Есенно равноденствие

Днес, 22 септември, почти в полунощ – в 23.35 ч. Слънцето преминава във Везни и настъпва ЕСЕННОТО РАВНОДЕНСТВИЕ!

Настъпва астрономическата есен, днес изпращаме лятото, като му благодарим за светлината, топлината и благата, които то ни е дарило. Денят и нощта се изравняват по продължителност в този момент – стават точно по 12 ч. От този ден нататък денят започва да намалява.

Символиката на този ден:

Време е да се събират плодовете, в пряк и преносен смисъл, дарени ни от отминалото лято. Да се направи анализ на всичко постигнато до момента и да се фокусираме върху бъдещите си планове през следващите три месеца. Равноденствието символизира борбата между доброто и злото, между тъмнината и светлината.

От астрологична гледна точка:

Настава време да се вземат решения, като се отчита и общественото мнение. За това ще ни помогне Слънцето във Везни, което задава структурата на връзките и партньорствата, активира необходимостта от хармония, направлява ни как да излезем дипломатично от сложни житейски ситуации.

Слънцето във Везни се намира в „падение“, то е твърде неуверено в себе си и винаги търси общественото мнение, а не само личната преценка. Това е и най-силната страна на Везните от целия зодиак, те се справят най-добре с партньорствата и зачитането на позициите на другите.

От взаимодействието на планетите в този ден се задава тенденцията за следващите три месеца. Която обобщено ще звучи така: избор, трансформация и взимане на решения.

Много силно е подчертана символиката на деня от планетите днес. На Северния Лунен Възел в Скорпион се намира планетата Венера, която вече се отдалечава от срещата си /аспект съвпад/ със Сатурн и е в опозиция с Луната в Телец и Южния Лунен възел.

Силно е подчертана темата за ИЗБОРА. Трябва да изберете между материалното и духовното, между миналото и бъдещето, да намерите средната точка между вашето лично мнение и общите интереси. Трябва да се вслушате по-добре в гласа на душата, символизирана от Луната. Може да установите, че изпадате в известно противоречие, защото ще ви е трудно да намерите баланса между истинските си, подсъзнателни желания и реалната действителност. Опозицията е аспекта на баланса, точно такава е и темата на зодиакален знак Везни, който започва от днес.

Слънцето във Везни попада в напрегната конфигурация с Уран и Плутон /тау квадратура/, която показва, че ще бъдем провокирани да вземем решения, като събитията ще са напрегнати и трансформиращи. Най-силно ще се усеща това влияние до 24 септември. В този период личните ни интереси могат да навлязат в конфликт с обществените.

Който има напрегнат аспект в хороскопа си между Слънцето и Плутон трябва да избягва обществените места, където има напрежение.

Използвайте този ден, за да откриете своите истински желания, правилно да ги съгласувате с реалната действителност, да намерите своя път и да вървите уверено и щастливо по него!

Следващата точка за сверяване на посоката идва на 21 декември, когато ще настъпи Зимното слънцестоене и Слънцето ще навлезе в Козирог. Тогава ще настъпи и астрономическата зима.

С пожелание за ЩАСТЛИВО РАВНОДЕНСТВИЕ!

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД (бившите Райфайзен и КВС), на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG20RZBB91551008379799, BIC RZBB BGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.