Венера с пирон в обувката

ЗАЩО СЕ ЧУВСТВАМЕ НЕЩАСТНИ И НЕУДОВЛЕТВОРЕНИ В ЛЮБОВТА?

Неаспектираната Венера в хороскопа.

В серия от кратки статии ще анализираме причините за любовните мъки и несгоди от астрологична гледна точка.

Неаспектираната Венера е една от  причините за  неудовлетворението и хроничната „любовна недостатъчност“. От своя професионален опит вече виждам колко силно се отразява върху съдбата на човек това по-особено състояние на Венера.

Затормозяващо влияние оказват и ретроградната Венера, ако я имате в рождения си хороскоп, както и разположението на Венера в зодиакален знак. В следващи кратки статии ще разгледаме и тези особености.

Венера отговоря за любовта, приятелството, взаимоотношенията, способността да се радваме и наслаждаваме на живота, парите (предимно по-малките суми, джобните пари), изкуството, хармонията, естетиката .

Неаспектирана Венера – допринася за доста проблеми в любовта на всеки, който я има в картата си.

КАКВО ТОЧНО ОЗНАЧАВА НЕАСПЕКТИРАНА ПЛАНЕТА?

В астрологията се смята неаспектирана тази планета, която няма мажорни аспекти. Мажорните, силни аспекти са: съвпад – 0º, квадратура – 90º, тригон- 120º, квинконс – 150º, опозиция – 180º. Всички останали аспекти са минорни, в това число кармичните  аспекти не са достатъчно мощни (макар и много интензивни и силно осезаеми на моменти), за да могат да позволят енергията на планетата да се движи хармонично и плавно в хороскопа, без да създава проблем.

Представете си аспектите като енергийни канали, като шосета, по които се движи принципа на планетата и осъществява връзка с останалите планети и активни точки в хороскопа. Когато дадена планета е неаспектирана тя е или напълно изключена от целия хороскоп и човек  забравя за себе си.

Как се чувства човек с неаспектирана Венера?

Любовта става за него силно натрапчива мисъл, постоянно се стреми към връзки, авантюри, наслаждения, но те не му носят нужното удовлетворение. Любовта се превръща в централна тема в живота му, в силно натрапчива мисъл, дори до мания…

Или отива в другия полюс, изключва напълно принципа на Венера – подтиска желанието за интимност и общуване, трудно отдава и приема любов, става хладен, отблъскващ, затворен. Хронично му липсват внимание, нежност, ласки, близкото приятелско общуване, но му липсват умения да си ги „достави“.

При всички обстоятелства това астрологично явление е като пирон в обувката. Винаги създава дискомфорт. И ако човек не знае за тази позиция в хороскопа си не може да разбере какво се случва.

Синдрома „Ледена кралица“

Още едно интересно явление при неаспектираната Венера, ако тя се намира в близост  до асцендента, както и до останалите важни оси в хороскопа, човек има много особена, подчертана, характерна, сякаш застинала красота. За такива хора казваме, че са като „ледената кралица“. Това явление се появява не само при жените, има го и при мъжете- те също изглеждат непристъпни, хладни, горди, но красиви… Много често хората с такава съвършена, но дистанцираща красота избират професии, за които външността  е важна,  стават фотомодели, актьори, водещи, шоумени и т.н.

Неаспектираната Венера е кармичен показател

Вероятно вече се досещате, че явлението неаспектирана Венера е изцяло кармичен показател и неслучайно човек го има в своята астрологична карта, защото трябва да придобие тази опитност.

КАКВО ДА ПРАВИМ ако имаме неаспектирана Венера?

Добрата новина е, че винаги можете да „наработите“, както обичаме да казваме ние астролозите, да преодолеете и неутрализирате тези особености в картата. Забележете, че не казвам проблеми, а особености.

По смисъла на закона на Кармата, закона за причината и следствието,  няма добро и лошо, няма проблеми. Има само житейски теми върху, които трябва да работим, за да придобием съответната опитност.

С това може да се справите, ако се фокусирате върху другите аспекти на Венера – изкуство (музика, танци, театър, живопис, скулптура), арома и цвето-терапия, мода, дизайн. Ако по-често активирате тези неща в живота си, ще успеете да хармонизирае планетата и тя няма да ви носи дискомфорт.

Най-добре да се избере професия или постоянно хоби по Венера, така ще може всеки ден да се неутрализира този принцип и да се внесе хармония и равновесие в любовния живот и партньорските отношения.

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!

ПИСМЕНИ ХОРОСКОПИ НЕ СЕ ИЗГОТВЯТ.

Консултации вече провеждам предимно онлайн по Скайп, Вайбър или телефон, дори да сте от София.

Консултации чрез лична среща провеждам много рядко, само в особени, специфични случаи.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.