Северен възел в Дева

♦♦♦ Жан Спилър ♦♦♦ 

16 януари 1904 до 18 септември 1905 Дева

♦♦♦

24 август 1922 до 23 април 1924 Дева

♦♦♦

25 май 1941 до 21 ноември 1942 Дева

♦♦♦

16 декември 1959 до 10 юни 1961 Дева

♦♦♦

6 юли 1978 до 12 януари 1980 Дева

♦♦♦

26 януари 1997 до 20 октомври 1998 Дева

♦♦♦

12 ноември 2015 до 9 май 2017 Дева

♦♦♦

4 юни 2034 до 29 ноември 2035 Дева

♦♦♦

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В ДЕВА

и Северен възел в Шести дом

(и Слънце в Риби)

ОБЩ ПОГЛЕД

Качества, които трябва да развивате

Работата в тези области ще ви помогне да откриете своитенеизвестни дарби и таланти.

• Съпричастност с другите

• Внасяне на ред в живота

• Създаване на режим

• Съсредоточаване върху живота тук и сега

• Състрадание

• Поведение, с което да бъдете в услуга на другите

• Анализиране и категоризиране

• Придобиване на по-голяма самоувереност чрез опита

• Скромност

• Поемане на рискове и преодоляване на страховете

• Забелязване и оценяване на подробностите

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Качества, от които трябва да се освободите

Ако работите, за да намалите влиянието на тези тенденции, това ще ви помогне да направите живота си по-лек и радостен.

• Склонността да бъдете жертва

• Объркване и дезориентация

• Избягване на планирането

• Пристрастеност (към наркотици, алкохол, прекомерен сън, мечтателност и т.н.)

• Склонност към крайности

• Прекалена чувствителност

• Съмнения в себе си

• Чувства на неадекватност

• Отдръпване от живота

• Бездействие, нежелание да се ангажирате

• Склонност да се предавате лесно

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Ахилесова пета/Капанът, който да избягвате/Какво не бива да забравяте

Чувството, че са жертви, е ахилесовата пета за хората със северен лунен възел в Дева. („Ако другите не ми обръщат непрекъснато внимание и не са изпълнени със съчувствие към мен, значи някой ме използва.“) Но това е бездънна яма: другите никога няма да ги окуражат достатъчно, за да преодолеят своето вътрешно усещане за безпомощност и параноя. Само когато погледнат вътре в себе си, ще открият какво поведение трябва да си изградят, за да се изпълнят с положителна енергия и да се сдобият с цел.

Капанът, който трябва да избягват, е да не се окажат увлечени в едно безкрайно търсене на човек, който да ги спасява или направлява, на когото могат сляпо да вярват и да се доверят. („Ако само мога да се оставя в неговите ръце, Бог ще подреди живота ми“) Но животът им е показал, че вътрешният отказ няма да направи света извън тях по-подреден и продуктивен. Единственият начин, по който те могат да постигнат целите си, е да организират своя живот по правилния начин, за да се чувстват силни и незастрашени.

Онова, което не бива да забравят, е, че никога няма да се чувстват достатъчно уверени, за да се втурнат в света около тях и трудът им да започне да дава резултати. В определен момент те просто трябва да започнат активно да участват в живота. Истината е, че когато станат действени и научат какво им помага да успеят, те ще постигнат самоувереността, която са търсили.

Какво наистина искат тези хора

Онова, което тези хора наистина искат, е да се скрият под сигурния чадър на личната си връзка с Вселената. Те желаят да се заслонят в нещо по-голямо от тях, което ще ги подкрепя и ще им помага да придобият едно по-силно усещане за своята идентичност. Хората със северен възел в Дева изпитват неутолима необходимост да живеят в спокойствие и да бъдат цялостни. Но за да постигнат успешно тази своя цел, те трябва да се обърнат към другите и да се научат да бъдат от полза. Когато пренасочват вниманието си от собствените си страхове към света и към момента, в който живеят, те лесно могат да видят как да възстановят реда в своя хаотичен живот.

Таланти / Професия

От тези хора стават чудесни лекари, зъболекари, медицински сестри, санитари, защото тези професии им дават възможност да използват изцелителната си енергия по един практичен начин в полза за другите. Психолози, лечители, диетолози, счетоводители, организатори, занаятчии също са подходящ избор за тях. Те имат „добра карма“, свързана с професията, и се разбират със своите колеги и подчинени. Могат да изпълнят за един час задача, която ще отнеме на друг човек пет часа. Те трябва да се стремят към ситуации, в които фактът, че си вършиш работата, се цени, а не просто да работят на почасово заплащане.

Друга причина, поради която изцелителните професии са отличен избор е, че при тях се срещат с психически и физически проблеми. Областите, където успехът зависи толкова много от обръщането на внимание на подробностите, изискват родените със северен възел в Дева да се съсредоточат и да останат в настоящето. А процесът на създаване на ред ги освобождава от психическия стрес.

Хората с лунен възел в Дева притежават състрадание и талант да виждат живота в по-широк план. Този дар от миналите животи за духовна осъзнатост е предимство, когато активно участват в постигането на реални резултати. Все пак професии, в които целта е да се получи по-висока духовна осъзнатост и опрощение, подкопават основите, от крито тези хора се нуждаят, за да се чувстват силни и завършени.

Изцелителни твърдения, подходящи за хората със северен лунен възел в Дева

• „Аз съм единственият човек, който може да внесе ред в тази ситуация, така че защо да не го направя.“

• „В този живот не бива да се чувствам като жертва.“

• „Когато се отдръпвам от събитията, аз губя; когато имам активно поведение, печеля.“

• „Когато се съсредоточавам и имам план, цялата Вселена ми помага по пътя към успеха.”

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

ЛИЧНОСТ

Минали животи

Тези хора имат вътрешно усещане за духовните измерения на живота и са настроени към по-високата и изпълнена с любов част от тяхната природа. Те са невероятно чувствителни, лесно раними и много внимателно избягват да не причинят болка на другите. В действителност доста често те по-ясно съзнават за тревогите на другите хора и са по-загрижени за тях, отколкото за себе си.

Разтваряне на егото

Хората със северен възел в Дева са прекарали много животи в състояние на разтваряне на егото – постигнато или чрез медитация и духовно търсене; или чрез наркотици и/или злоупотреба с алкохол; затвори, в които са разполагали с много време за размисли; или пък са били напълно подвластни на музиката, поезията или изкуството. Без значение как се е появило това разтваряне на егото в този живот те трябва да се справят с последствията. Ако то се е получило в резултат на ориентация към духовната сфера, животът им сега ще бъде напълно объркан, докато не намерят духовна пътека с принципи, подобни на тези от миналите прераждания. Ако се е появило в резултат от употребата на наркотици или алкохол, те ще имат склонност да се пристрастяват към различни неща в този живот. Тази област може отново да се окаже проблемна за тях и да се наложи да бъде преодоляна с помощта на духовни ценности. Талантите в областта на поезията, музиката и изкуството могат все още да са им присъщи като начин да се издигнат до по-възвишени емоционални състояния.

Тези хора в продължение на много прераждания са се разделяли с малки частици от своята идентичност, за да се свържат с по-висшата енергия. При тях този процес е завършил, затова ако продължават да разрушават своя Аз в този живот, резултатите ще бъдат отрицателни. Те вече са се предавали на своите видения. В този живот искат да проявят виденията си във физическия свят.

Смирение

В миналите животи тези хора са пречиствали себе си като са си задавали въпроси за своите мотиви. Те са имали чувство, че им липсват добродетели, и така са се сдобили с развито вътрешно проникновение, което сега им позволява да не приемат осъдително поведението на другите. В този живот те по никакъв начин не чувстват себе си „по-висши“ от другите – тяхната мъдрост ги е довела до истинско смирение.

Родените с лунен възел в Дева са прекарали много минали животи в жертвоготовност затова сега се предават прекалено лесно. Те не се справят добре със ситуации, в които има конфронтация и конкуренция. Тяхната душа е много чувствителна и животът им изглежда доста труден. Като цяло те не вярват, че вещите ще ги направят щастливи. И тъй като тяхната мотивация в живота не са материалните притежания, ако срещнат трудности, ако нещо не им се отдава достатъчно лесно, те обикновено просто се отказват.

Тъй като в миналите си животи хората със северен възел в Дева често са били използвани, сега когато създадат нещо, не е необичайно накрая то да получи обществено признание без някаква компенсация за тях или някой друг си присвои славата и парите. Често те дори не обръщат внимание на това. В края на краищата важна е постигнатата цел. Също така в предишния си монашески живот те може да са дали обет да живеят в бедност и затова да се чувстват неудобно да трупат състояние в това прераждане. Подсъзнателно вероятно чувстват, че има нещо нечисто в богатството. Но трябва да разберат, че парите са страничен продукт от създаването на нещо – барометър за полезността на тяхното участие.

Хората със северен възел в Дева са истински състрадателни и искат да помагат винаги, когато могат. В това прераждане те трябва да разберат, че чрез създаването на солидна материална база и здрави принципни основи, те са в по-добра позиция да помагат на другите. Сега ако си позволяват да бъдат жертви, това няма да даде резултат. По-добрият път е да се опитат да устоят на тази си склонност.

Противоречие между липсата на концентрация и съсредоточеността

Тези хора са имали много минали прераждания, в които са били далеч от живота на обществото. Те не са свикнали да бъдат в центъра на вниманието. Помислете си какво означава да живееш толкова много време в манастири, където камбана отбелязва времето за ставане, медитация, молитва, упражнения, хранене, работа и спане – и някой друг определя кога да правиш всичко това! Целта на тези духовни домове е техните обитатели да придобият съзнание за безвремието, неопределеността и потока, който лежи по обичайния светски живот. Й ако от подобно поведение има голяма полза, когато живееш в манастир, сега родените с лунен възел в Дева трябва да разберат как да се държат сред хората.

Те трябва да се научат на ред как сами да разпределят времето си. Тъй като са свикнали някой друг да организира времето им, те може би имат проблеми с точността. Но когато се учат на самодисциплина и да живеят според правилата, които определят структурата на обществото, те придобиват невероятна сила и самоувереност, необходима да съществуват в реалния свят. Затова е много важно да поемат отговорност и да бъдат сигурни, че винаги ще стигат навреме за техните срещи. Структурата създава ред и стабилност в техния живот по начин, който им дава сили.

В резултат на уединението от миналите животи родените със северен възел в Дева знаят как да се забавляват като използват силата на своето съзнание и въображение. Но онова, което е давало положителни резултати в миналите животи, в това прераждане е пречка за постигане на положителни, практични, видими резултати в материалния свят. По този начин всички форми на бягство са с негативни последици за тях. Мечтателността, наркотиците, алкохола, прекалената самотност и спане – всяка форма на отдръпване от живота подкопава тяхното самочувствие.

Не искам да кажа, че те не трябва от време на време да се забавляват (да почиват и да си отдъхват от реалните житейски ситуации), но е желателно да се пазят от прекомерните форми на бягство от действителността до степен на пристрастеност.

Въображение, мечтателност и фантазия

Тези хора имат изострена чувствителност към духовното и/или имат силно развито въображение от предишните си животи. Ако дарбите им сега не бъдат насочени правилно, те могат да се превърнат в слабости, като параноя, страх и безпокойство. Но когато родените с лунен възел в Дева се движат към определена цел, техните мистични таланти могат да бъдат използвани като средство за ефективно осъществяване на дейността им. Ако тяхното творческо въображение се използва с някаква цел – нещо, което може да се направи за другите – психичните им способности могат да се превърнат в забележително предимство.

Хората със северен лунен възел в Дева трябва да се стремят да използват своето въображение в служба на другите и по този начин да постигат видими резултати, вместо да бъдат концентрирани единствено върху себе си със самоцелни проверки на собствените си способности. Те трябва да вложат много труд, за да превърнат виденията си в реалност, като проучват, организират и осъществяват един проект и след това го прилагат на практика. Извършването на дадена работа е лесно и изпълнено с радост в този живот – след като веднъж са определили своята цел.

Онова, което родените с лунен възел в Дева трябва да избягват, е склонността да се отдават на мечтателност и фантазии. Чрез мечтите си те могат да се свържат с фините, етерни състояния на съзнанието и се чувстват почти сякаш са употребили наркотици – в замаяно и приповдигнато настроение. Но това състояние пречи на тяхната способност да се справят с материалния свят. Ако не са щастливи в дадена ситуация, вместо да се опитват да я променят, те има склонност да използват фантазията си, за да си създадат свой собствен свят.

Ако се фантазира умерено, тези образи могат действително да им дадат по-добра представа за това какво искат. Но обикновено за тях е необходима невероятна дисциплина, за да се прекъсне енергийната връзка с фантазиите. Изкушението е толкова голямо, че е по-добре просто да се оставят на наслаждението от дълбоката си фантазия. Тези хора могат до такава степен да се пристрастят към състоянието на неземно блаженство, че това да им пречи да установят ред и завършеност в своя делничен живот, което не им позволява да изпитат истинско блаженство. Например те могат да бъдат до такава степен увлечени във фантазиите си, които включват семейството им, че това да им пречи да създадат задоволителни семейни взаимоотношения в реалния живот.

Аз имах един 48-годишен клиент, който беше от тази възлова група и имаше своя представа за „идеалната жена“, но чрез силата на фантазията тя се беше превърнала почти в реалност във въоръжението му. Той беше имал много връзки, но не можеше истински да се ангажира, защото нито една от тези жени не приличаше на дамата от фантазиите му. Това продължаваше вече тридесет години и той все още живееше сам и се чувстваше депресиран. За нещастие той се лишаваше от възможността да се научи какво означават връзките, тъй като не се концентрираше върху това какво действително изпитва към жената, с която беше прекарал известно време. Ето по този начин фантазията може да попречи на тези хора да предприемат конструктивни действия и да превърнат мечтите си в реалност във физическия свят.

Противоречие между объркаността и планирането

Родените със северен лунен възел в Дева понякога биват завладени от объркани чувства. За много хора объркването може да е за добро: една прелюдия към по-висш ред. Но за тях объркаността е нещо, което пречи. Когато изпаднат в подобна ситуация, те започват да си задават въпроси и да се съмняват във всичко, което правят, а това подкопава тяхната действеност. Те трябва да се измъкнат от тази вредна за тях енергия и да се съсредоточат отново върху обстоятелствата във външния свят, които са ги довели до това състояние, и след това отново да се върнат към ситуацията и да възстановят реда в нея. Например, ако техните документи са в безпорядък, най-добре е да ги прегледат и ги подредят отново по начин, който им се струва правилен. Ако те са объркани от поведението на свой колега, трябва да се изправят лице в лице с проблема. Разговаряйте с този човек и открийте какво може да се промени в неговото държание.

Когато са изправени пред проблем, хората със северен възел в Дева обикновено имат полза от посещението при терапевт или разговора с приятел, защото споделянето им помага да се сдобият с по-практичен поглед за събитието. Тяхното въображение е толкова продуктивно, че те имат склонност да преувеличават проблемите и да си представят всякакви възможни неразрешими ситуации. Техните измислени страхове могат да ги парализират и да не им дадат възможност да предприемат действия, за да възстановят реда в живота си. Затова от голяма помощ е да разберат дали страховете им са реални, или продукт на прекалено активното им въображение. Хората с лунен възел в Дева имат много по-голям успех, когато активно експериментират, за да видят какво им помага и какво им пречи във физическия свят. Те не бива да се опитват да премислят всички възможности.

Ако чувстват, че са загубили представата си за границите в една връзка и имат трудности да изкажат своята обърканост пред партньора си, тогава може би ще е добре да включат и трета страна. Те могат да бъдат толкова чувствителни и да не желаят да наранят своите партньори, че да избягват да изразят истината. Техният близък може да има нужда да чуе: „Достатъчно! Това поведение не е приемливо! Ако продължиш да се държиш по този начин, ще бъда принуден/а да се разделим!“ Затова един съветник по брачните въпроси ще бъде безценен помощник в комуникацията с техния партньор.

От самите тях стават чудесни съветници в професионален и личен план. Другите чувстват тяхната невероятна загриженост и им се струва съвсем естествено да им вярват. Хората със северен възел в Дева имат енергия, която кара хората да им се доверяват, аналитичен ум, който им помага да дават ясни, практични съвети, и забележителна способност да комбинират интуицията със здравия разум.

Противоречие между неопределеността и детайлите

Хората със северен възел в Дева са толкова привикнали да виждат широката картина на живота, че могат лесно да пренебрегнат детайлите за събитията тук и сега. Това може да ги подведе до предприемане на действия, които не защитават добре интересите им. Но когато обръщат внимание на действителните подробности в една ситуация, те много рядко могат да бъдат измамени.

Когато си позволят да водят едно неопределено съществуване, много често започват да изпитват безпокойство, без да знаят защо. Може дори да усещат, че са уязвими за определени атаки, да станат прекалено подозрителни и да се страхуват от другите хора. В такива моменти, ако просто си спомнят, че трябва да се вгледат в детайлите на онова, което се случва около тях.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.