Медитация на небето и земята

Седнете в удобна позиция за медитация. Всяка поза, в която гръбнакът е изправен, е подходяща: лотосова позиция, на стол, опрени в стена или дори легнали. Центрирайте се, като се фокусирате върху дишането си. Забележете вдишването и издишването. Доловете финото издигане на вашата същност с вдишването. Вижте финото изчистване на вашата същност с издишването. Забележете промените в дишането. Вижте дали можете да осъзнаете звука на финото „щракване” между вдишванията. Центрирайте се.

Сега се опитайте да свирите по гамата на вашата система от чакри, като се съсредоточавате върху всяка една подред. Започнете с първа чакра. Почувствайте я, като привлечете вниманието си към нея, видите червения цвят и доловите характерните качества, свързани с този център. Придвижете се нагоре през всяка от чакрите подред, като се съсредоточавате върху определените цветове (червен, оранжев, жълт, зелен, син, индигов, лилав) и характерните качества. След това преминете обратно надолу през чакрите – от коронната до коренната чакра. Направете това няколко пъти, все едно свирите гамата на клавишите на пиано.

След това си представете как гръбнакът ви се разтяга надолу през пода към Земята. Вижте как от основата на разтегления гръбнак порастват корени, закрепени дълбоко в земята. Вижте как тези корени се свързват с корените на гигантски дървета и привлечете тази центрирана, заземена сила по целия път нагоре, през Земята и в сърцето си. Доловете това вкоренено, свързано, сигурно чувство в сърцето си.

После си представете как гръбнакът ви се удължава нагоре през короната на главата ви, преминава през тавана и се издига към небесата. Вижте вашия удължен гръбнак като огромна антена, която се насочва към небесата. Почувствайте как тази антена улавя духовната енергия, протичаща през космоса. Представете си как привличате тази енергия надолу от небесата към сърцето си. Почувствайте тази духовна енергия в сърцето си.

Сега визуализирайте и двете едновременно. Изтеглете енергията от Земята и надолу от небесата едновременно и почувствайте как потоците се сливат в сърцето ви. С вдишването привлечете енергията на Земята и небето едновременно. Задръжте дъха си няколко секунди и почувствайте как тази енергия се събира и слива в сърцето ви. Това е енергията на небето и Земята. С издишването вижте как тази енергия се излъчва от вашата същност навън към света. Вдишайте, издишайте. Привлечете тази енергия към себе си и я изпратете към света.

Книга: “Работа с чакрите”,  Дейвид Понд

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.