Северен възел в Телец

♦♦♦ Жан Спилър ♦♦♦

29 декември 1928 до 7 юли 1930 Телец

♦♦♦

3 август 1947 до 26 януари 1949 Телец

♦♦♦

20 февруари 1966 до 19 август 1967 Телец

♦♦♦

12 септември 1984 до 6 април 1986 Телец

♦♦♦

14 април 2003 до 25 декември 2004 Телец

♦♦♦

19 януари 2022 до 17 юли 2023 Телец

♦♦♦

11 август 2040 до 3 февруари 2042 Телец

♦♦♦

 

♦♦♦

 

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В ТЕЛЕЦ

и Северен възел във Втори дом

(и Слънце в Скорпион)

 

ОБЩ ПОГЛЕД

Качества, които трябва да развивате

Работата в тези области може да ви помогне да разкриете скрити дарби и таланти.

 

• Лоялност

• Осъзнаване на границите

• Осъществяване на проекти стъпка по стъпка

• Чувство за собствена стойност

• Осъзнаване на личните ценности

• Търпение

• Честност в изразяването на собствените и чуждите нужди

• Използване на петте физически сетива за по-пълна наслада от живота

• Благодарност

• Осъзнаване на факта, че майката Земя се грижи за вас

• Всеопрощение

• Упоритост

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

Качества, от които трябва да се освободите

Работата по намаляване влиянието на тези тенденции може да ви помогне да направите живота си по-лек и радостен.

 

• Привличане от критични ситуации

• Прекалена загриженост за делата на другите хора

• Нетърпение

• Неподходящи емоции

• Склонност за осъждане на хората

• Прекалена заетост с психологическата мотивация на другите

• Съпротива при обединяване на личните желания с тези на другите

• Силни емоции

• Разрушаване на цялото, за да се премахне една негова част

• Склонност към принудително завладяване

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

Ахилесова пета/Капанът, който да избягвате/Какво не бива да забравяте

Ахилесовата пета, която родените със северен лунен възел в Телец е необходимо да осъзнават, е склонността им да търсят своята стойност чрез другите („Мога да се чувствам добре, само докато останалите ме ценят.“), което може да ги вкара в капана на едно безкрайно търсене на сродна душа. („Ако притежавам енергията на този специален човек, аз ще се чувствам завършен.“) Хората с лунен възел в Телец могат да постигнат чувство на завършеност само в себе си – то никога няма да се прояви като страничен продукт на една връзка, дори и със сродна душа. Без значение каква подкрепа и оценка ще получат от другите, те винаги ще мислят, че се нуждаят от повече. В действителност за тях признанието на другите е фалшив барометър за това дали са на прав път. Ако живеят според стандартите, които знаят, че са правилни за тях, независимо от това, което другите мислят, това ще им помогне да развият чувство за собствената си стойност.

Онова, което не бива да забравят, е, че в даден момент трябва да спрат да се смесват с другите и да се занимават с техните дела и просто да вървят по собствената си пътека. Истината е, че когато започнат да правят това, другите ще ги подкрепят, едновременно на финансово и енергийно ниво.

 

Какво наистина искат тези хора

Онова, което тези хора наистина искат, е да се слеят енергийно с някой друг и да чувстват взаимния приток на сили. Те търсят пълно и постоянно обвързване. Нуждаят се от партньор, на който могат да разчитат да се грижи за всичките им материални нужди, а те да задоволяват неговите емоционални нужди (или обратното) – една връзка изпълнена с енергия, която дава сили и на двамата и ги прави напълно зависими един от друг. За да може успешно да се изградят такива взаимоотношения, те трябва да умеят да правят разлика и да намерят човек с подобна енергия и ценности. Споделените цели трябва да бъдат чувствани като вътрешно ценни за всеки от тях като индивид.

За да се случи това, родените със северен възел в Телец трябва първо да открият своите собствени ценности. Те трябва да станат силни сами за себе си, да знаят какво искат и да се настроят да разберат какво е значимо и истинско за тях. Предизвикателството е да установят своя собствена енергийна система и да открият кои са те като индивиди. Тяхната енергия ще става все по-силна и те автоматично ще започнат да привличат хора с подобна енергия, с които да имат успешни приятелства.

 

Таланти/Професия

Тези хора са истински майстори – независимо дали строят дом, връзка, или започват бизнес. Когато имат желание да се придържат към правилата, могат да построят всичко, което поискат. Те успяват в професиите, които са в съзвучие с онова, което смятат за истински ценно.

Например, ако преценят че масажът е средство да излекуват другите и от него могат да печелят, тогава те ще успеят в тази област. Те имат и способности да се оправят с пари и ако се съсредоточат върху начините, по които могат сами да ги правят и да се чувстват удобно в тази дейност, това ще бъде подходяща професия за тях.

Всяка област, в която се набляга на използването и се ценят физическите аспекти на живота и на петте сетива, ще им донесе радост и печалби: фермерство, строителство, инженерни професии, готварство или учители по физкултура. Обикновено най-добре е родените със северен възел в Телец да се занимават с нещо свое: независимо дали това е техен проект за бизнес, или работа за компания, където могат да се чувстват самостоятелни. Те трябва да се научат да предвиждат резултатите и да се движат стъпка по стъпка, като предприемат следващото действие в момента, в който се почувстват уверени.

Хората със северен лунен възел в Телец имат също способност да бъдат много полезни в критични ситуации и притежават естествен афинитет към психологията. Тяхната способност да осъзнават нуждите и желанията на другите може да им помогне по пътя към постигането на собствените им цели. Ако ясно забележат и използват енергията на другите по начини, които дават сили на двамата и възможности да печелят, те могат да помогнат за постигането на резултати, които и двамата търсят. Но ако те съсредоточат вниманието си върху професии, чиято сърцевина е психологията или справянето с кризисни ситуации, обикновено остават неудовлетворени и чувстват празнота. Те са по-добри, когато използват талантите си, за да изградят нещо в реалността, което развива чувството им за стабилност.

 

Изцелителни твърдения, подходящи за родените със северен лунен възел в Телец

• „За да спечеля, трябва да се трудя бавно и упорито, стъпка по стъпка.“

• „Когато живея съобразно собствените си ценности, се чувствам добре със себе си.“

• „Майката Природа ми дава енергията, от която се нуждая.“

• „Когато задоволявам собствените си нужди и нуждите, които другите са изразили, аз създавам една стабилна основа за връзките си.“

• „Ако се чувствам удобно, значи съм на прав път.“

• „Онова, което другите мислят за мен, не ме интересува.“

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

ЛИЧНОСТ

Минали животи

Сливане с другите

В миналите животи родените със северен лунен възел в Телец са влизали в трудно разрушими връзки, в които са били здраво обвързани с хора с власт и влияние. Те са били кралицата или куртизанката зад краля и са имали достъп до „личните тайни“, но накрая решенията са били вземани от другия човек. Те са били съветници или главни помощници на президенти или доверени лица на генерали. Изразходвали са всичките си сили, енергия и очарование, за да помагат на своя могъщ партньор, а в замяна са получавали признание, били са високо ценени от другия човек като доказателство за тяхната стойност.

В миналите животи, човекът който притежавал властта и силата, се е грижел за човека със северен лунен възел в Телец и го е глезел. Всичко, което хората с това разположение на възлите е трябвало да правят, е било да стоят близо до своите покровители и да помагат за изпълнение на техните желания, за да могат да изживеят живота си по най-добрия начин. Затова сега хората с лунен възел в Телец имат склонност да се отнасят безразсъдно към парите (сякаш има някой друг, който ще покрие сумите, похарчени с кредитните им карти), но в това прераждане не е предвидено нещата да се развиват по този начин!

Зависимостта на родените със северен възел в Телец от други хора в миналите животи им е отнела способността сами да се грижат за финансовото си състояние, като използват собствените си таланти. В това прераждане те трябва да поемат финансова отговорност за себе си, така че да спечелят самоувереност. Когато не обръщат съзнателно внимание за начините, по които харчат парите си, те биват съсипвани от дългове.

В други минали животи, които са свързани с този, те са имали „лоша слава“ – занимавали са се с проституция под някаква форма. В този живот успехът на родените с лунен възел в Телец зависи от това да нямат собствени ограничения, за да могат успешно да се слеят с енергийното поле на другия човек по начин, който генерира повече сила, отколкото могат да имат двамата поотделно.

Те са развили чувствителност към нуждите на другите, което е било от полза за тях в тези прераждания. Но подобно пълно сливане с другите е довело родените със северен възел в Телец до загуба на чувство за собствените нужди и ценност като отделни хора. Следователно в това прераждане, когато те се потопят в енергията на другия човек прекалено бързо или силно, започват да се чувстват предадени, а това е предупреждение, че трябва да спазват собствените си граници, да пазят индивидуалните си ценности и духовните си принципи.

Тези хора са били специалисти в областта на психологията като са създавали стратегии и са били съветници, прониквали са в психологията на другите, за да разберат техните мотиви и нужди и да предвидят поведението им. Те са съпътствали хора с нестабилна психика, помагали са им да откриват неправилното емоционално поведение или грешките в мисленето, изцелявали са ги и в замяна са получавали финансова защита. Тяхната чувствителност към психиката на хората им е помагала да предсказват намеренията на врага, както и да се пригодят към неизречените нужди и желания на своя партньор. Но в това прераждане тяхната съсредоточеност върху околните им пречи ефективно да преследват собствените си цели и да бъдат твърди и упорити. Сега от най-голяма полза за тях е да се отдръпнат от дълбоката съпричастност към другите хора и да се съсредоточат върху собствените си дела.

Някои от тези със северен възел в Телец са имали минали животи, в които са злоупотребявали с властта си и са проявявали насилие. В това прераждане те се учат да не правят това и за някои от тях това може да означава самите те да бъдат жертви или с тях да се злоупотребява.

Уроците, които трябва да усвоят в този живот, не са лесни. Те могат да изживеят истински крайности – да минат през периоди на злоупотреба с наркотици или алкохол или да имат сериозни психически проблеми, а също и да стигнат до директорските бордове в корпорациите или пък да се посветят на своя Бог. Техният живот се движи от мрачните дълбини до най-светлите върхове.

Себеуважение

В този живот родените със северен лунен възел в Телец се учат да живеят според собствената си ценностна система. В миналите си прераждания те са се отказвали от всичко, което е било важно за тях, за да могат да се обвържат енергийно с другия човек. Хората със северен възел в Телец са използвали признанието като барометър за това дали са на прав път по отношение на успешното енергизиране на другия човек – и това е давало резултати. Но те са се пристрастили към необходимостта да получават признание и са започнали да правят всичко, което е било необходимо, за да го получат, като понякога са насилвали своите лични принципи и морал.

 

Признание

Хората със северен лунен възел в Телец имат склонност към самохвалство. Те често прекъсват един разговор и използват някоя дума, която друг човек е казал като трамплин, за да насочат вниманието на другите към някоя от своите минали победи, да разкажат как са помогнали на някого или история, която илюстрира тяхната сила – и тогава те говорят безкрайно! Онова, което подсъзнателно търсят, е признанието.

Жан Спилър

 

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД (бившите Райфайзен и КВС), на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG20RZBB91551008379799, BIC RZBB BGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.