Фън Шуй и астрология – една неразривна връзка

ЗАЩО ИЗУЧАВАМЕ ФЪН ШУЙ?

Защото чрез неговите методи можем да живеем хармоничен, богат и щастлив живот! Защото могат да се избегнат болести, страдания, самота и банкрути. Всеки, който се е докоснал до тази наука бързо се убеждава в това.

КАКВИ СТАТИИ ЩЕ НАМЕРИТЕ В ТОЗИ РАЗДЕЛ НА САЙТА?

В този раздел ще намерите полезни и практични четива свързани с древната източна система от знания Фън Шуй. Те нямат за цел да бъдат трудни и сложни. Напротив, ще се старая да давам кратки, ясни и практични съвети, които всеки може да приложи и то веднага.

НА ПРЪВ ПОГЛЕД ВСИЧКО Е ЯСНО, ПРОСТО И ЛЕСНО ДОСТЪПНО!

В последните години все повече информация на тази тема завладява интернет пространството. Вече почти всеки знае, че Фън Шуй – означава „вятър“ и „вода“, че трикраката жаба носи пари, а усмихнатия Буда носи щастие, че кристалите и фонтаните хармонизират пространството.

Поставяме тук жаба, там Буда, другаде кристал или фонтан и готово! Ето ти фън шуй в действие! Да, ама не!

Оказа се, че това е само повърхността на това древно знание. Основите му са дълбоки, трудни и философски.

Ако човек се задълбочи в изучаването на тази наука, ще се убеди лично в това. В далечното минало, посветените във фън шуй са ги грозели сериозни наказания, ако си позволят да напишат и разпространят масово тези знания. Те са бил предавали само устно, чрез специална инициация, буквално часове преди да почине мастера. Само тогава той е имал правото да предаде знанието на един свой ученик.

Съществуват много школи и традиции по Фън Шуй, различни подходи и формули, разнообразни са нивата на знание. И в зависимост от личната ви карма и личен хороскоп, може да бъдете „допуснати“ до по-дълбоките нива на изучаване и усвояване.

КАКВО ОЩЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ФЪН ШУЙ И КАК СТИГНАХ ДО ТОВА ЗНАНИЕ

Големият ми интерес и любов към астрологията напълно закономерно ме отведе до задълбочаване на тези знания. Преди години започнах да изучавам източна астрология и китайска метафизика. Скоро след това разбрах, че една от методиките на изучаване на хороскопа по китайска астрология е пряко свързана с Фън Шуй. Това е наука, която отговаря за хармонията на цялото жизнено пространство, което ни обгражда на земята. С огромно учудване открих, че човек привлича своето жилище спрямо енергиите и вибрациите, които са закодирани в личния му хороскоп.

Тези две древни знания са дълбоко свързани. Дори бих казала, че Фън Шуй представлява астрологичната карта на жизненото ни пространство, което ни заобикаля. Чрез тази наука проследяваме как се разпределя енергията Ци по земята. Затова често в моите астрологични консултации, давам кратки и полезни съвети и по Фън Шуй. Защото хороскопът на човек е вибрационно свързан с жилищата и имотите, които привлича.

Например, ако в хороскопа си имате трудни, кармични аспекти на Луната, много е вероятно да привлечете жилище със специфично разположение на прозорците, съобразно посоките на света. Но, това е само малък, бегъл пример, за да добиете лека представа за тази грандиозна връзка.

С още по-голямо учудване и възторг научих, че ако човек се постарае да влезе в хармония с хороскопа си и промени своя подход към житейските теми, той ще привлече по-хубаво жизнено пространство. Започва да се променя домът му, отива да живее на по-хармонично и щастливо място.

Този процес работи и в обратната посока, ако хармонизирате околното пространство с методите на Фън Шуй, може да коригирате и някои недостатъци по своя рожден хороскоп.

Затова в миналото всички майстори по Фън Шуй са били и астролози.

ИСТИНСКОТО ЗНАНИЕ ПО ФЪН ШУЙ Е СЕКРЕТНО ДО ДЕН ДНЕШЕН!

В дълбочина Фън Шуй се оказа сериозна и дълбока материя.

Тя се основава на множество изчисления, работа с компас и ъглови градуси. Необходимо е постоянно съобразяване и степенуване на множество детайли, които на пръв поглед дори си противоречат. Също както и в астрологията.

За тези неща не се пише в интернет, тях ги няма дори и в съвременните книги. Тези знания ревниво се пазят, все още се възприемат като секретни.

В достъпен формат се пишат само популярните, занимателните и лесни практики. Никога, дори и досега, сериозен, практикуващ мастер по Фън Шуй няма да напише в интернет секретните професионални формули. Те се прилагат само в процес на консултация, като в никакъв случай не се обяснява на клиента точната методика. Дават се само напътствия, но не се обяснява как точно се стига до тях.

Това е важното условие, което се поставя като изискване, преди да се започне сериозно обучение.

Древните учители са предавали само устно това знание, защото се е считало, че чрез дъха се предава енергията на знанието. Сега по същия начин става обучението при учителите от Малайзия, трябва само да слушаш, нямаш право да записваш, трябва да запомняш и да допуснеш „дъхът“ на Фън Шуй да навлезе в теб.

Затова и на такъв курс кандидатстването става първо чрез личния ти хороскоп, който се анализира чрез методите на източната астрология. Учителят, трябва да прецени, дали бъдещият ученик има дадености за това знание, дали има съзряла карма за него.

За щастие аз имах уникалната възможност и чест да се обучавам при едни от най-добрите преподаватели и мастери по Фън Шуй през последните 15 години. Енергията, която се излъчва от тези хора е уникална! Това е толкова дълбоко, необятно и ценно знание, че то не може да се предаде всякога с думи, трябва лично да се изживее.*

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации по Фън Шуй предимно по имейл: mishell.nikleva@gmail.com

* При препечатка на статията непременно трябва да се спомене авторът и сайта „АстроНовини от Мишел“!

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД (бившите Райфайзен и КВС), на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG20RZBB91551008379799, BIC RZBB BGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.