Преди да започне своя път в езотериката, Мишел Никлева е завършила СУ „Кл. Охридски“ и е дипломиран магистър от Геолого-Географския факултет. В продължение на 10 г. е имала успешен собствен бизнес.

Интересът на Мишел към астрологията и метафизиката датира от студентските й години. Започва усилено да изучава астрология, йога, рейки и други окултни практики, към които винаги е проявявала интерес.

Завършва престижната „Московска Астрологична Академия“ в Русия. Винаги е изразявала своята благодарност и признателност към своите преподаватели, които е имала честта да слуша „на живо“.

Практикува и задълбочава неотклонно своите знания по западна и източна астрология, фън-шуй, даоистка и кундалини йога. Изучавала е Фън-шуй и Васту по методиката на Гранд Мастер Яп Чен Хай и Лилиан Ту.

Тя е дипломиран мастер по фън шуй и китайска астрология. Мишел постоянно се развива и обогатява своите знания по западна и източна астрология.

Има многобройни Рейки-инициации при едни от най-добрите и изявени мастери в България.

В продължение на 10 години Мишел е писала приложението „Астронавигатор“ в сп. „Бела“, автор е на „Лунен календар на успеха“ за 2012, 2013, 2014 и 2015 г.

Мишел Никлева бързо стана популярна сред своите читатели със своята всеотдайност, добронамереност и голяма любов към астрологията.

Нейните дневни астро-прогнози публикувани в сайта й, са четени и следени от голяма читателска аудитория.

Практичните й лунни съвети за красота, здраве, диети, пазаруване и поддържане на дома са станали любими на всеки почитател на астрологията, който ги е прочел поне веднъж.

В момента Мишел провежда астрологични и фън-шуй консултации със своите многобройни клиенти, които са очаровани от нейния уникален, холистичен подход в анализа. Има богат 20 годишен опит в прогнозирането и консултирането.

Мишел е родена и живее в град София, семейна е, има голям син.