Практики за пречистване и освобождаване преди Новолуние

Един ден преди да настъпи новолунието, това обикновено е 29 или 30 лунен ден, е подходящо време да се освободим от емоционалния и психически багаж, който без да осъзнаваме постоянно натрупваме всеки ден и носим понякога с години у себе си.

Особено бързо и лесно става това пречистване на намаляваща Луна, когато на небосклона тя е съвсем тънка, като нежен сърп. Ще познаете, че намалява, когато Луната изглежда като буквата „С“. Ако се колебаете или не я виждате на небосклона справка може да направите от лунния на моя сайт ТУК

Всеки месец преди всяко новолуние е наложително да се направи почистване на пространството в чисто физически смисъл, за да се живее леко, щастливо, без болести, скандали и трудни отношения.

Да, за съжаление безпорядъка, мърсотията, задръстването с безброй ненужни вещи допринася точно за това. Всички те спомагат за натрупването на негативната енергия „Ша“, която разболява и прави проблеми, носи упадък, загуба на бизнес, пари, любов и вътрешен душевен комфорт.

Затова преди всяко новолуние направете

ПРЕЧИСТВАНЕ НА ОКОЛНОТО ПРОСТРАНСТВО В ДОМА И ОФИСА.

Почистете, измийте, подредете (или извикайте домашен помощник да го направи вместо вас, само не отлагайте). Непременно запалете свещ и обиколете всички помещения, желателно е три пъти по часовниковата стрелка. Запалете индийска димяща пръчица или окадете с тамян. Изхвърлете или подарете ненужните ви вещи. Изтрийте всички ненужни смс-и и стари имейли, всички те задържат старата енергия и това пречи на развитието ви напред. Почистете си и портмонето от стари бележки, снимки, карти за отстъпки. Вътре трябва да има само пари и най-много банковите ви карти. Снимките на любими хора и домашни любимци в никакъв случай не слагайте при парите. Носете ги в отделен органайзер тип „визитник“.

Освободете и ума си от стари теми и преживявания, каквото можете свършете, ако прецените, че нещо не ви е по силите към настоящия момент се откажете. Да, просто се откажете вече от него. Поне временно, но си кажете, че засега се отказвате.

Обещайте си, че по-късно, когато съберете повече сили, знания, вдъхновение и мотивация може отново да се завърнете към тази тема. Веднага ще забележите колко енергия се освобождава вътре във вас и колко добре ще се почувствате.

Направете я тази практика за вътрешно освобождение, ще видите, че след време наистина ще може да се завърнете към това, от което сега сте се отказали с желание и ентусиазъм. А, ако това не се случи, означава, че изобщо не е било вашето и не ви е било нужно.

Всички държим десетки такива теми, намерения и нереализирани желания, които чакат да бъдат свършени и ангажират нашата енергия. По този начин ставаме все повече без сили и се обезверяваме. Стига се до една „мъртва точка“, от която няма помръдване. Всичките сили и енергия отиват само, за да поддържат в уж будно състояние на готовност десетки неща с етикета „това трябва непременно да го направя…някога…“

Затова „срежете въжетата“ (който е свързан с морето ще разбере смисъла на този израз), освободете се завинаги или временно се откажете. Отстъплението не означава поражение, това е гъвкавост и умно приспособяване. Отстъплението също е военна тактика. Не се срамувайте да се откажете от нещо, това дори понякога е животоспасяващо, защото се предпазвате от много болести придобити от притеснение.

Изразът „срежете въжетата“ се употребява в смисъл на бърза реакция и освобождаване от критична ситуация. В случая от критичното натрупване на „трябва, трябва…“ Когато стане много силно вълнение, а вие сте вързали своята лодка в пристанището, бурята връхлита и започва да блъска лодката в кея, така тя може да се разбие и да потъне. Тогава наистина бързо срязвате въжетата, защото няма много време за мислене и развързване на моряшки възли, и се отправяте навътре в морето. Така се оцелява при буря, срязвате въжетата и се отправяте напред в открито море, което много красиво символизира полето на всички потенциални възможности, които имаме в живота си.

Правете задължително пречистване на пространството, което обитавате преди всяко новолуние.

Втората практика, която горещо препоръчвам се нарича

ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ МОСТА

Изберете си един мост, по-който да преминете в едната посока само веднъж за деня, в който правите практиката. Така си обмислете маршрута, че да не се връщате повече назад за определения ден. Отново препоръчвам да бъде на силно намаляваща Луна, най-добре един ден преди новолуние, защото тогава човек с лекота се разделя със старото, остава го да потъне в миналото.

Преди да преминете по моста, още в къщи си обмислете какво искате да изоставите от живота си, какво е това, което не харесвате и искате завинаги да се освободите.

Вземете в себе си една шепа суров ориз или една шепа сурово, неварено жито. А, може и двете едновременно.

Застанете в началото на моста и изкажете своето намерение на ум, на глас или шепнешком. Както е удобно за вас според случая. Още по-добре е да си вземете и списъка с вас, който сте си написали предварително у дома. Там да са описани всички неща, които искате да забравите и да изоставите в миналото. Травмиращи спомени, неприятни връзки, разводи, раздели, уволнения, обиди, болести и т.н. Може да си го прочетете отново този списък, да изкажете своето намерение, че след като преминете през моста, вие завинаги се разделяте с миналото. Тогава сгънете листчето, може да го накъсате на малки парченца, по избор и го пуснете в реката, а вие преминете през моста. Когато преминете и слезете вече от моста, без да се обръщате вземете шепата с ориза или житото, което сте избрали и го пръснете през рамо зад гърба си, отново без да се обръщате. С този жест вие символично правите дарение на духовните пазители на моста и на реката, които ще ви избавят от тези негативни ситуации от живота ви.

След това се приберете по друг маршрут, не се връщайте назад по моста в рамките на този ден, това е много важно!

С изненада ще видите, колко силно и мощно работи този ритуал. Можете да го повтаряте на всяко новолуние.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.