Зодиакалните камъни на Водолей

/от 20 януари до 18 февруари/

ПЪРВА ДЕКАДА /21-31 януари/

Водолейте от тази декада  са изобретателни, дори гениални. Големи хуманисти и алтруисти.  Имат артистични и художествени заложби. Техният най-голям недостатък е излишната студенина, която те излъчват.

За този психотип са подходящи «по-топли» и «по-сърдечни» камъни. На първо място тюркоаз. Следват синьо-зеленият аквамарин и светложълтият кехлибар. Противопоказни са му: рубин, яспис, хиацинт, сардоникс.

ВТОРАТА ДЕКАДА /1-10 февруари/

Родените през този период се отличават с жив, точен, научно-насочен ум. Имат склонност към статистика. Тe са любознателни, интересуват се от пътешествия, от музика. Не бягат от риска.

Жените Водолеи от тази декада  се отличават с любов към цветята, копринените тъкани и художествените изделия от стъкло. Недостатъците на този психотип са: липса на чувство за отговорност, стигаща до цинизъм и склонност към всевъзможни, усложняващи живота комбинации.

На Водолеите от тази декада се  препоръчва кехлибар – той им усилва интуицията и помага  правилно да подберат своите приятели.  Хармоничен е и тюркоазът – поддържащ притежателя си в стремежа да се извиси духом.

ТРЕТА ДЕКАДА  /11-19 февруари/

Те се отличават с голямо въображение. Имат строг и верен вкус. Интересуват се от всякакъв вид древна история. Обичат музиката и поезията. Притеглят ги странното, необяснимото, загадките, разследването.

Недостатъците на този характер са: понижена чувственост и завишен егоизъм. Препоръчват им се аквамарин със зелен отенък – това е камъкът на дружбата и оливина – който им носи добро настроение и активизира половото влечение.

ТЮРКОАЗ –  воден фосфат на алуминия и медта, с небесносин и ябълчнозелен цвят. Известен е още от дълбока древност. Той е изключително популярен камък среща се под различни наименования: тюркиз, бирюза, калаит, “любим камък на Изтока”, “свещен камък на Тибет”, “кралски камък на фараоните”, “небесен камък на индианците”. Той е официален, “параден” камък в щатите Аризона и Ню Мексико /САЩ/.

Тюркоазът е смятан за универсално благотворен камък и не е противопоказен за нито един зодиакален знак. Той е считан за камък на здравето, щастието и успеха.  Но на ръцете на зли, недоброжелателни хора бързо се разваля. Смятан е още за мъжки талисман. Като талисман усилва интуицията, придава честолюбие, проницателност, постоянство. Носи успех на притежателя си, щастие и мир в семейството. Спасява от гнева на силните на деня. Тюркоазът може да бъде талисман само на високонравствени хора.

Като амулет, особено ако се носи на врата, облекчава болния от хепатит, действува целебно при очни и стомашни болести, предпазва от нищета. Приемали са, че тюркоазът отразява различните състояния на притежателя си. Той бледнее при болест на притежателя и става бял при неговата смърт, но цвета му се възстановява, ако го носи здрав наследник.

Древните египтяни са го ценили повече от златото и другите скъпоценни камъни. В Тибет премали камъкът за божество, а индианците вярвали, че тюркоазът може да предпазва от бури, страх, отрова на гърмящи змии. Мексиканците са го използвали за ритуални обреди и са вярвали, че лекува сърца, засегнати от “болката на любовта”.  Руските войни  носили тюркоаз като защитно средство в битките. Всички тези митове, поверия и легенди показват дълбоката почит и вяра в тюркоаза. В екологично- замърсени местности и пред опасност от произшествия, тюркоазът старее за единици от времето, пред погледа на човека- от светлите тонове минава към синьо; от синьо – към зелено или мътно-тъмно. Този тюркоаз е “мъртъв” и не притежава никакви “магически” свойства.

*талисманът – укрепва определени качества в характера и привлича положителни влияния

**амулетът – предпазва човека от заболявания и нежелателни въздействия


ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.