Как да простим?

Напътствия как да проведете медитация за прошка и да се освободите

Защо трябва да простим?

Първо да си припомним, защо трябва да простим: защото по този начин преставаме да трупаме негативна карма, да тровим себе си и околните с негативна енергия, осъдителност, обида, страх и неувереност. Защото ще укрепим  своето здраве и ще можете да привличаме повече позитивни събития в живота си.

Разберете правилно прошката

Много хора не разбират правилно прошката. Като простите, това означава, че прекъсвате една негативна верига, захранвате се със светлина, ставате хармонични, махате трудни и разяждащи чувства.

Оставете „разплатата“ на по-висшите сили, на управителите на Кармата

Дори постъпката спрямо вас да е била от много висок „ранг“ нараняваща и на пръв поглед „непростима“, пак трябва да извършите ритуала на прошката. Важното е вие да се „откачите“ от тази негативна вибрация. А този, който ви е наранил, той по своеобразен начин ще изкупи своята грешка.

Но за това си има по-висши „инстанции“, оставете на Висшите сили да лекуват неговия проблем, това не е ваша работа. Важното е вие първи да заявите желание за прекъсване на тази трудна кармична верига и да не се замърсявате повече. Простете и се освободете!!!

Поставете се в обувките на другия

За да разберете по-добре хората, които са ви обидили се опитайте поне за миг да си представите, че сте на тяхно място. Те са постъпили така, защото си имат своята кармична верига, преживели са различни уроци и травми, които са ги довели до този нехармоничен момент, когато са ви обиди и наранили.

С една дума – те си имат своята причинно-следствена верига и причини да се държат така. Това е техният жизнен път, техните си уроци, защо трябва вие да се самонаказвате за това?

Престанете да пиете отрова!

Много обичам следната алегория: „Когато не можете да простите на някого това означава, че всяка сутрин вие пиете една чаша отрова, а чакате този, който ви е обидил, да умре.“  Ето, това става, когато се заинатите и казвате „не мога да простя!“. Престанете най-сетне да я пиете тази отрова!

Медитация за прошка – как да я направите:

  1. Седнете на удобно тихо място. Затворете си очите, направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Като всеки път отпускате напълно мускулите на своето тяло.
  2. Сега си представете човека на когото искате да подарите опрощаване или вие да го помолите за прошка. Представете си, че той стои точно срещу вас. Опишете  си го максимално детайлно, колкото ви е възможно.
  3.  Тук трябва да кажа, че този ритуал може да проведете и с хора, които вече са починали, напълно е възможно и ефективно. Проверено е многократно в практиката!
  4. Какво искате да му кажете?  Дали искате да го помолите за прошка или вие да му простите? Може първо детайлно и максимално подробно да му обясние (мислено или говоримо, ако сте сами в помещението), как се чувствате, какво мислите, какво ви измъчва. Обяснете му от ваша гледна точка как се е стигнало до тук.
  5. Сега вече идва кулминацията, кажете му:

„АЗ ТИ ПРОЩАВАМ, ПРОСТИ МИ И ТИ. АЗ ПУСКАМ ДА СИ ВЪРВИ ВСИЧКО ТЪМНО И НАРАНЯВАЩО МЕЖДУ НАС. ПУСКАМ ДА СИ ОТИДАТ ЗАВИНАГИ ВСИЧКИ НЕГАТИВНИ ЧУВСТВА И ЕМОЦИИ. ВСИЧКО ТРУДНО И НАРАНЯВАЩО  МЕЖДУ НАС ДА СИ ВЪРВИ!“

И продължавате: с искрена любов и благодарност ти прощавам, прости ми и ти. Аз те приемам такъв какъвто си, моля приеми ме и ти. Прощавам ти, прости ми!

И завършвате: Господ пръв ще ти прости. Прощавам ти и аз, прости ми и ти.

  1. След това се обвийте в мека, нежна бяла светлина. Ако можете да визуализирате цвят на тази светлина – направете го. Извикайте представата за мек виолетов цвят, който напълно ви обгръща, пречиства и лекува. Представете си, че от върха на главата ви се спуска розово-златиста светлина, която ви пречиства, зарежда с любов и хармония. Представете си, че максимално сте изпълнени с тази розово-златиста светлина.
  2. Ако спонтанно ви се зароди представа за някакъв друг цвят – приемете го и го задръжте.
  3. А сега си представете, че срещу вас все още стои човекът, на когото искате да простите или го молите вие за прошка. Сега го обвийте и него с тази розово-златна светлина. Изпратете му и го заредете с любов, хармония
  4. Отпуснете се. Направете три дълбоки вдишвания и издишвания.

Това е! Чудесен ритуал, чудесна медитация, която ще ви освободи и ще ви направи щастливи!

Простете ми и вие, мили приятели! Господ пръв ви прощава, прощавам ви и аз! J

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!

ПИСМЕНИ ХОРОСКОПИ НЕ СЕ ИЗГОТВЯТ.

Консултации вече провеждам предимно онлайн по Скайп, Вайбър или телефон, дори да сте от София.

Консултации чрез лична среща провеждам много рядко, само в особени, специфични случаи.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД (бившите Райфайзен и КВС), на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG20RZBB91551008379799, BIC RZBB BGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.