Северен възел във Везни

♦♦♦ Жан Спилър ♦♦♦

22 юли 1902 до 15 януари 1904 Везни

♦♦♦

8 февруари 1921 до 23 август 1922 Везни

♦♦♦

13 септември 1939 до 24 май 1941 Везни

♦♦♦

17 юни 1958 до 15 декември 1959 Везни

♦♦♦

8 януари 1977 до 5 юли 1978 Везни

♦♦♦

1 август 1995 до 25 януари 1997 Везни

♦♦♦

19 февруари 2014 до 11 ноември 2015 Везни

♦♦♦

2 декември 2032 до 3 юни 2034 Везни

♦♦♦

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ ВЪВ ВЕЗНИ

и Северен възел в Седми дом

(и Слънце в Овен)

ОБЩ ПОГЛЕД

Качества, които трябва да развивате

Работата в тези области може да ви помогне да откриете свои скрити дарби и таланти.

• Сътрудничество

• Дипломатичност и такт

• По-пълно осъзнаване на чуждите нужди

• Липса на егоизъм: подкрепяне, без да очаквате нищо в замяна

• Създаване на ситуации, от които да печелят всички

• Споделяне

• Да виждате през очите на другите

• Изразяване на собствената идентичност

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Качества, от които трябва да се освободите

Работата по намаляване влиянието на тези тенденции може да ви помогне да направите живота си по-лесен и радостен.

• Импулсивност

• Безсмислена упоритост

• Липса на осъзнаване необходимостта от подкрепа на другите

• Егоцентризъм

• Егоизъм

• Липса на добра преценка по отношение на парите

• Очакване другите да се държат по определен начин

• Безразличие за това как околните гледат на вас

• Нежелание за компромиси

• Изблици на гняв

• Прекалена загриженост за оцеляването

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Ахилесова пета/Капанът, който да избягват/Какво не бива да забравяте

Ахилесовата пета за родените със северен лунен възел във Везни е тяхната нужда да съзнават своя егоизъм. („Моето оцеляване зависи от това да се погрижа първо за себе си и другите да направят така, че нуждите ми да бъдат задоволени независимо от техните тревоги.“) Но това е бездънна яма: ако те чувстват, че другите трябва непрекъснато да задоволяват нуждите им, за да се чувстват сигурни и обвързани с тях, ще открият, че винаги ще се нуждаят от все повече енергия и внимание, просто за да се чувстват добре. Те имат нужда от партньори, на които могат да дават, които ще се чувстват толкова енергизирани, че по естествен начин ще започнат да пълнят чашата на хората със северен възел във Везни с признание. Удовлетвореността лежи в обвързването с хора, които могат да видят истинската им същност, да ги оценят и да им отвърнат със същото.

Капанът, който трябва да избягват, е да не се отдават на безкрайно търсене на независимост. („Ако съм достатъчно самоуверен, ще мога успешно да се свързвам с другите и няма да се чувствам толкова самотен.“) Животът е показал на Родените със северен възел във Везни, че постиженията и независимостта не им дават чувство за завършеност. Онова, което не бива да забравят, е, че никога няма да имат достатъчно добре развито чувство за Аз-а, за да станат част от един отбор. В определен момент ще трябва да поемат риск да загубят себе си, в името на това да подкрепят друг човек. Веднъж след като започнат без егоизъм да подкрепят някой друг, ще почувстват радостта и блаженството от блясъка на истинския си Аз.

Какво наистина искат тези хора

Онова, което тези хора наистина искат, е да имат стойност, да бъдат център на внимание, да попадат в различни житейски ситуации и да са заобиколени от хора, които подхранват енергията им. За да постигнат това, родените със северен възел във Везни трябва отново да изместят своето внимание от тях самите и да открият природата на хората, които са били привлечени от тях. След като веднъж определят кои хора наистина им се възхищават и искат да ги подкрепят, и започнат да подхранват тяхната енергия, тогава енергията, която се връща към тях, ще създаде желаната ситуация.

Таланти/Професия

Тези хора са фантастични съветници, дипломати и умиротворители. Те имат талант ясно да виждат и успешно да изразяват идентичността на човек А пред човек Б (и обратно) по начин, който създава взаимно разбиране и честни, хармонични компромиси. Родените със северен лунен възел във Везни успяват и в области, които са свързани с красотата и изкуството.

Те могат много добре да забавляват другите или пък да бъдат обществени говорители, когато тяхната цел е да повдигат духа, да енергизират и да вдъхнат увереност на публиката. Те са изключително надарени и могат да имат успех – едновременно материален и в личностен план – във всяка професия, която включва поддържаща роля.

Хората със северен възел във Везни имат вътрешен талант за независимост и водачество благодарение на собствената им осъзнатост на тях самите като отделни личности. Когато използват таланта отминалите си животи за постигане на мир и установяване на справедливост за другите, техните вътрешни способности създават положителни резултати. Но ако се стремят към професии, които имат за цел собствената им независимост, може да се разочароват и никога да не почувстват, че са постигнали целта си. Когато използват силната си идентичност в подкрепа на другите, родените с лунен възел във Везни получават чувство за вътрешна удовлетвореност и завършеност.

Изцелителни твърдения, подходящи за родените със северен лунен възел във Везни

• „Когато се концентрирам върху подкрепата на другите, се чувствам уверен.“

• „Когато успешно стимулирам самоувереността у другия човек, и двамата печелим.“

• „Когато екипът има успех, и аз печеля.“

• „Когато споделям с другите, имам повече.“

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

ЛИЧНОСТ

Атрибутите на воина

Животите, изпълнени с лични постижения, самостоятелност и независими действия, са довели до съзнание, което не разбира общите усилия и партньорството. Родените с лунен възел във Везни са имали много прераждания, в които са били воини. Един воин на бойното поле не се тревожи за другите, а само да остане жив и да убие врага си. Ако дори само погледне към другаря си, това може да доведе до гибелта му. Затова цялото съзнание на тези хора е насочено към тях самите: техните тела, техните способности за битки, тяхната позиция, свързана с оцеляването.

Тези хора сега са натоварени с една прекалена грижа за оцеляването и мисленето „аз срещу другите“. Това е всичко, което знаят. Те имат състезателен дух, ориентирани са към целите, имат изградена тактика и винаги съзнават как ще бъдат повлияни от това, което правят или което се случва. Копнеят да бъдат с другите, да ги обичат и да се чувстват обичани, но не знаят как да го постигнат. Те се страхуват да се освободят от чувството за Аз-а, тъй като очакват битката да започне всеки момент, а тогава ще им трябва сила и предпазливост, за да оцелеят.

Но тези хора трябва да разберат, че това не е живот свързан с битки. Никой не възнамерява да ги унищожи или да им отнеме нещо. Те трябва да забележат, че навсякъде са обградени от приятели. Работата им в този живот е да помагат другите да печелят битките, а по този начин и те ще спечелят.

През всички тези животи на бойното поле представителите на тази група хора с еднакво възлово разположение са загубили връзка с любовта, със способността да работят с другите хора. Затова са дошли в този живот с чувство на неудобство от общите усилия и обвързването с другите. Все пак не трябва да се безпокоят, защото звездите предопределят да се свържат отново с хората. И когато са наясно къде отиват, старите навици няма да им перчат. Всъщност целият им живот сега ще бъде посветен на партньорството и няма да им липсват възможности за обвързване, а напротив, шансовете за брак и партньорства ще идват лесно при тях.

Сурова дисциплина

В резултат на опита от миналите животи хората с лунен възел във Везни са развили дисциплина от типа „без глупави въпроси“, която е чужда на тези от другите възлови позиции. Техните минали животи във военна обстановка са наблягали на реда в дрехите и личните вещи и затова тези хора са дошли в настоящото прераждане със силна привързаност към организацията в тяхната среда и живота им. Те са силно пристрастени към дисциплината и суровите ограничения и мислят, че другите ще понасят същите наказания и липси. За тях е трудно да разберат, когато околните не приемат подобни ограничения й жертвите, които те са готови да понесат на плещите си – фактор, който подкопава техните връзки.

Няма друга група с еднакво по знак възлово разположение, която да предприема конструктивни действия в условия на сурова лична дисциплина и лишеност. Родените със северен възел във Везни се чувстват най-добре с предизвикателството за личното оцеляване в неблагоприятни обстоятелства. Това е най-висшето изживяване за тях! Тази невероятна драма, родена от копнежа да се достигне една цел чрез лична саможертва, като впрегнат всичките си усилия, като бъдат подложени на изпитания и излязат победители, им дава чувство за собствена стойност.

Тези хора имат толкова силно чувство за Аз-а, че си представят, че всеки е като тях и подсъзнателно търсят за партньор някой, който наистина прилича на тях. Те могат много да се объркат и да чувстват, че към тях се отнасят несправедливо, ако очакванията им не се оправдаят и другият човек не покаже, че притежава същите качества.

Един от уроците, който хората с лунен възел във Везни учат в този живот, е красотата на различията при индивидите. Кои са те и какво трябва да предложат в една връзка може да бъде много различно от това кой е другият човек и какво той трябва да предложи.

Предизвикателството е да се обърне внимание на индивидуалните разлики и да се оценят силите, които другите внасят във връзката. За да стане това, те трябва първо да проверят какво е тяхното определение за сила.

В резултат на толкова прераждания, в които са били воини, тяхното разбиране за сила обикновено включва едно от следните понятия: смелост, интензивни усилия, желание да се жертваш и да понасяш лишения, 100 % ориентираност към целта, настойчивост в името на незабавните резултати, дисциплина, импулсивност (манталитет на герой), състояния на висока енергичност и желание да се поемат лични рискове.

Но има други сили, които тези хора не притежават и които техните партньори ще донесат в живота им. Тук се включва способността да се наслаждаваш на процеса на постигане на целта (което може да намали скоростта при хората със северен възел във Везни и да им даде по-спокойна сила); способности за общуване (което може да създаде разбирателство и хармония); съпричастност (което може да накара родените със северен възел във Везни най-накрая да изпитат чувство за принадлежност); игривост (което може да направи процеса на движение към една цел много приятен); аналитични способности и капацитет за работа с детайли; дипломатичност; усет за нуждите на другите; способност да работят заедно с други, те (което ще даде невероятна сила и на двете страни); приключенски дух; ръководни способности; творчество и изобретателност; капацитет за състрадание (което може да изцели родените със северен възел във Везни). В това прераждане хората с лунен възел във Везни се нуждаят от партньорство с другите, за да постигнат успех и завършеност. За да открият ползите от партньорството, тяхното предизвикателство е да оценят факта, че другите са различни от тях.

Гневни изблици

Родените със северен лунен възел във Везни имат склонност към гневни изблици и трябва да се научат да се освобождават от тях. Те имат темперамент подобен на детския. Когато нещата не стават по техния начин, те хвърлят гръм и мълнии, за да накарат другия човек да направи, което искат. Ако той се съпротивлява, те продължават да ескалират напрежението, докато не постигнат своето.

Но създаването на ситуации, при които едни печелят, а други губят, не е от полза за тези хора. В дългосрочен план подобни ситуации само ги изолират от хората, които наистина искат да бъдат близки с тях. Когато печелят, постигайки целите си за сметка на някой друг, плащат висока цена – другият човек ще се затвори и отдръпне, за да не бъде подлаган на такова насилие. Хората със северен възел във Везни могат да излизат от тези ситуации с усмивка, без изобщо да съзнават вредата, която са причинили на другия човек. Те мислят, че той трябва да е щастлив заради тях, защото в края на краищата, наистина са „победили“. Но ще се сблъскват с много горчивина, докато не научат, че никой не печели чрез сплашване и гняв. Победите, спечелени с атака на другите, водят до нежелание на останалите да общуват с родените с лунен възел във Везни и така взаимността, енергията и възхищението, които са изпитвали изчезва.

Вземане на решения

Тези хора са склонни да вземат бързи решения. Те са свикнали да предприемат незабавни действия, тъй като вземат предвид само себе си и собствените си цели. Обикновено не съзнават своето влияние върху другите хора и без да разбират това, могат да ги използват за преследване на собствените си цели. Това има лоши последствия за родените със северен възел във Везни, защото е много болезнено за околните.

Когато тези хора вземат решения, без да позволят на другите да им помагат, те може да не получат онова, което искат, защото не са обърнали внимание на необходимостта от чуждата енергия и идеи. Преди да преминат към действия, те трябва съзнателно да включат другите в процеса на вземане на решения. Част от тяхното нежелание идва от поведението, което са имали на бойното поле, а именно „другите са срещу мен“. Голяма част от това погрешно мислене може да бъде надмогнато чрез разбиране на правилата за общуване – да обсъждат проблемите с другите по начин, който е от взаимна полза. Веднъж имах една клиентка с такава възлова позиция, която ми довери: „Аз съм толкова заета да работя върху брака си сама за себе си, че не мога да видя моя съпруг, не мога да го чуя, не зная кой е той!“ Много по-лесно ще бъде, ако тези хора просто поговорят с другия човек.

Липсата на внимание към близките при вземане на решения може да донесе на хората със северен възел във Везни много ненужна болка. Те може толкова да се страхуват, че няма да постигнат целта си, че да станат безмилостни, когато се борят за нея. Може да се страхуват, че ако се объркат за момент и включат другия човек в процеса на планирането, той ще блокира действията им. Това, което не разбират, е, че да обърнат внимание на околните не означава да изоставят своите виждания. То означава наистина да се грижат за тревогите на другия човек и да имат желание да работят за постигане на компромис, удовлетворяващ и двете страни.

Например имах клиентка, която поддържаше връзка с човек със северен лунен възел във Везни. Те живееха заедно и бяха моногамни в продължение на около година. Един ден човекът с тази възлова позиция казал, че трябва да излезе и ще се върне късно през нощта. Тя имаше силни интуитивни способности и си представила картина, която я накарала да каже: „Дейвид, ти ще правиш любов с някоя друга!“ Той се ядосал. (Тези хора не се решават лесно да излъжат и имат склонност да се разстройват, когато ги хващат.) Тя започнала да задава въпроси, опитвала се да разбере какво става, но той бил толкова упорит в името на своята цел, че отказвал да отдели време и да поговори с нея. Не искал да закъснее за срещата си с другата жена и затова оставил проблема неразрешен. Часове по-късно той й позвънил с безкрайни извинения: бил направил грешка, обичал я, тя била единствената за него, никога вече нямало да срещне подобна жена.

Но било прекалено късно – сърцето й вече било затворено за него и тя била решила да се разделят. Според моята клиентка не събитието беше накарало сърцето й да се затвори, а начинът, по който човекът със северен възел във Везни беше подходил към ситуацията. Тя не могла да му прости, защото той не проявил достатъчно загриженост за чувствата й и не обсъдил ситуацията с нея. Когато тези хора се затворят за чувствата на техните партньори, всички губят.

Оцеляване

Родените със северен възел във Везни могат да бъдат прекалено загрижени за оцеляването си, но в този живот подобна гледна точка е неподходяща. Те вече са се научили как да оцеляват; сега са тук, за да помагат на другите хора, да ги зареждат с енергия и увереност, които ще ги направят по-силни. Когато дават, хората със северен възел във Везни печелят невероятна самоувереност и спокойствие.

Тези хора трябва да приложат всичко, което са научили като воини, и да го използват конструктивно във връзките си с другите. Това означава да оставят оръжията и да се огледи за да видят какво правят другарите им. Дали човекът до тях се нуждае от окуражаване, преди да влезе в битката? Тяхна работа е да дават сила на другите хора. И никой не може по-умело от родените със северен лунен възел във Везни да помага на останалите да печелят.

Нарцисизъм

Родените с лунен възел във Везни трябва да се предпазват от склонността си към нарцисизъм. Те изтъкват, че контролират една ситуация и притежават качества, на които другите се възхищават. Другите им правят комплименти и те се чувстват добре, но винаги тайно се страхуват, че истинската им същност и истинските им предпочитания могат да навредят на техния имидж. Понякога се обграждат с хора, приемливи за впечатлението, което искат да създадат. Например имах клиент с такава възлова позиция, който харесваше много пълни жени, но никога не позволи на някой от неговите приятели да разбере това, защото се страхуваше, че ще му се подиграват. Той пазеше истинското си желание в тайна, защото то не подхождаше на образа, който искаше да изгради за себе си в очите на другите.

Тези хора обичат, когато другите им правят комплименти за външния вид: затова действат с мисълта за постигане на желания стереотип и очакват хората да го забележат и да подхранят егото им. Като искат да бъдат привлекателни за другите, те манипулират своя образ, за да бъдат онова, което смятат, че ще привлече другия човек. Но този процес им пречи да се сдобият с истинско чувство за вътрешна увереност, със сигурността, че другите ги обичат и приемат каквито са. Те никога няма да научат това, ако не поемат риск и не разкрият себе си.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД (бившите Райфайзен и КВС), на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG20RZBB91551008379799, BIC RZBB BGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.