевидни и оборват дори най-мнителните.

Не може да се избегне очевидното и повсеместно влияние на Луната върху човешкия организъм и планетата ни. Това е най-близкото планетно тяло до Земята, което дава много силен резонанс върху природата и човека.

Луната оказва силно върху водната обвивка на Земята – всеки знае за приливите и отливите. Доказано е от геоморфолозите, че по време на пълнолуние, „набъбва“ с по няколко милиметра до сантиметър и самата земна обвивка, изградена от скали и почва.

При НОВОЛУНИЕ, ПЪРВА ЧЕТВЪРТ, ПЪЛНОЛУНИЕ и ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ е добре да спазвате строг диетичен режим. За тези от вас, които имат опит в гладуването, се препоръчва – гладуване. За всички останали – правете си строг разтоварващ режим – само на плодове или само на зеленчуци. Без сол, захар и мазнини. Не забравяйте чистата вода (не от водопровода), натуралните сокове и билков чай.

Тук не смея да кажа, че трябва да спрете и кафето в тези дни или поне силно да го намалите – до едно на ден.

И така, обобщено: ако в тези важни четири фази на Луната спазвате диетичен режим, ще си регулирате неусетно теглото, ще се освободите от токсини, шлаки и стрес.

Доказано е, че в тези лунни фази организмът е много чувствителен и уязвим. Внимателно се отнасяйте към себе си, в тези дни, дори да нямате наднормено тегло или здравословни проблеми. Не трябва да се претоварвате с много с много работа, не преяждайте, внимавайте каква храна слагате в тялото си, наспете се достатъчно. В астрологията се смята, че както преживеете съответната фаза, така ще се чувствате през следващите 7 дни до следващата фаза. Това влияе на ВСИЧКИ ХОРА! Но при жените действа с двойна сила, защото Луната символизира женското начало и оказва силно влияние върху женския метаболизъм и менструационния цикъл.

КРАТКО ОПИСАНИЕ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ЛУННИТЕ ФАЗИ:

НОВОЛУНИЕ:

Когато на небето е тъмно и Луната я няма, дори и при ясна звездна нощ, тогава е новолуние. Слънцето и Луната се срещат на небето в „съвпад“ и отбелязват началото на новия лунен месец. Този момент трае само няколко часа, когато Луната е невидима или е като нежен, тънък лунен сърп, извит надясно. В този ден, когато настъпва новолунието организмът е настроен на профилактична програма. Ако проведете гладуване (за тези, които имат стабилна практика в гладуването) или сте само на течности, сокове, плодове или зеленчуци ще помогнете на организма да се почисти от задържаните отрови.

НАРАСТВАЩА ЛУНА:

През този период бързо и неусетно се пълнее, защото организмът е настроен да задържа хранителните вещества и да си прави запаси. Всяко преяждане – веднага си проличава. Безсмислено е сега да се стартира диета, защото провеждането й ще бъде много мъчително, волята ви някъде ще се е „скрила“. Дори и да постигнете някакви резултати, те няма да са трайни.

Нарастващата Луна ще познаете на небосклона, когато е във вид на ръкописната главна буква „D“ – веднага се прави асоциация с „дебелее“. Когато Луната нараства, дебелее, тогава дебелеем и ние.

ПЪЛНОЛУНИЕ:

В този ден трябва умишлено да се ограничава храната, защото се пълнее най-бързо и се задържа много вода в организма. Обуздавайте апетита, който сега е засилен. Дори и да нямате проблеми с наднормено тегло, отново е препоръчително да ограничите храната и напълно да се забрави за алкохола, месото и тежките пържени храни.

НАМАЛЯВАЩА ЛУНА:

Време е за диети! Ще постигнете добър и траен резултат, защото тялото е настроено да „отдава“ и с лекота се освобождава от ненужните ми килограми. Дори да ви се случи инцидентно преяждане или нарушаване на диетата, не е фатално, защото сега организмът не е настроен към натрупване на хранителни вещества, а към активност и тяхното отдаване във вид на енергия.

Запомнете: Когато Луната намалява, „намаляваме“ и ние! Можете да се ориентирате само като погледнете Луната на небето. Ако тя изглежда като буквата „С“ – като „слабее“, Луната се смалява в този период от дясно на ляво.

ПЪРВА И ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ:

Първата четвърт настъпва точно 7 дни след новолуние и се намира по средата на периода на нарастваща Луна.

Последната (или втора четвърт) – настъпва 7 дни след пълнолуние и се намира по средата на периода на намаляваща Луна.

Според астрологията се възприемат като дисхармонични фази, защото тогава Слънцето и Луната са разположени под ъгъл 90º – квадратура. Има противопоставяне на съзнание и подсъзнание, на мъжкото и женското начало. Психиката и здравето са нестабилни. Важно е да следите какво правите в тези дни, защото тези повратни точки, определят състоянието, здравето и тонуса ни през следващите 7 дни. Организмът добре се повлиява от лек диетичен режим или еднодневно гладуване – само на течности. Така се позволява на тялото да се разтовари от мазнини и токсини, успокоява се психиката, действа балансиращо на всички нива – ментално, емоционално и физическо.

Който има стабилна практика и опит в гладуването – да гладува и сега, не само на новолуние и пълнолуние. Само не забравяйте да пиете течности!

ВАЖНО!!!

Ако имате здравословни проблеми, особено по храносмилателният тракт или други сериозни заболявания, моля ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С ЛЕКАР, преди да започнете ЕДНОДНЕВНОТО ГЛАДУВАНЕ.

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!

ПИСМЕНИ ХОРОСКОПИ НЕ СЕ ИЗГОТВЯТ.

Консултации вече провеждам предимно онлайн по Скайп, Вайбър или телефон, дори да сте от София.

Консултации чрез лична среща провеждам много рядко, само в особени, специфични случаи.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.