Северен възел в Овен

♦♦♦ Жан Спилър ♦♦♦

 9 декември 1911 до 6 юни 1913 Овен

♦♦♦

8 юли 1930 до 28 декември 1931 Овен

♦♦♦

27 януари 1949 до 26 юли 1950 Овен

♦♦♦

20 август 1967 до 19 април 1969 Овен

♦♦♦

7 април 1986 до 2 декември 1987 Овен

♦♦♦

26 декември 2004 до 21 юни 2006 Овен

♦♦♦

18 юли 2023 до 11 януари 2025 Овен

♦♦♦

4 февруари 2042 до 18 август 2043 Овен

♦♦♦

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В ОВЕН

 и Северен възел в Първи дом

(и Слънце във Везни)

ОБЩ ПОГЛЕД

 Качества, които трябва да развивате

Работата в тези области ще ви помогне да откриете своите скрити дарби и таланти:

• Независимост

• Осъзнаване на собствената същност

• Вяра във вътрешните импулси

• Смелост

• Конструктивен интерес към себе си

• Скромност в даването

• Грижа за себе си

 ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Качества, от които трябва да се освободите

Работата по намаляване влиянието на тези тенденции може да ви помогне да направите живота си по-лек и радостен

 • Да се виждате през очите на другите

• Отказ от безкористността

• Да бъдете г-н или г-жа Приятният

• Обсебеност от честността и справедливостта

• Пристрастеност към външната хармония

• Манталитета „каквото почукало – това се обадило“

 ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Ахилесова пета/Капанът, който да избягвате/Какво не бива да забравяте

Ахилесовата пета на хората със северен лунен възел в Овен е, че не съзнават своята обсебеност от идеята за справедливост. („Моето оцеляване зависи от това другите да се отнасят честно с мен; тази мисъл трябва да им сигнализира, че стоят върху плаващи пясъци.) Тези хора по природа обичат да се раздават, но тяхната нужда от справедливост и абсолютна честност е бездънна яма. Те могат да започнат да „играят честно“ със себе си, като не дават отвъд онази точка, която граничи с разумността, дори и ако знаят, че няма да получат нищо в замяна.

Капанът, който трябва да избягват, е да не се увличат в безкрайно търсене на едно идеално, ангажирано приятелство, („Ако само мога да намеря идеалния партньор, аз ще се чувствам завършен/а“.) Чувството за цялостност, което те търсят, може да бъде постигнато само в индивидуален план; то няма да бъде страничен продукт на една връзка, без значение колко възхитителен е партньора. Онова, което не бива да забравят, е, че никога няма да получат достатъчно одобрение от другите, за да могат да бъдат себе си. В определен момент те трябва да поемат риска и да започнат да се стремят към дейности, които имат значение за тях. Иронията е, че когато веднъж се отправят в тази посока, ще привлекат към себе си подходящи хора, които да ги подкрепят.

Какво наистина искат тези хора

Онова, което тези хора наистина искат, е да изпитват щастие, хармония, справедливост и да получават поддръжка от партньора, с който живеят. За да постигнат това, те първо трябва да станат партньори на самите себе си. Като опознаят себе си, те започват да правят неща, които им доставят радост и подпомагат тяхното развитие, за да се почувстват по-силни, уверени и подкрепяни. Ако се отнасят по-честно със себе си, те ще почувстват баланса и справедливостта, които търсят. Само тогава, те могат да създадат една здрава връзка, в която двама души се отнасят по еднакъв начин един към друг, без да се чувстват ограбвани.

Таланти/Професия

Тези хора трябва да вършат работата си в зависимост от собствените си импулси, без да бъдат ограничавани от желанията на другите. Те са водачи, новатори, пионери. Необходима им е професия, която да им позволи достатъчно независимост, за да следват собствените си инстинкти. Те успяват в областите, в които се изисква инициатива и независими действия: като хирурзи, техници, предприемачи.

От миналите животи те имат талант да виждат гледната точка на другите и да преговарят дипломатично, за да се възцари справедливостта. Те могат да използват вътрешната си способност, за да постигнат личен успех. Но в професиите, в които посредничеството е крайна цел, те обикновено не желаят да влагат енергия и да използват способността си да преговарят, за да постигнат собствените си независими цели.

Изцелителни твърдения, подходящи за родените със северен лунен възел в Овен

• „Когато вярвам в себе си и следвам импулсите си, всички печелят.“
• „Преди да мога да поддържам другите, аз трябва да се науча как да се грижа за себе си“.
• „Най-добре помагам на другите като не забравям своята идентичност.“
• „Няма нищо лошо в това човек да не е приятен през цялото време.“
• „Чувството за равновесие и сила идва, когато съм честен/а със себе си.“

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

ЛИЧНОСТ

Минали животи

Хората със северен лунен възел в Овен са имали много минали животи, в които са подкрепяли другите, и притежават естествена дарба за това. В миналите прераждания те са били домакини, секретари, съветници и помощници. Били са хората зад завесата, които са давали на другите енергията и подкрепата си. Това е направило хората около тях по-значими и по-силни, защото те са използвали своята идентичност, сила и положителна енергия, за да ги подкрепят. Те също са имали и много животи, в които са били „глави на семейства” и са свикнали да сливат енергията си с онези, които са в непосредствена близост с тях.

За да могат успешно да поддържат другите, те са развили своята чувствителност и една невероятна способност да разбират останалите. Техните инструменти са били любовта, окуражаването, нежните думи и увереността, че другият човек ще победи във всяка ситуация. Фокусът им е бил другият човек я когато са виждали, че на него му липсва увереност или се нуждае от подкрепа, са предприемали всичко необходимо, за да му помогнат – не е било необходимо някой да ги моли за нещо. Те са чувствителни към нуждите на другите и пренебрегват собствените си интереси, за да помогнат. Развили са един невероятно любвеобилен и щедър дух. Свикнали са да дават, да бъдат просто „един играч от отбора“ и да подкрепят другите без мисълта за себе си.

Макар че са давали много в миналите си животи, те са имали един далечен мотив: били са част от екип и ако техният партньор се е справял добре, това е осигурявало и тяхното собствено оцеляване. Като са се стремели да запазят състоянието на своя партньор, хората със северен възел в Овен са били сигурни, че той ще бъде добре разположен и щедър към тях. Затова са отказвали да обърнат внимание на собствените си нужди, за да отдадат пълното си внимание на човека до тях – всичко е било концентрирано върху това той да бъде силен и щастлив.

В миналите животи тази система е работила добре, но в това прераждане не е предопределено нещата да се получават по този начин. В процеса на оказване на подкрепа на другите, тези хора са унищожили собствената си идентичност. Сега тяхната съдба е да се докоснат до силата и мощта на собствените си вибрации. Ето защо всеки път, когато се осланят на партньор, за да се справят с проблем, без да молят направо за помощ, те ще бъдат разочаровани. В същност, това е в тяхна полза, защото зависимостта от друг човек им пречи да изпробват своята способност за оцеляване с помощта на собствените си сили. Затова сега, когато жертват своята идентичност, за да направят някой друг силен, те всъщност губят -отплатата, която очакват, не идва. Това е живот, в който трябва да преоткрият себе си.

Из: „АСТРОЛОГИЯ НА ДУШАТА“

ЖАН СПИЛЪР

Издателство: „Аратрон“

 

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.