Тайната на есенното равноденствие

С настъпването на есенното равноденствие идва и астрономическата есен. Това е много силен енергиен ден, изпълнен с положителна енергия.

Вече изпращаме лятото, като му благодарим за светлината, топлината и благата, които то ни е дарило. Денят и нощта се изравняват по продължителност в този момент – стават точно по 12 ч. От този ден нататък денят започва да намалява до 21 декември, когато е зимното слънцестоене и когато нощта ще е по-дълга от деня.

Символиката на този ден:

Време е да се събират плодовете, в пряк и преносен смисъл, дарени ни от отминалото лято. Да се направи анализ на всичко постигнато до момента и да се фокусираме върху бъдещите си планове през следващите три месеца. Равноденствието символизира борбата между доброто и злото, между тъмнината и светлината.

Затова в такъв ден се правят молитви, медитации или други духовни практики, които да активират енергиите напред във времето.

От астрологична гледна точка:

Настава време да се вземат решения, като се отчита и общественото мнение. За това ще ни помогне Слънцето във Везни, което задава структурата на връзките и партньорствата, активира необходимостта от хармония, направлява ни как да излезем дипломатично от сложни житейски ситуации.

Най-силната страна на Везните от целия зодиак е, че те се справят най-добре с партньорствата и зачитането на позициите на другите. Винаги търсят общественото мнение, а не се осланят само личната преценка.

От взаимодействието на планетите в този ден се задава тенденцията за следващите три месеца. Която обобщено ще звучи така: избор, трансформация и взимане на решения.

КАКВО Е ДОБРЕ ДА НАПРАВИМ В ДЕНЯ НА ЕСЕННОТО РАВНОДЕНСТВИЕ:

  • Приветствайте изгрева и залеза. Непременно намерете време да се разходите сутринта или вечерта поне един час на чист въздух.
  • Направете физически упражнения, особено сутринта, за да активизирате своята енергетика. Който практикува йога и знае поздрава към Слънцето, сега е добре да направи поне 3 рунда Сурия Намаскар;
  • Непременно благодарете на Вселената за всички хубави неща, които сте получили до момента;
  • Сега е чудесен момент да се освободите от трудни спомени и ненужни емоции, да простите.
  • Освободете се и от ненужни вещи, почистете, подредете и хармонизирайте пространството около себе си;
  • Непременно намерете време да обмислите и да се фокусирате върху своите цели и желания, да анализирате дали е правилна посоката в която вървите. Може да направите планове за действие.

Използвайте този ден, за да откриете своите истински желания, правилно да ги съгласувате с реалната действителност, да намерите своя път и да вървите уверено и щастливо по него!

Следващата точка за сверяване на посоката идва на 21 декември, когато ще настъпи Зимното слънцестоене и Слънцето ще навлезе в Козирог. Тогава ще настъпи и астрономическата зима.

С пожелание за ЩАСТЛИВО РАВНОДЕНСТВИЕ!


Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.