Екадаши

ЕКАДАШИ ИЗГАРЯТ НЕГАТИВНАТА КАРМА – ВЕДИЧЕСКИ ТАЙНИ ЗА НАШЕТО ЗДРАВЕ

Екадаши на санскрит означава „единадесет“. Това са специални два дни всеки месец, които настъпват на 11 ден след новолуние, когато Луната нараства, и на 11 ден след пълнолуние, когато Луната намалява.

В древната индийска традиция и ведически текстове, те  са на особена почит. Казва се, че в тези дни тялото  се пречиства от токсините, клетките се обновяват, мислите, чувствата и емоциите се пречистват. Премахват се последствията от нашите негативни действия. Ако се спазват редовно Екадаши и се изпълняват всички препоръки за тези дни, се открива пътя за пълното духовно освобождение и просветление.

На физиологично ниво в дните на Екадаши настъпва усилено самообновление на клетките в организма, изхвърлят се токсините, унищожават се увредените клетки, подобрява се здравето, удължава се младостта и красотата.

ТОВА НЕ Е ДИЕТА!!! ТОВА Е ДУХОВЕН ПОСТ!

Важно е да знаете, че спазването на пост и гладуването на  екадаши НЕ Е ОБИКНОВЕНА ДИЕТА!

Най-ценното е, че в тези дни „изгаря“ негативната КАРМА натрупана до този момент и се подобрява бъдещето.

Много изследвания са правени на тази тема, които по пряк и косвен начин доказват уникалността на енергиите, които се спускат от Космоса в единадесетия ден след новолуние и след пълнолуние.

Доказано е, че в дните на Екадаши спада атмосферното налягане, организмът не е толкова чувствителен към болката и лесно понася липсата на храна, а концентрацията многократно се повишава.

Препоръчва се изобщо да не се приема никаква храна, защото се смята, че в тези дни храната се пропива с негативни, тежки енергии, които допълнително натоварват кармичния ни дълг.

Аюрведическата медицина съветва да се спазват редовно Екадаши, защото по този начин се ПРЕДОТВРАТЯВАТ и ЛЕКУВАТ много болести.

Дори се препоръчва да не се пие дори и вода, така наречения „сух“ пост. Както и изобщо  да не се говори в дните на екадаши или поне да говорим съвсем малко.

Чак до такива крайности едва ли ще стигнете, но е добре да го знаете.

КАКВО ОЩЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА В ТОЗИ ДЕН?

 • Трябва да сте физически чисти, непременно се изкъпете сутринта, сменете си дрехите;
 • Бъдете максимално спокойни, тихи, балансирани. Говорете по-малко от обичайното. Настройте са за великото тайнство, което ще се случи – ще успеете да изгорите поне някаква част от несъзнателно (или съзнателно)  натрупаната негативна карма;
 • медитирайте, четете или пейте мантри, четете молитви, духовни и свещени текстове;
 • не се гневете, не осъждайте, с никого не се карайте, избягвайте всякакви провокации и натоварвания. НЕ гледайте телевизия! Или поне избягвайте токсичния новинарски блок.
 • Духовният пост на Екадаши включва всички тези изброени компоненти, плюс неприемането на храна. В случай, че пренебрегнете духовната му съставляваща и само гладувате, вие пропилявате най-ценното от тези силни енергийни дни и превръщате Екадаши в най-обикновена диета.

В СЛУЧАЙ, ЧЕ ГЛАДУВАНЕТО ВИ Е НАПЪЛНО ПРОТИВОПОКАЗНО

Ако по някакви причини не можете да гладувате (имате определени заболявания или пиете сериозни лекарства) трябва да знатете храните, които трябва да избягвате и към които да се придържате:

ЗАБРАНЕНИ ПРОДУКТИ ЗА ЕКАДАШИ:

 • Месо и месни продукти;
 • Риба и морски деликатеси;
 • Мед и всички видове бобови култури
 • Всички видове зърнени продукти, в това число популярните пшеница, ръж, овес, ориз и т.н., както и изделията приготвени от тях;
 • Кафе и шоколад; Знам, че за кафето ще има най-много „протести“, но източните народи са категорични, че ако искате наистина духовно развитие с бързи темпове, то трябва да спрете кафето или поне критично да го намалите, до 1 малка чашка на ден (това последното е прибавено от мен :))

РАЗРЕШЕНИ ПРОДУКТИ ЗА ЕКАДАШИ:

 • Мляко и млечни продукти;
 • Плодове и свежи сокове;
 • Зеленчуци, изключват се само спанак, цвекло, моркови, домати и гъби;

МОЯТ ЛИЧЕН ОПИТ

Дълго време все отлагах да опитам този пост по Екадаши. Постоянно пристигаше до мен тази информация от различни канали. Особено настойчиво започна да идва това знание,  когато започнах да изучавам източна астрология,  китайска метафизика и Фън-шуй.

Докато в един момент след като започнах да практикувам и мантри за очистване на кармата реших, че трябва да го съчетая и с Екадаши.

Изненадах се от светкавичните и видими резултати. От прилива на сили и енергия, от концентрацията и трудоспособността, която се удвоява и утроява, въпреки липсата на храна. Друг път съм била изтощена, изнервена и разконцентрирана, когато гладувам, но не и в дните на Екадаши.

Когато спазвам Екадаши мога да споделя, че се усеща изключителна лекота. Не се изпитва глад. Може да се сетите по някое време за храна, но по-скоро по навик, а не от остра физиологична потребност.

Ако не влезете в сайт за кулинарни рецепти, в хранителен магазин или не отваряте постоянно хладилника у дома – може изобщо да не се сетите за ядене. Проверете и ще видите.

Другото, което ме впечатли, е изключителната бързина, с която се свалят килограми, които после НЕ  се възвръщат нито бързо, нито лесно, както е при обикновените диети и прочиствания.

Видимо  Кармата, негативните енергии и духовни „токсини“ си имат свое „тегло“. Когато гладувам в други дни, например на новолуние и пълнолуние виждам, че се свалят по половин до един килограм. На Екадаши свалям по 1, 2 дори до 2.5 кг.

Това не е само мое наблюдение и други мои приятели, познати и клиенти са споделяли. Наблюдавайте как ще протече и при вас този процес.

Вече съм голям привърженик на Екадаши, препоръчвам ви горещо да опитате и вие.

Изпълнете се със здрава и свежа жизнена енергия и подобрите своя живот!

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!

ПИСМЕНИ ХОРОСКОПИ НЕ СЕ ИЗГОТВЯТ.

Консултации вече провеждам предимно онлайн по Скайп, Вайбър или телефон, дори да сте от София.

Консултации чрез лична среща провеждам много рядко, само в особени, специфични случаи.


ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.