Ретрограден Меркурий

В астрологията Меркурий управлява процесите на протичане на информация, а също и човешките мисли и говорната активност. Той се смята за проводник на идеи между съзнанието и подсъзнанието. В митологията Меркурий е известен като посредник между света на боговете и света на хората, тъй като неговата орбита минава между Слънцето и Земята.

Казано по-кратко, Меркурий е планетата, която отговаря за интелекта, мисленето, обмяната на информация, общуването, пътуванията, търговията, сделките, писането и комуникацията.!!!

Когато е ретрограден ни се струва, че той сякаш се движи назад (т.е. в ретроградна посока). Това обаче е оптическа измама и се дължи на факта, че Меркурий и Земята се движат с различни скорости и техните орбити са различни по форма. Реално на небето подобно ретроградно движение (не само на Меркурий, но и на всички други планети) не се случва. Но за астрологията то има важно символично значение и оказва влияние дори и на хората, които въобще не вярват на астролози.

Моментът НЕ Е ПОДХОДЯЩ за:

Нови начинания, преговори, сключване на договори, служебни и лични пътувания. Ако все пак ви се налага да пътувате, когато Меркурий е ретрограден, бъдете нащрек – проверявайте пари, билети, резервации, както и багажа си. Сега сте разсеяни и лесно можете да станете жертва на кражби и измами. Проверявайте за грешки и всичко, което пишете и изпращате (писма, есемеси и имейли), и искайте потвърждение, че е получено (много е възможно да объркате дори името на получателя!).

  • Говорете премислено. Има риск да се дискредитирате с думи и незначителни грешки от недоглеждане!
  • Започвайте нови проекти само в краен случай! След като ретроградната фаза на Меркурий отмине, резултатите няма да са такива, каквито сте ги предвиждали.
  • Въздържайте се от покупката на едри и скъпи вещи (особено на техника), защото после може да се окаже, че имат скрит дефект.
  • Не взимайте и не давайте пари на заем. Опитайте се да си върнете дълговете си.
  • Не давайте нищо на ремонт, защото няма да сте доволни от резултата.
  • Ако искате да приключите лични или делови отношения, това е най-неподходящият момент. Изчакайте Меркурий да тръгне в директна посока (а за по-сигурно изчакайте и Луната да стане намаляваща).

ПОЛЗИТЕ ОТ ТАЗИ ФАЗА НА МЕРКУРИЙ

  • Ретроградният Меркурий ви дава шанс да поправите свои стари грешки, да свършите залежала работа.
  • Обикновено през този период в живота ви се появяват хора и изплуват ситуации от близкото минало. Обърнете им внимание. Те ви подсещат, че трябва нещо да довършите или донаучите.

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!

ПИСМЕНИ ХОРОСКОПИ НЕ СЕ ИЗГОТВЯТ.

Консултации вече провеждам предимно онлайн по Скайп, Вайбър или телефон, дори да сте от София.

Консултации чрез лична среща провеждам много рядко, само в особени, специфични случаи.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.