Зодиакалните камъни на Лъв

От 22 юли- 22 август

 

ПЪРВА ДЕКАДА от 23 юли – 2 август

Интелигентен, но безпокоен характер. Той леко се хвърля от една крайност на друга. Остро се нуждае от внимание и ласка. Способен е и на мекота и на деспотизъм. Жените от този психотип са волеви и честолюбиви, умеещи сами да изградят съдбата си. Притежават призвание  към медицината. Най-неблагоприятен период от годината за Лъва от първата декада е м. февруари. Препоръчва  му се камъкът на Слънцето – диамантът, привличащ  към притежателя щастие и успех в предприетите неща. Подходящи са също активизиращите скъпоценни камъни: рубин, сапфир, кехлибар, тигрово око. На разсъдливите тази декада е полезен и карнеола.

ВТОРА ДЕКАДА  от 3-12 август

Те са разсъдливи, красноречиви, великодушни хора. Притежават дарба за рисуване и математически способности. И в живота и в мисловната им дейност обичат класицизма. Често събират великолепни колекции. Жените от тази декада притежават силно развит интелект и страстни души. Те винаги са в авангарда на модата. Лъвът от втората декада постоянно е изправен пред дилемата: да отприщи ли страстите си или да следва съветите на разума. Лъвовете от този психотип често трансформират своята сексуална енергия в творчество и се изявяват в изкуството и в театъра. Мъжете се женят късно. Отличителната черта на тази декада е стремежа към успех, но не за облаги, а за слава. Основната слабост на този характер е прекалено високото самомнение. На Лъва от втората декада, за поддържане на честолюбивите стремежи, се препоръчва гранат – придаващ енергия за достигане на целите. На тези, които не си поставят глобални задачи, се препоръчва кехлибар или златист топаз. И двата камъка действат хармонизиращо на характера, изглаждат острите му ъгли.

ТРЕТА ДЕКАДА  от 13 – 22 август

Са надарени всестранно с богат, но противоречив характер. Съчетават идеализма с честолюбивите стремежи, нежността – с култа към сила, властността с  ума. Противоположният пол играе голяма роля в живота на представителите от тази декада. Отличителна черта на този психотип е, че леко се адаптира във всяка обстановка и умее да използва всяка ситуация в свой интерес. Отрицателната страна на характера им е лекотата, с която си сменят мненията, в зависимост от ситуациите и отношението на околните, а също така и повишената сексуалност, често водеща до повторен брак. На представителите на тази декада, кроящи далечни бъдещи планове, се препоръчва рубин – укрепващ волята и целеустремеността, способствуващ за бързото възстановяване на силите. На тези, на които им е по сърце хармонията в живота, ще подхожда  повече изумруда – избавящ от сексуалния императив, изглаждащ емоционалността. Подходящи са и златистият топаз и хелиолитът – камъни, повишаващи настроението.

КРАТЪК МИНЕРАЛОГИЧЕН РЕЧНИК

РУБИН – Наименованието си получава от червения цвят /лат. “rubeus’- червен/. Химически той представлява корунд /окис на алуминия/. Рубинът е прозрачен, с яркочервен, виолетово-червен и тъмночервен цвят. Оцветяването му се дължи на окиси на хрома и желязото. Известен е и се цени от дълбока древност, но след него има дълга кървава следа по цялата история. Той е много силен талисман, затова трябва да се подхожда внимателно към него. В свойте най-добри проявления, той въодушевява човека за велики дела. На ръката на благороден нравствен лидер той осигурява победи. На ръката на обикновен човек носи любов и щастие. Според източните традиции, рубинът дава на притежателя си силата на лъва, безстрашието на орела, мъдростта на змията. На жените той носи плодородие. Но рубинът усилва и отрицателните черти на характера. Той акцентира егоизма, увеличава природната жестокост и безпощадност, често неговото влияние е съдбоносно. Злобният по природа човек той превръща в истински дявол. Като амулет** рубинът укрепва организма и сърцето, усилва кръвообращението, пази от нощни кошмари, прогонва тъгата, защитава от неверни приятели, продължава живота.

В древността са считали, че  рубините притежават чудодейни свойства – спират кръвотечение, внушават бодрост и веселие, спомагат на паметта, стритият рубин погълнат вътрешно е лекувал всички болести. Камъкът е символизирал бурната  и страстна любов. В Древна Индия рубинът  се е наричал “ратнарадж” – цар на скъпоценните камъни. В Азия е бил ценен повече от диаманта и са го считали за “цар на Изтока”. Много рубини украсяват старинни фамилни бижута или династически кралски регалии- корони, скиптри, тронове и други символи на властта.

Едрите рубини се срещат по-рядко от диамантите и се съхраняват в държавни национални колекции. Често големите рубини имат своя дълга история.

Най-едрият ювелирен рубин /400 карата/ е намерен в Мианма и е разцепен на три части. В Британския музей по естествена история се намира известният кристал “Рубинът Едуард”/167 карата/. Звездният рубин “Рива” /138.7карата/  е в Смитсоновия институт /Вашингтон/, а известният рубин “Де Лонг” /100 карата/ е в Американския музей по естествена история /Ню Йорк/.

В пражката катедрала се съхранява рубин с маса 250 карата. Прекрасен обработен рубин е притежавал руският цар Иван Грозни. Друг уникален рубин е украсявал короната на императрица Екатерина, жената на Петър І.

Рубинът може да се сбърка с ЧЕРВЕН ШПИНЕЛ, както вече са разобличени в последните години “Рубинът  на Тимур” и “Рубинът на Черния принц”, притежание на Британския музей, които се оказали червен шпинел.

КАРНЕОЛ –  това е халцедон с тъмните отенъци на червения цвят. Това е всъщност сердолик, в който отсъстват оранжевите отенъци. Като талисман привлича към жените сърцата на поклонниците. Като амулет спасява от меланхолия и изблици на на сляп гняв. Усилва зрението. Помага при съдебни дела.

Карнеолът /сердоликът/ е бил смятан от арабите за целебен камък, провъзгласен от самия Мохамед. Във връзка с това карнеолът отдавна се тачи като камък на кръвта, понижаващ температурата, спиращ кръвотечението и изобщо – “усмиряващ развълнувалата се кръв” . Вярвало се е също и в това, че карнеолът е придавал на своите притежатели спокойствие и мъжественост и е събуждал мъжественост и е събуждал в тях чувствата на обич и симпатия.

ХЕЛИОЛИТ

Наричат го още слънчев камък. Разновидност е на ортоклаза, със златисто искрящо преливане на цветовете, при осветяване образува слънчеви “зайчета” в малинови, оранжево-червени и жълти тонове. У възрастните, за кратко време разгаря огъня на младежки страсти. Особено е активен, ако се носи заедно с нефрит. Като амулет подобрява цвета на кожата, лекува нервни разстройства, амнезии. Като талисман събужда фантазията, ражда способност към мистика, понякога тласка към неочаквани постъпки, помага за пробив на впечатленията от дълбочината на подсъзнанието, през бариерата на разума.

Останалите камъни за Лъва:  диамант (Овен), сапфир (Телец), кехлибар (Близнаци), гранат (Овен), златист топаз (Близнаци), изумруд (Телец),  са описани подробно в предишните знаци.

*талисманът – укрепва определени качества в характера и привлича положителни влияния

**амулетът – предпазва човека от заболявания и нежелателни въздействия


ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.