За Мишел


ПОДКРЕПИ САЙТА


Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с черни букви


Казвам се Михайлина Никлева и съм родена в София.Интересът и любовта ми към астрологията датират много отдавна. Бях на 14 г., когато намерих у дома кратко описание на всички зодии. Как беше попаднало там – не знам. По това време астрологията беше табу. В този момент осъзнах, че това е НЕЩОТО, което ме запленява и с което бих се занимавала с най-голямо удоволствие. След това животът ме увлече – брак, дете, следване, работа…Получих висшето си образование в СУ „Климент Охридски“. Започнах с геология, но се дипломирах като магистър-географ. В продължение на 10 г. имах частна фирма за недвижими имоти и печатна реклама.

Междувременно, след 1990 г., започна постепенно да се появява астрологична и окултна литература на пазара, която – с възторг и нетърпение – незабавно прочитах. Интересът ми към астрологията и езотериката все повече се задълбочаваше.

Този силен интерес към астрологията, закономерно ме доведе до завършването на Московската Астрологична Академия.

Благодарна съм на моите преподаватели: Михаил Борисович Левин, Галина Левина, Андрей Мильвидский, Валентин Тищенко, Юрий Олешко, които имах честта и удоволствието да слушам многократно в Москва.

С признателност към моята първа преподавателка – Антоанета Георгиева, която ме въдеде в професионалната астрология. След като видя личния ми хороскоп тя каза, че астрологията е моето призвание… Това беше вълнуващ и превратен момент в живота ми. Благодаря!

От 2005г. до сега, всеки месец пиша голямо астрологично приложение „АстроНавигатор“ в списание „Бела“. Автор съм на „Лунен календар на успеха“ за 2012 г. и 2013 г.

От 2007 г. съм посветена в тайнството на Рейки. Имам множество рейки-инициации. Практикувам ежедневно Рейки – то е станало неразделна част от живота ми. Провеждам и лечебни рейки-сеанси.

През 2009 г. и 2010 г. изучавах даоистка и кундалини йога, както и даоски масаж в Москва, при Атма Сат Вивека. Той беше един от любимите руски ученици на Сай Баба. Под негово ръководство провеждах йога-семинари в Москва и Липецк.

В София съм провеждала индивидуални занимания и уроци по йога.
Астрология, рейки и йога – това са моите главни интереси и постоянни занимания през последните 15 г. Това е моят енергиен свят.

Добре сте дошли на страниците на моя сайт!

Надявам се да се чувствате комфортно и уютно!

АСТРОЛОГИЯ И ТАРО – ДВЕ СИСТЕМИ ЗА ПРЕДСКАЗАНИЕ ИЛИ ЗА САМОПОЗНАНИЕ?!

Интервю на Мариана ЯНЕВА, главен редактор на сп. „Бела“

  • В ерата на високите технологии вие изучавате древни науки като таро и астрология. Кои са мотивите ви да пренебрегнете подигравките и недоверието на околните и да продължите да се занимавате с тях?

Да се подиграват непросветените. Не им се сърдя. Започнах да изучавам астрология след сериозна криза в частния ми бизнес. Отидох на астролог, за да се посъветвам за бизнеса си. Така попаднах на моята бъдеща учителка Антоанета Георгиева, лицензиран представител на Московската астрологична академия. Тя ми разкри един вълшебен свят, който даде отговори на повечето ми въпроси.
Дори не съм и предполагала, че астрологията дава толкова много възможности за самопознание. Понякога с месеци трябва да ходиш на психоаналитик, за да откриеш отговорите, които ти трябват. На астролога му трябват само 5 минути и един компютър, за да види това, което психологът открива след упорити и продължителни сеанси. Факт е, че много психолози работят с астрологически методи, защото са се убедили в универсалността на астрологията. А освен на математически изчисления астрологията разчита и на астрономията и психологията като науки. Впрочем преди 6000 години тя възниква едновременно с астрономията. Дълго време двете са били една наука. Разделят се впоследствие.

  • Кои са пресечните точки между астрология и таро? Предсказателни системи ли са това, или по-скоро инструменти за самопознание?

Стартирали са като изцяло предсказателни системи, но днес все повече се използват като инструменти за самопознание, защото хората все повече искат да изучат своя вътрешен свят. И понеже методите на психологията са много бавни, те предпочитат методите на астрология и таро. Между таро и астрология има много пресечни точки! Самата аз практикувам наред с астрологията като метод за последна „проверка“ на астрологичните ми прогнози. И двете системи разчитат на интерпретация на символи. И двете не дават присъди, а очертават шансове и трудности.

  • Хората търсят отговори на практични въпроси чрез езотерични инструменти като таро и астрология. Защо, дори „предписанията“ да са напълно достъпни и изпълними, повечето от „клиентите“ ви не ги изпълняват, а някои от тях правят точно обратното?

Докато бях студентка по астрология, много се учудих на думите на известния астролог Стивън Аройо, който в книгата си „Астрология, карма и трансформация“ е озаглавил една глава „Изкуството да НЕ дадеш съвет“! Останах шокирана и тогава не го разбрах съвсем. Сега съм абсолютно наясно какво е искал да каже. Ролята на астролога не е да дава готови предписания и съвети. Астрологът си е свършил добре работата, ако е представил събитията и тенденциите в хороскопа на човека така, че го е вдъхновил сам да вземе решение. Когато разберат, че трябва да полагат усилия обаче, някои дори се сърдят, че не са получили максимално конкретна „рецепта за щастие“ от мен. Малцина обичат да се възползват от правото си на избор. По различни причини – страх и неувереност, инерция… Работата на астролога не е да вади бели зайци от ръкава си. Той е само един картограф, който обяснява на клиента какви са насоките и възможностите, кои от тях има шанс да се реализират сега и кои – по-късно. Ако клиентът не прояви инициатива, може и да не се възползва от добрите си шансове и да избегне лошите.

  • А защо понякога дори и професионално направените прогнози не се сбъдват?

Трябва внимателно да се анализира какво точно е „предсказано“ – събитие или процес. И в какъв точно план е предсказал астрологът събитието и, естествено, в какъв план то е било разбрано от клиента. За да се осъществи дадено събитие, наистина трябва да е наличен определен планетарен аспект (взаимодействие между планетите) в картата. Зад всеки аспект обаче стои огромен брой от възможности за реализация. Когато събитието се „сбъдне“, то вече не е предсказание, а реализирала се възможност, в чиято реализация е участвал и клиентът. От астролога се очаква да интерпретира аспекта, като се съобрази с историческия, културния, националния и социалния статус на клиента. Или, казано на професионален жаргон, да се съобрази с „нивото“ на клиента. Трудно би могло да се предвидят всички нива на проявление на аспекта. И дори астрологът успешно да е „предсказал“ събитието, то пак може да не се реализира, защото клиентът може да се е възползвал от правото си на избор, да е подходил творчески и да е избрал друг вариант за реализация. Затова не е препоръчително да се правят дългосрочни прогнози (оптималният срок е 3 до 5 години напред). Човек се развива, не стои на едно и също ниво. Външната действителност е отражение на нашата вътрешна действителност. Това е вселенски закон! Когато искаме действителността ни да се промени, трябва да положим усилия да се променим ние самите.

  • Кои хора са трудни за консултиране и за прогнозиране?

Има хора, които могат да променят интерпретацията на астрологичните показатели и да трансформират негативните събития в позитивни. Но те са рядкост. Астрологът може да консултира само човек, който е на неговото ниво на развитие (или на по-ниско). Не може да анализира човек, който е на по-високо ниво на развитие и осъзнатост. Но такива случаи са много редки, защото по закона за резонанса всеки клиент попада на точния за него астролог.
Препоръчвам да не идват на консултации недоверчивите и тези, които открито заявяват, че не вярват на астрологията. Те само ще си загубят времето. Аз лично смятам, че най-трудно се правят астрологични прогнози на зодиите Риби и Скорпион. Рибите изкусно те оплитат в мрежите на фантазиите си, а Скорпионът хем иска да получи отговори, хем не иска да разкрие тайните на същността си.

  • Предопределено ли е всичко, или е възможно да коригираме съдбата си?

И да, и не! Има неща, които са предопределени, но повечето от събитията можем да коригираме в определени граници. Човек винаги има свободен избор в определени граници! Друг е въпросът, че тези граници понякога са твърде тесни. Повечето хора обаче бъркат понятията „предопределеност“ и „възможност“. Във всяка точка от пространството има както предопределеност, така и свобода на избора и те винаги са в различни съотношения. Но никога няма 100% само едното или само другото.Друг е въпросът, доколко човек си позволява да бъде свободен в избора си.

  • Не е ли лековерно човек да разчита на карти/астрологични прогнози, за да определи пътя в живота си? Ако човек е невеж, няма ли опасност да изтълкува предписанията и прогнозите ви погрешно и да обърне съдбата срещу себе си?

Не, не е лековерно! Астрологията помага да минете през вратата, а не да се блъснете в стената. Понякога една навременна консултация с астролог може да ви спести ненавременни действия и решения. Консултацията с астролог не ви пречи да взимате самостоятелни решения! Тя ви помага да вземете решение. Ако сте интуитивни, аналитични, осъзнати и наблюдателни, можете и сами да разчитате знаците на съдбата. Но все пак астрологията е една възможност в повече. Ако човекът е „невеж“, това в никакъв случай не го прави безпомощна „жертва“ на астрологията. Астрологията не може на никого да навреди. Тя може само да помогне.