Честито есенно равноденствие

Слънцето преминава във Везни и настъпва ЕСЕННОТО РАВНОДЕНСТВИЕ – настъпва астрономическата есен.

В този момент изпращаме лятото, като му благодарим за светлината, топлината и благата, които то ни е дарило. Денят и нощта се изравняват по продължителност в този момент – стават точно по 12 ч. От този ден нататък продължителността на дневната светлина започва да намалява постепенно, докато настъпи зимното слънцестоене (22 декември), когато ще бъде най-краткия ден на годината и най-дългата нощ.

ЕСЕННОТО РАВНОДЕНСТВИЕ е една от четирите важни повратни точки в годината: зимно и лятно слънцестоене и пролетно и есенно равноденствие.

Тези четири ключови дни през годината, всъщност са много важни и за астрологията, защото бележат преминаването на Слънцето в кардиналните знаци на Овен, Везни, Рак и Козирог. Това е най-важното от годишния слънчев цикъл, тогава се сменят и сезоните.

Овен, Везни, Рак и Козирог са така наречените кардинални знаци в астрологията. Те символизират смяна на енергетиката и  мощен прилив на сили, отбелязват началото на смяната на сезоните:  зимното и лятното слънцестоене бележат началото на настъпване на зимата и лятото, а пролетното  и есенно равноденствие, съответно идването на пролетта и есента.

Следователно, равноденствията и слънцестоенето са свързани не само с началото на сезона, но с прехода към друг начин на живот. С  началото на нов сезон се сменя и типа на работата (вече не само в земеделския смисъл), на възприятията и реакциите,  самата психологическа настройка.

 На 23 септември Слънцето ще пресече небесния екватор, ще се движи от северното полукълбо на небето на юг, към южното полукълбо. По този начин, в северното полукълбо ще астрономическата есен, а на юг – пролет. Там ще посрещат пролетното равноденствие.

Символиката на този ден:

Време е да се събират плодовете, в пряк и преносен смисъл, дарени ни от отминалото лято. Да се направи анализ на всичко постигнато до момента и да се фокусираме върху бъдещите си планове през следващите три месеца. Равноденствието символизира борбата между доброто и злото, между тъмнината и светлината.

От астрологична гледна точка:

Настава време да се вземат решения, като се отчита и общественото мнение.

За това ще ни помогне Слънцето във Везни, което задава структурата на връзките и партньорствата, активира необходимостта от хармония, направлява ни как да излезем дипломатично от сложни житейски ситуации.

Слънцето във Везни се намира в „падение“, то е твърде неуверено в себе си и винаги търси общественото мнение, а не само личната преценка.

Това е и най-силната страна на Везните от целия зодиак, те се справят най-добре с партньорствата и зачитането на позициите на другите.

В  момента на есенното равноденствие, когато деня и нощта са равни, се заражда силна потребност от  вътрешен баланс и хармония. Време е  да се намери правилното съотношение  между мъжкото и женското начало, между външния и вътрешния свят, между нас си и другия човек.

На този ден е подходящо да откриете своите истински желания, правилно да ги съгласувате с реалната действителност, да намерите своя път и да вървите уверено и щастливо по него.

Следващата точка за сверяване на посоката ще настъпи Зимното слънцестоене и Слънцето ще навлезе в Козирог. Тогава ще настъпи и астрономическата зима.

С пожелание за ЩАСТЛИВО РАВНОДЕНСТВИЕ!

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!

ПИСМЕНИ ХОРОСКОПИ НЕ СЕ ИЗГОТВЯТ.

Консултации вече провеждам предимно онлайн по Скайп, Вайбър или телефон, дори да сте от София.

Консултации чрез лична среща провеждам много рядко, само в особени, специфични случаи.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД (бившите Райфайзен и КВС), на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG20RZBB91551008379799, BIC RZBB BGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.