Позитивното за ретроградния Меркурий

ДА ПОПРАВИМ СВОЕТО МНЕНИЕ ЗА ТОЗИ АСТРОНОМИЧЕН ФЕНОМЕН

КАКВО ВСЪЩНОСТ СЕ СЛУЧВА, КОГАТО КАЗВАМЕ, ЧЕ МЕРКУРИЙ Е РЕТРОГРАДЕН?

Когато е ретрограден ни се струва, че той сякаш се движи назад (т.е. в ретроградна посока). Това обаче е оптическа измама и се дължи на факта, че Меркурий и Земята се движат с различни скорости и техните орбити са различни по форма. Реално на небето подобно ретроградно движение (не само на Меркурий, но и на всички други планети) не се случва.

Много страшки-плашки се изписаха и ще се изпишат за ретроградния Меркурий, включително и от мен във вид на добронамерени предупреждения. Оказа се, че тази предвидливост е изиграла лоша шега и на този астрономично-астрологичен феномен – ретроградния Меркурий вече се гледа като на голяма заплаха! А всъщност НЕ Е!!!

В астрологията няма добро или лошо, има само принципи, тенденции и влияния с различни характеристики, нашето полярно съзнание е склонно да ги абсолютизира.

Затова искам да реабилитирам този негативен образ на ретроградния Меркурий и да ви покажа, че той всъщност носи и много позитивни тенденции.

Има смисъл от тази ретроградност – приемете го като шанс, а не като ограничение

„ Меркурий е този, който помага на твореца в откритията и пътешествията му в безсъзнателното, за да направи подсъзнателните си изводи и да ги изведе на бял свят чрез думите“

Ерин Съливан

В периодите на ретрограден  Меркурий настъпва период на засилено въображение,  това са добри дни за творческите и аналитични натури. Съществува медна гравюра от 1563 г., която изобразява рядко срещата фигура на женския Меркурий, с голи гърди, носеща кадуцей (жезъл) в дясната си ръка. Тя е обкръжена от наричаните в астрологическите кръгове „деца на планетата“ – скулптор, художник, звездоброец, учител и архитект. Както  и от изображения на седемте свободни изкуства – аритметика, астрология, диалектика, геометрия, граматика, музика и реторика.

Съществува и дърворезба от 16 век, която изобразява Меркурий и занаятчиите (той е закрилникът на занаятите), където са изобразени символично „децата“ на планетата и на бога Меркурий, застанали на работните си маси, напълно погълнати от писане, рисуване и композиране.

С една дума в този период нараства жаждата за знания и е чудесно време за творчество, художествени занаяти и  творчески подход към всички сфери и професии. От всички богове и богини Меркурий (Хермес) е най-любознателен. Препъвайки се в най-обикновена костенурка, той задава въпроса: „Какво е това?“, преобразявайки корубата й на лира.

В тези дни темпото се забавя, което дава възможност да се вслушаме в тишината, да се отдадем на фантазията. В такива моменти вдъхновението се завръща, прозренията са навременни и точни.

Тогава изплуват спомени от миналото, спокойно се правят изводи, мъдро се подхожда към напрегнати ситуации. Точно сега се появява онзи момент, когато човек може да изследва съзнанието и подсъзнанието си.

Това е чудесен период за задълбочена работа, особено ако от дълго време е стояла недовършена и все не сте намирали сили да се завърнете към нея.  Сега се появява търпение и методичност, които при директен Меркурий е много трудно да привлечем. Ретроградният Меркурий ни кара да изследваме, анализираме и съпреживяваме. Това идва от символиката взаимствана от митологията, където Меркурий слиза в подземното царство и се явява като свързващото звено между „горната“ и „долната“ земя. В случая точно това е връзката и препратката между съзнанието и подсъзнанието. Точно в тези моменти човек често възкликва „Еврика!“ и намира разрешението на стари конфликти и вътрешни противоречия.

ВСЕ ПАК ЕТО ОЩЕ МАЛКО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ… 🙂

Не бързайте да се притеснявате и да се затормозявате от ретроградността на Меркурий, не обръщайте внимание на пресилените предупреждения, които сега ще „завалят“ в интернет.

Това е закономерен процес, който се случва през 3 месеца. Гледайте да не започвате нови начинания в този период, избягвайте да подписвате договори, да правите големи търговски сделки или да закупувате скъпи вещи, включително автомобили и друга техника. Опитът показва, че по време на ретрограден Меркурий – изброените по-горе дейности не са удачни и трайни.

Ретроградния Меркурий е чудесно време да се върнете назад, да осмислите миналото, да довършите застояла работа, да се върнете към вече започнати, но временно  изоставени идеи и проекти.

„Специалитетът“ на ретроградния Меркурий все пак е да създава забавяния, ограничения и съмнения – това е факт. Дори и „невярващите“ в астрологията панически ми пишат и питат – „Мишел, какво става, бързо казвай „какво в какво е“ (имат предвид коя планета в  кой зодиакален знак е), че  всичко е блокирало и не се случва нищо.“

И накрая давам отговори на много често задавани въпроси:

  • „Ако имам ретрограден Меркурий  картата (в рождения хороскоп) тогава този феномен влияе ли и на мен?“ – Да, влияе, не сте „имунизирани“, добре е да се съобразявате и вие. Да ви зарадвам – щом имате такъв Меркурий, това означава, че сте много по-аналитични и концентрирани в изследването от всички останали, които имат такъв Меркурий. С една дума, това НЕ Е недостатък, а предимство.
  • Как влияе на зодия Близнаци и Дева, знаците които се управляват от Меркурий?“ – Влияе в дадена степен малко по-силно отколкото на останалите знаци, това е факт, защото се получава резонанс. Но не бързайте да се паникьосвате и ядосвате. Това е  чудесно време да си свършите залежала работа и да опознаете себе си по-добре.

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!

ПИСМЕНИ ХОРОСКОПИ НЕ СЕ ИЗГОТВЯТ.

Консултации вече провеждам предимно онлайн по Скайп, Вайбър или телефон, дори да сте от София.

Консултации чрез лична среща провеждам много рядко, само в особени, специфични случаи.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.