Лунни дни

С какви символи и енергия са натоварени лунните дни и как ни влияят?

Първи лунен ден

Символи: светилник, кандило, лампа

 • Чист и светъл ден. Посветете го на възвисяващи духа дейности.
 • Простете на хора, които са ви обидили.
 • Внимавайте какво си мислите!
 • Не започвайте нови начинания, а само ги планирайте. Планираното днес, ще се реализира.
 • Работата в екип няма да ви спори.
 • Не се преуморявайте, не яжте люто и горещо и не пийте алкохол, ако искате да сте енергични.

Първият Лунен ден е основа на целия лунен цикъл. Ден на обмисляне и планиране. Това, което планираме днес ще бъде „заложено“ за реализация в продължение на целия лунен месец.

Първият лунен ден е непостоянен в своята продължителност. Възможно е да бъде дълъг няколко часа, а може да обхване и цяло денонощие. Във всеки случай неговата характеристика е: ден за планиране на бъдещето.

Помислете с какво искате да се занимавате в следващите трийсет дни. Да започнете работа по подготовката на работен проект? Или пък да си купита карта за фитнес и да спортувате? Или пък да напишете книга? Обмислете плановете си и направете нещо като чернова за тяхната реализация. Но не предприемайте нищо повече! Лунният месец едва-едва започва и енергията ви ще бъде недостатъчна за мигновеното осъществяване на замисленото. Единствената ви задача сега е да се отпуснете максимално и да планирате действията си за настъпващия месец.

В осъществяването на желанията помага тяхната визуализация. Рисувайте мислено резултатите от своите действия. Представяйте си какво искате да получите в хода на месеца, а космическите сили ще ви подкрепят в изпълнението на желанията. Мисловната енергия е много силна в този ден. Разбира се, добре е плановете ви да бъдат позитивни. Не бива да желаете на никого болест или друго нещастие. Не бива и да обмисляте отмъщение или подобни действия, които могат да донесат вреда на някого. На такива намерения природата реагира крайно негативно, а планове ви могат да се обърнат срещу самите вас. Именно в такива случаи се казва, че трябва да се страхуваш от това, което пожелаваш.

Здраве и хранене. Организмът е изтощен, силите не му достигат. Върху почвата на енергийното изтощение много лесно може да възникне стрес. Ето защо не бива да усложнявата ситуацията с алкохол и физическо натоварване. Изтощителните тренировки оставете за по-благоприятни дни, както и празниците и събиранията с приятели, които обикновено са свързани с употреба на спиртни напитки. Не е препоръчително и да ядете пикантна и гореща храна. Добре е да отложите операциите, освен ако не са планирани и ако от тяхното провеждане не зависи живота ви. Отложете и процедурите във фризьорския салон. Подстригването на косата разбира се не е медицинска манипулация, но не се препоръчва по време на Новолуние.

Любов и общуване. Постарайте се да не се сърдите на никого. Ако пък вече сте в конфликт с някого – помирете се. Изпълнете обещанията си, дори и да сте ги дали отдавна. Така се повишава шансът за реализация на плановете ви, освен това по този начин се очиствате и започвате лунния месец с положителни емоции. Не е препоръчително да сключвате брак на Новолуние, но да планирате сватба е добре.

Работа и творчество. Въздържайте се от приключването на важни сделки и решения, касаещи финансови въпроси. Занимавайте се с наука и изкуство. Определете творческите си планове за бъдещето – те непременно ще се изпълнят, ако правилно се „разпоредите“ с лунната енергия.

Родените в този ден обладават огромна сила на духа. Животът им е интересен и ярък. Хората, родени на първи Лунен ден са способни на подвизи, които никога не обмислят предварително. Просто се включват в действието неочаквано. Тези хора живеят винаги вдъхновено, макар и да не успяват винаги да достигнат до всичко, което са си поставили за цел.

Втори лунен ден

Символи: паст на звяр, захапваща уста, рог на изобилието

 • Възможно е да проявите скъперничество. Добре е съзнателно да развивате щедростта си.
 • Не се гневете. Сдържайте емоциите си.
 • Денят е идеален за гладуване и диети.
 • Днес можете да определите коя храна е полезна и коя вредна. Ако се отвратите от някоя, значи тя не е полезна за вас. Полезни са само храните, към които ви тегли. Същото се отнася и за хората – може изведнъж да усетите с кого не бива да общувате.

Вторият лунен ден е отличен за начало на физическата (материална) реализация на замисленото.

Време е да започнете да претворявате в живота плановете, които обмисляхте през първия лунен ден. Добре е да пристъпите към дела през втората половина на лунния ден. Посветете втория лунен ден на активна дейност, после ще почивате. Улавяйте и се потапяйте във всяка информация – впоследствие може да ви е от голяма полза.

Денят е добър за всякакви пътувания, преместване в нов дом, командировки. Всички ваши думи и действия в този ден ще се превърнат в основа за последващи събития и затова е добре да внимавате какво говорите. Към хората, дори и към най-арогантните, се отнасяйте снизходително. У вас може да се пробуди агресия. Ако по рождение сте неуравновесен човек, то ще ви бъде трудно да контролирате изблиците на гняв. Имайте го предвид. Постарайте се да се вземете в ръце. Дразгите могат да прераснат в още по-големи пререкания, дори да стигнат до съд.

Смивол на втората половино от деня е рогът на изобилието. У вас ще се пробудят неудържим апетит и жажда. Не следва да се подчинявате на емоциите си и да залягате над храната. Вместо да преяждате – медитирайте и анализирайте постъпките си.

Здраве и хранене. Хранете се умерено. Опитайте се да не се поддавате на характерното за втория лунен ден чревоугодничество. Всяка вредна и излишна храна ще окаже силно негативно влияние върху здравето ви. Следва да обърнете внимание на зъбите и небцето. В този ден устната кухина е особено уязвима. Добро решение би било да бъдете на диета днес, стига да я подберете внимателно. За целта може просто да си представите всички подходящи според вас храни, но същевременно се опитвайте да се вслушвате в орнаизма си. Всичко, което предизвиква негативни асоциации – премахнете от менюго си. Използвайте тази практика винаги, когато сядате на масата през целия месец. Отказвайте се от всяка храна, към която не ви „тегли“.

Възможно е заболяванията, възникнали в този ден да се нуждаят от специално лечение. Добрата новина е, че няма да бъдат продължителни. Заемете се с укрепването на организма си с помощта на физически упражнения. По този начин ще подготвите организма за приемане и съхраняване на нарастващата лунна енергия. Отидете на фитнес или плуване. Всъщност – всякакви активни действия се поощряват.

Любов и общуване. Най-добре е да ограничите кръга на общуване за известно време. Така ще успеете да не се скарате с никого. Не следва да изяснявате отношенията си точно сега. Още по-малко пък да спорите с началството. В този ден може да почувствате кой от вашето обкръжение е излишен. Ако може да се разделите безконфликтно с този човек – направете го. Бъдете щедри към хората. Отговаряйте на „жаждата“ с доброта. Правете подаръци. Всяка сума, която пожертвате безкористно днес – ще ви се върне в хода на месеца. Добрите дела също ще имат положителен отклик в бъдеще.

Работа и творчество. Денят поощрява да потърсите спонсорство за проектите, които обмисляхте вчера. Всички финансови операции и вложения ще бъдат успешни. Посетете благотворително мероприятие и пожертвайте макар и малко количество средства. После щедростта ви ще бъде възнаградена.

Търговията и сделките с недвижимо имущество ще бъдат успешни днес. Помнете, че особено втората половина на лунния ден благоприятства активността. Ако не стоите със скръстени ръце и се отнасяте дружелюбно към околните ще създадете благодатна основа за своето бъдеще.

Родените в този ден са надарени с физическа сила. Те не са застрашени от наднормено тегло, независимо, че имат много добър апетит. Тези хора могат да бъдат подвластни на различни видове привързаности – към семейни или към материални ценности. Родените под символа на рога на изобилието се славят не само с добър апетит, но и със сприхав характер. Неразвитият или невъзпитан човек може да стане опасен не само за близкото си обкръжение, но и за обществото (ако не е способен да управлява гнева си). Хората, получили добро възпитание трупат добър житейски опит, имат рационален ум и са добри стопани на дома и семейството си.

Трети лунен ден

Символ: снежен леопард, готвещ се за скок

 • Енергията на този ден изисква активност. Пасивността е опасна. Пасивните хора могат да станат прекалено подозрителни и коварни.
 • Желателно е интензивно физическо натоварване!
 • Освободете се от негативните емоции. Отрицателните мисли и действия могат да прераснат в агресия.
 • Анализирайте реакциите си при контактите си с хората.
 • Ако случайно разлеете олио, значи сте се отклонили от пътя си.

Третият Лунен ден е много енергичен. По време на третия лунен ден се появява онова тънко сърпче, с което луната започва щедро да раздава своята енергия на цялата природа. Тъмните дни на древногръцката богиня Хеката, която символизира новолунието и първия ден след него са отминали. Настава време, в което да се борим за своите цели, да отстояваме плановете и желанията си.

Символът на третия лунен ден е гепардът, който се готви за скок и е бдителен, дори агресивен. През този ден може да станете жертва на нечий гняв или пък да се превърнете в причина за нечий гняв. Гепардът символизира натиска, стремежа към целите, готовността ей сега да постигнете желаното. Подобно на гепарда, вие трябва да се подготвите за решителния скок! Действайте активно и напористо! Енергията, която не съумеете да изразходите и остане у вас ще ви подтисне и ще се отрази негативно върху самочувствието ви.

Пасивността в днешния ден е силно противопоказна. Ако денят ви премине оживено – той ще бъде успешен. Не жалете силите си днес, енергията, която отдадете през този  ден ще ви се върне многократно. Напомняме ви, че всичките ви действия трябва да бъдат положителни. Върху тяхната почва ще се развиват събитията от целия лунен месец. Постарайте се да „наторите“ тази почва с хубави постъпки.

Здраве и хранене. Препоръчителни са активни занимания със спорт. Ако не намирате други начини за израходване на енергията – именно физическата активност може да бъде ваш верен помощник. Денят благоприятства заниманията и с бойни изкуства. Посещението във фитнес залата също ще окаже положително въздействие върху здравето ви.

Днес най-уязвимите части от тялото са шията и ушите. Не е желателно да се подлагате на операции, да вадите зъби или да се подстригвате. Ако ви се отвори апетит – може да си похапнете добре, дори алкохолът в разумни количества днес не вреди. Болестите, възникнали в днешния ден са опасни. Траят дълго, лечението им ще изисква усилия. Не се претоварвайте. Да. Не е добре да бъдете лениви, но не изразходвайте енергията си до изнемога. За да се отпуснете, посветете края на деня на бавна разходка или пък посетете сауна.

Любов и отношения. Не е препоръчително да сключвате брак, но интимните отношения и сексуалните експерименти ще ви се отразят добре. Помнете, че е добре да сдържате негативните емоции. Помагайте и на близките си хора да се справят с гнева. Всички спорове, недомлъвки могат да прерастнат в семейна катастрофа.

Работа и творчество. Денят не е добър за сделки, преговори, важни решения. Творческите занимания няма да са успешни, възможни са и грешки в хода на учебен процес. В този ден е добре да не общувате с шефове и да се въздържате от спорове дори и от най- невинните на пръв поглед. Не давайте ход на дела, свързани с недвижимо имущество, ако искате да избегнете загубите.

Ако планирате смяна на работното място – не я предприемайте сега. Денят не подкрепя пътуванията или пък смяна на местожителството. Пътувания, премествания и отпуски – нищо от тези активности не бива дори да планирате днес. Не засаждайте растения, дори изобщо не работете в градината.

Родените през този лунен ден са войни – в добрия случай, неуправляеми хулигани – в лошия. Те са пълни с енергия, агресивни и напористи са. Силни, страстни, напористи натури. Те са революционери, опозиционери, обществени защитници. В същото време у тези хора се наблюдава понижен имунитет и склонност към заболявания. В по-стари времена тези хора не са доживявали до дълбока старост. Благодарение на напредъка на днешната медицина обаче – тази характеристика на деня може да се отчете като остаряла.

Четвърти лунен ден

Символи: дърво, дървото на познанието

 • Добре е да засадите дърво. Не режете дърва, не късайте цветя и други растения.
 • Поинтересувайте се от корена си, проучете рода си и си спомнете за миналото.
 • Желателно е да си останете вкъщи.
 • Уединете се, ако е възможно. Не взимайте прибързани решения. Обмислете всичко добре.
 • Следете за знаци от съдбата, които ще ви покажат дали сте взели правилните решения през първия лунен ден.

Символът на четвъртия лунен ден е Дървото на познанието. Смята се, че в този ден Адам и Ева са вкусили плода от забраненото дърво, заради което и били изгонени от Рая. Ето защо днешният ден носи в себе си в равни количества и от доброто, и от злото. Възможно е да ви се наложи да избирате между „добри” и „лоши” предмети, предложения, възможности, хора. Ето защо днес е добре внимателно да обмисляте всички свои думи, решения и действия.

Препоръчително е през този ден да се отдадете на проучване на вашето собствено дърво – родословното. Полезно е да прекарате известно време със семейството си, да посетите роднини, с които отдавна не сте се срещали. Денят е добър за търсене на информация за изчезнали хора. В останалото време се отдайте на почивка от напрежението на отминалия 3 Лунен ден. Бихте могли да направите това и сред природата, но без да нарушавате нейната хармония –  не късайте растения и не режете дърва. Днес е отличен ден за работа в градината.

Сънищата днес са пророчески. Цветните сънища ще се сбъднат, а ако ви се присъни сплъстена коса или оплетени конци – приемете го като знак, че трябва да се откажете от намеренията си. Възможно е на сън да видите родители или роднини. Тревожните сънища са предупреждение за опасност – в бъдеще ви очаква беда и следва да бъдете внимателни. Това какво ще се случи на днешния ден – нещо хубаво или нещо лошо – зависи изцяло от вас. Бъдете добри към околните и се опитвайте да генерирате и „пръскате” около себе си хубава енергия.

Здраве и хранене. Полезно е умереното физическо натоварване. Четвърти Лунен ден се определя като пасивен, ето защо може да си позволите релакс и отдих. Отидете на сауна, направете си вана с морска сол у дома или просто останете по-дълго под душа. Не преяждайте. Алкохолът и тютюнопушенето са вредни.

Болестите, които се обострят в днес по всяка вероятност са наследствени, тъй като целият ден е пропит от родовите връзки. Ако не предприемете веднага мерки за лечение на болестта или потушаване на болката – възможно е да възникнат усложнения. Не е препоръчително да се подстригвате на днешния ден. Най-уязвимите части на тялото за шията и гърлото. Възможна е появата или обстрянето на шиен радикулит.

Ако днес усетите болки в шийните прешлени или в мускулите – това е знак, че вършите нещо не както трябва, че не спазвате парвилата на 4 Лунен ден. Внимателно обмислете всички събития от деня и ако е възможно се опитайте да поправите грешките, които забелязвате.

Любов и взаимоотношения. Подарете на половинката си романтична вечеря. Ако днес сключвате брак, имайте предвид, че взаимоотношенията ви ще бъдат лишени от топлината и приятелската атмосфера, на които често разчитаме в семейството.

Препоръчително е да прекарате деня в къщи и да не се отдалечавате прекалено много от дома. Посетете роднините си, засвидетелствайте им любов и грижа. Днешният ден е отличен за укрепване на семейни и роднински взаимоотношения. Може да се помирите с близък човек, с когото сте скарани отдавна.

Днес е отличен ден за продължение на рода. Заченатото в 4 Лунен ден дете ще бъде привързано към семейството, майчината топлина и домашния уют. То ще бъде семейно ориентирано и благодарно дете, стига да не бъде прекалено мързеливо.

Работа и творчество. Добре е да насочите всичките си усилия към „пасивна” работа – събиране на информация, проверка на документи, разглеждане на архиви. Може да разрешавате финансови въпроси или да се занимавате с търговия, но не и да оперирате с недвижимо имущество. Всички вложени пари, както и усилията ще ви се отплатят много бързо.

Не следва да започвате нови дела – да подписвате договори или да напускате работа. Денят не е от най-подходящите за общуване с шефове. Днес и партньорите, и работодателите са обременени от собствените си проблеми и са равнодушни към проблемите на останалите. Ето защо е добре да водите преговори или да търсите съвместно решение на проблемите в друг ден.

Родените на този ден ще се нуждаят от голямо внимание от страна на родителите. Ако родителите не отделят достатъчно време и не полагат достатъчно усилия за възпитанието на детето, то може да се превърне в егоист и дори да стане престъпник. От друга страна, родените през този ден носят в себе си някаква вътрешна загадъчност, обладават някаква вселенска тайна. Възможно е отстрани те да изглеждат затворени, на ако разгадаете тайната им ще видите, че те са приятни за общуване.

Пети лунен ден

Символи: еднорог, риещ земята глиган

 • Еднорогът изпълнява желания на човека. Денят е отреден за определяне на целите и за планиране на големи житейски промени. – Отстоявайте принципите и идеалите си. Проявете открито чувствата си.
 • Яжте само онова, към което ви тегли. Но не преяждайте. На този ден се раждат хора, които трансформират храната във физическа и астрална енергия. Могат да се родят също герои и светци.

Пети лунен ден отразява онзи момент, в който ние много ясно чувстваме своите вътрешни рамки, „предопределението”, „съдбата”.

Основният символ на лунния ден е еднорогът. Той призовава да устояваме мнението и принципите си, защитава осъдените несправедливо и… не крие своите чувства. Ако сте затънали в спор, в чиито ход трябва да доказвате правотата си – обречени сте на победа. Еднорогът покровителства бойците и защитниците. На адвокатите днес ще им върви. Без особени усилия ще печелят съдебни процеси. За престъпниците обаче, денят е лош. Всички мошеничества – от най-дребните до най-големите – ще бъдат разкрити. Всички афери са обречени на неуспех днес. Ако сте решили да ограбвате банка – оставете го за друг ден.

Денят е много успешен за решителните и смели хора. Не започвайте нищо ново, а само довършете започнатото. Планирайте бъдещето си в дългосрочен план. Ако сте от лекомислените хора – за вас денят ще протече тежко. Необмислените решения ще се обърнат против вас. Ето защо не бива да предприемате действия преди са сте „претеглили” всички „за” и „против”, преди да сте обмислили последствията. Денят ще донесе успех на разумно мислещите хора.

Не се страхувайте да бъдете открити и искрени днес. Всички ваши чувства ще бъдат разбрани от околните. Ако ви се плаче – не се притеснявайте да дадете воля на сълзите си. Ако видите ридаещ човек в съня си, приемето го като знак, че организмът ви се очиства и че сте на правилиния път. Бъдете внимателни и се старайте да не губите нищо в този ден. Загубеното днес – няма да се върне никога.

Създайте благоприятна атмосфера около себе си. Разходете се сред природата или посветете част от деня на хубави мисли и мечти.

Здраве и хранене. Малко вероятно е денят да ви донесе здравословни тревоги, освен че е възможно да изпитате тревожност по време на сън. Денят е благоприятен за организма. Цялата погълната храна ще се усвои добре от организма. Ето защо може да си устроите угощение. Бихте могли да наблюдавате към каква храна ви тегли днес. Тягата към месото говори за хищника в нас. Помислете дали пък да не се откажете от възможността да похапнете убито животно. Гладуването е противопоказно днес, но и не бива да преяждате. Яжте с мяра и не се ограничавайте в избора си на храна.

Именно хранопроводът попада под „ударите” на пети лунен ден. Ако получите киселини или позиви за повръщане – приемете го като знак, че в нещо бъркате и Луната иска да ви подскаже, че трябва да откриете грешката си.

Съществува поверие, че ако на пети Лунен ден подстрижете косата си, в близко бъдеще ви очаква финансово благополучие. Така че – ако искате да забогатеете или просто да получите изгодно финансово предложение – сега е моментът да си ги осигурите.

Любов и отношения. Хубаво е да устоявате принципите си, но не бъдете сприхави и агресивни към близките си хора. Добре е да прекарате деня в благоприятна обстановка. Пети Лунен ден не е подходящ за сключване на брак. Е, ако сте готови на постоянни пътувания и премествания в семейния живот – минете под венчило днес. Хората с по-консервативна природа, които обичат спокойствието и уредения живот – да изберат друг ден за сключване на брак.

Работа и творчество. Не следва да започвате нови бизнес дела. Преговорите няма да вървят добре. Отложете и финансовите дела и операциите с недвижимо имущество. Не спорете с шефовете си. Денят не е особено благоприятен и за творчество и учене. Най-добре е да се заемете с планирането на нови действия.

Единствената парична операция, която днес няма да ви донесе главоболия е връщането на дългове. Търсенето на компромиси с партньори или колеги е безполезно днес. Околните няма да се „равнят” по вас. Вие самите също ще държите на своето.

 Родените в днешния ден са способни да бъдат магове, войни, дори светци. Необходима им е поддръжка от страна на близките. Родените на днешния ден не страдат от наднормено тегло. Те трансформират храната във физическа или астрална енергия. Тези хора добре усвояват информация, за тях е полезно да трупат знания. Обладават сила свише, но без подкрепата на околните, животът им се оказва мимолетен.

Шести лунен ден

Символи: облак, жерав, свещената птица ибис

 • На този ден в древността са гадаели по облаците.
 • Денят е добър за научни изследвания, работа със словото, духовни търсения.
 • Днес е възможно да намерите изгубени вещи и животни. Интуицията ви е силна.
 • Ден за любов, смирение и прошка. Не изразявайте никакво недоволство. Приемете живота такъв, какъвто е.
 • Препоръчително е да излезете сред природата и да правите дихателни упражнения.

Шести Лунен ден е най-позитивният и добър ден от първата четвърт на Новолунието. Всичко ще ви се удава. Животът се представя пред вас в по-ярки цветове. Добре е да прекарате деня пасивно. Не предприемайте активни действия и не се претоварвайте с грижи. Луната не „изисква“ от вас да бъдете активни, ето защо бихте могли да се разпореждате със силите си, както намерите за добре. Иска ви се да отидете на фитнес или на плуване? Моля! Предпочитате спокойно да четете книга, увити в одеало? И тази идея е добра! Днес всички ваши действия са благоприятни, стига да не нарушават космическите и човешките закони на хармония. Луната няма да подкрепи онези, които действат против законите. Шести лунен ден е неблагоприятен за престъпниците. Полицията ще ги залавя по-бързо от обикновено.

Днес се изостря интуицията и за това е добре да се вслушвате във вътрешния си глас. На този лунен ден предците ни са гадаели по олбаците. Добър признак е, ако облаците в небето не са гъсти и са бели и леки. Когато небето е съвсем ясно или обратното – пълно с гъсти облаци – това се смятало за признак на нарушената в природата хармония. Звуците и ароматите също имат свой символичен смисъл днес. Ако чуете мелодичен звук – на хубаво е. Днес се изостря обонянието и затова е добре да се обградите с приятни миризми. Може просто да излезете сред природата и да вдишвате нейните аромати на воля.

Препоръчително е да запазите спокойствие, да се чувствате уравновесени. Ако недоволствате от себе си или от живота си ще си навлечете неблагоприятни последствия. Приемайте себе си, света и живота си такива, каквито са. Добре е да се отдадете на подмладяващи процедури, да медитирате или пък да посетите дихателна практика. Филтрирайте добре всяка получена информация, понеже информационният поток днес ще бъде силен.

Здраве и хранене. Погрижете се за трапезата си, но и гледайте да не се храните прекалено обилно. Пушенето е строго забранено, тъй като бронхите, дихателните пътища и белите дробове са най-уязвими днес. Освен това пушачите замърсяват въздуха, с което могат да си навлекат неприятности, тъй като днес стихията на Въздуха е господар на света. Пазете гърлото си и като избягвате прекалено студени напитки и храни. Сладоледът също е под печат „забранен за ден“.

Моментът е чудесен за масаж с ароматни масла. Много силен положителен ефект ще имат ексфолииращите подмладяващи маски. Може да пострижете и косата си, но не ходете на зъболекар, особено ако ви предстои вадене на зъб. Рискът от простудни заболявания е висок, но всеки здравословен проблем, възникнал днес ще премине бързо и без усложнения. Ако в рамките на днешния ден ви заболи гърло или започне да ви мъчи кашлица – това е знак, че не следвате космическите закони, че имате вътрешна работа, която трябва да сръшите и че трябва по-добре да се „разпореждате“ с космическата енергия.

Любов и отношения. Много подходящ ден за всякакъв вид комуникация. Ще имате успехи с противоположния пол, а шефовете ви ще се вслушват във вас. Днес околните са най-възприемчиви към потока от информация. Възползвайте се от тази характеристика на деня, ако искате да бъдете чути и разбрани.

В семейните и приятелски взаимоотношения всичко се нарежда добре. На този ден може да сключите брак, а Вселената ще ви дари със стабилност във връзката и уют у дома. Браковете, сключени на шести лунен ден са най-успешните и рядко завършват с развод. Денят е отличен и за продължение на рода. Заченатото днес дете винаги ще се стреми към своите идеали и ще живее в хармония с природата.

Работа и творчество. Денят е благоприятен за провеждане на групови мероприятия. Може да стартирате работата по някои дребни проекти, но началото на големите – отложете за по-удачен момент. Денят е добър за разрешаването на всякакви въпроси в сферата на бизнеса – финансови, партньорски и пр. Ако имате да уреждате въпроси, свързани с недвижимо имущество – заемете се с тях днес. Ако планирате смяна на работата – моментът е идеален и за това. Също може да предприемете кратко пътуване и по-голямо пътешествие. Смяната на местожителството също ще е успешна, ако я направите днес.

Сега Луната голям приятел на творците. Заниманията с наука, както и всеки учебен процес ще потичат успешно. Изкуството и всички видове научни дисциплини ще носят днес най-голямо удоволствие и удовлетворение на тези, които се занимават с тях. Не забравяйте да филтрирате информацията, която достига до вас. Моментът е подходящ за връщане на заеми, ноне и за вземане на заеми – няма да имате покой, а е възможно и да развалите отношенията си с човека, който ви е подкрепил финансово.

Родените на този ден имат шанс, ако не да се прославят, то поне да оставят трайна следа след себе си. Те са мечтатели и фантазьори, твърде са свободолюбиви и не понасят, когато някои оказва натиск върху тях. Тези хора са безценни, с богата душевност. Родените в шести лунен ден обикновено живеят продължително, смислено, плодотворно.

Седми лунен ден

Символи: петел, магически жезъл, ветропоказател

 • Ден за молитви и работа с думите. Ако не умеете да говорите, по-добре мълчете. Вселената откликва на всяка дори случайно произнесена на глас дума.
 • Бъдете искрени и внимателни. Всичко, казано на глас, може да се претвори в живота. Затова не бърборете излишно.
 • Тонусът ви е завиден. Расте и увереността ви.
 • Не яжте птиче месо и яйца, не чупете съдове, не късайте хартия.

В организма вече е складирано дотатъчно количество „лунна“ енергия. Това ни позволява да действаме активно и самостоятелно. За това продължавайте да бъдете експедитивни в осъществяването на плановете си. За организма настъпва „зрялост“. Сами ще почувствате как у вас се заражда увереност в собствените сили. Чувствителността през този ден се изостря, хората са емоционално много по-възприемчиви. Не избягвайте емоционалния контакт с околните. Кой знае? Може много скоро и вие да се нуждаете от подкрепа.

Силата словото ще бъде с нас в хода на целия седми лунен ден. Днес всяка дума има особена сила. Всичко казано от вас може да се претвори в ижвота. Основната работа, която имаме да вършим днес е свързана с думите, с речта, с текстовете. За да не си навлечете неприятности, „претегляйте“ всяка дума, която произнасяте. Лъжите и сплетните ще имат огромна разрушителна сила. Избягвайте ги, освен ако не искате в бъдеще да се разболеете сериозно или пък да се „срещате“ с неприятности на всяка крачка.

Молитвите и мантрите са полезни днес, колкото никога през целия лунен месец. Всички „родени“ от вас думи ще се реализират. Не давайте напразни обещания, не желайте на никого нищо лошо и не водете безполезни разговори. Всяка лоша дума може да се обърне против вас. На този ден питагорейците давали обет за мълчание и не произнасяли нито дума, докато траел денят. Отделете време за работа върху и със словото. Анализирайте начина си на говорене. Опитайте се да се избавите от паразитните думи и изрази. Стремете се да говорите по същество.

Разрушителните действия са опасни и непозволени. Не бива да правите нищо, което би довело до нарушаване на целостта на каквото и да било – да разглобявате мебели, да чупите съдове, да късате книги и подобни. Особено внимателни бъдете към печатните издания. Днес може да се посветите на архивите си или пък да започнете да пишете книга. Всичко, свързано със словото ще има късмет.

Денят ще бъде успешен за честните и активни хора. Бъдете организирани и концентрирани. Приведете ума си в ред например с помощта на медитация. Направете си подаръци. Купете си нещо, за което отдавна сте мечтали, което непременно искате да притежавате.  Денят е много подходящ за покупки. Купеното днес ще ви донесе радост, спокойствие и удовлетворение.

Здраве и хранене. Можете да се отпуснете и да се отдадете на домашни занимания. Може да си направите интензивна тренировка в спортната зала. Физическото натоварване не е противопоказна. Организмът е силен, хората се чувстат уверени, затова и всяка работа ще се удава с лекота.

Съставете менюто си сами. Денят е подходящ, както за „очистване“ на организма чрез разтоварващ (или гладен) ден, така и за добро похапване с умерено количество алкохол. Днес уязвими са белите дробове и е възможно да се простудите. Хубавото е, че всяко здравословно неразположение, възникнало сега ще отшуми бързо. Полезно е да укрепите имунитета си или пък да приготвите лечебни отвари. Денят не е благоприятен за хирургични операции. Не се подстригвайте и не ходете на зъболекар, особено ако ви предстои вадене на зъб.

Любов и отношения. Общуването с околните ще ви носи радост. Именно днес може да почувствате всички фини нюанси на човешките взаимоотношения. Днес може и да намерите общ език с някого, с когото до сега сте се страхували да общувате. Денят е чудесен за комуникация с шефове. Всички натрупани въпроси ще бъдат разрешени с успех. Ако ви е самиите имате подчинени, не забравяйте да ги похвалите за работата им.

Добрите думи, похвалите, днес имат огромна сила. Хората са чувствителни и възприемчиви към хубавите слова. Но не се опитвайте да злоупотребявате с тази характристика на деня. Не бъдете лукави, не се подмазвайте, не лайскайте околните, само за да си осигурите нечие добро разположение. Избягвайте и конфликтите и изясняването на отношенията. Помнете, че има опасност в пристъп на гняв да произнесете страшни думи, да пожелаете на човека срещу вас най-лошото и… после горчиво да съжалявате за словесната си проява. Контролирайте негативните си емоции и не се поддавайте на провокации.

Денят е нито само добър, нито само лош  за сключване на брак. Смейният живот на съпрузите ще бъде пълен с разбирателство и топлина. Само че тази характеристика на брака може да се окаже твърде крехка. Възможно е малък спор да стане причина за развод. Ето защо на днешния ден е добре да встъпят в брак хора, които са уверени в своите отношения или пък са творчески и одухотворени личности.

Работа и творчество. Поети, писатели, журналисти, днес е вашият ден! Всички, които работят със словото, ще имат вдъхновение и успех. Късметът ще бъде също и на страната на студентите, на които днес се е паднало да се явяват на изпит. Благоприятен ден за научните сътрудници и техните изследвания. Бизнесмените да бъдат внимателни. Може да решавате финансови въпроси, но не и най-сериозните от тях. Всички мащабни дела, в това число и операциите с недвижимо имущество, е по-добре да отложите.

Полезно е да остоявате мнението си да се борите за справедливост. Комуникациите с чиновници ще бъдат успешни. Може да потърсите нови партньори, защото днес хората са особено предразположени към общуване и сътрудничество. От магията на словото могат да се възползват рекламистите и презентаторите. В хода на седмия лунен ден няма да представялва никаква трудност за вас да убеждавате големи групи от хора в… каквото сте решили да ги убедите.

Родените на този ден са надарени с голям талант, който обаче те няма да разкрията сами. От рождението си детето трябва да бъде обкръжено от вниманието и грижата на родителите си. Поддръжката от страна на роднините може да помогне на детето да реализира своите таланти. Хората родени през седми лунен ден се отличават с отлично здраве. При подходящо  възпитание и влияние на окръжаващата среда те могат да станат блестящи общественици, оратори, които да пленяват огромни групи от хора. В най-лошия случай родените на този ден могат да се окажат обикновени клюкари, повърхностни, посредствени личности.

Осми лунен ден

Символи: птицата феникс, пеперуда

 • Днес е добре да се покаете за собствените си грехове и да простите греховете на другите.
 • Ден за пречистване с огън (свещ).
 • Успешен ще е за хората, склонни към авантюри и за тези, които могат да жертват себе си.
 • Благоприятен е за пътувания и промени.
 • Ако днес посадите дърво, то ще даде своите плодове. Същото се отнася и за добрите мисли и действия.
 • Гладувайте, прочистете стомаха и червата.

Осми лунен ден е свързан със символиката на прераждането. Той е началото на втората четвърт на лунния месец. Ден на преобразувания, съществени промени, вътрешни трансформации. Новостите са подпомогнати от символа на деня, фениксът, огнената птица, която се възражда от пепелта. Днес организмът се пренастройва чрез невидими трансформации на биохимично ниво, на ниво органи, тъкани и клетки. Организмът се насища с енергия. Днешният ден е нашият шанс да започнем живота си на чисто.

Моментът е много подходящ за самооценка и разкаяние. Припомнете си бедите и неприятните моменти, които са ви застигали в близкото минало и се отървете от тях. Обърнете внимание и на случаите, в които вие сте причинявали неприятности на други хора и опитайте да се разкаете за постъпките си. Тъмното минало трябва да изгори докрай в огъня на днешния ден. Днес запалете огъня в камината, пламъкът на свещи у дома също ще има благотворен ефект. Съзерцаването на огъня и символично, и буквално ще пречисти съзнанието ви.

Осми лунен ден символизира прехода от една фаза към друга и… може да ви готви неочаквани събития, изненади, за които не сте подготвени. Ето защо през целия ден трябва да бъдете концентрирани и организирани. Най-полезното ви умение днес ще бъде да се адаптирате към обстоятелствата и ако е необходимо да настроите поведението си според тях. Денят е много активен и не бива да се бавите. Денят може да бъде опасен за пасивните хора. Ако по природа сте по-флегматични, то постарайте се да нямате работа с огън и електричество.

Моментът е много подходящ за промени от всякакъв характер. Може да се втурнете в нови начинания, да планирате нови проекти, да направите ремонт, да се отправите на пътешествие, да смените жилището или работата си. И разбира се, не забравяйте за вътрешната духовна трансформация. Отделете време за самоанализ, очистване, поискайте прошка на конкретни хора, вие простете на други. Постарайте се да запомните сънищата си. На този ден сънищата ни разкриват смисъла на живота, подсказват ни мисията, заради която сме дошли на този свят, за ролята, която ни е отредено да изпълним в живота.

Здраве и хранене. Възникналата днес болест може да бъде много опасна и затова е добре да вземем превантивни мерки. „Под ударите” на днешния ден попадат черният дроб, стомаха и периферната нервна система. Не преяждайте, не прекалявайте с цигарите и алкохола. Денят е особено благоприятен за приготвяне на лекарствени средства, дори за онези от тях, които изискват комбинирането на няколко десетки компоненти. Посветете деня на очистване на стомаха и червата. Подстригването на косата в осми лунен ден ще способства удължението на живота ви.

Любов и отношения. Прощавайте постъпките на околните, отнасяйте се към всички с любов и топлина. Денят е много ползотворен за работа в екип или пък за развлечение с голяма компания. Не влизайте в конфликти и не изяснявайте отношенията си точно сега. По-добре е да избягвате споровете, а противоречията да изкоренявате още в зародиша им. Нее препоръчително да минавате под венчило на днешния ден. Бракът би бил удачен само за активните двойки, които са винаги готови на промени и нови впечатления. Ако не сте сигурни, че вие и партняорът ви отговаряте на тези характеристики, то много скоро в семейството ви ще възникнат разногласия, а крачката до развода ще е твърде малка.

Работа и творчество. Възможно е да намерите нови бизнес партньори. Денят е успешен за съвместна работа с колеги. Към шефовете си може да се обръщате с малки питания. Сега началниците са „глухи“ за по-сериозните проблеми на подчинените си. За хората със собствен бизнес, а и за всички работещи, денят ще е напрегнат, стресът – голям. Работете умерено, не се претоварвайте, не оставайте след работно време.

Родените на тази дата рядко са големи красавци. По правило тези хора са с непривлекателна външност, но на ума им всеки може да завиди. Изключително интелигентни са, имат способност да обработват и натрупват информация. Трудолюбиви и добросъвестни са. Родените на днешния лунен ден са хора на прилежния труд и обичат да завоюват положение в обществото именно благодарение на благ характер и съвестна работа. Заради всички качества, които претежажават, околните ги ценят високо. Друга тяхна особеност е, че не обичат да хабят енергия напразно. Ето защо те не са любители на физическите натоварвания и заниманията, свързани със спорт. Твърде оригинални са, могат да станат добри артисти благодарение на уникалната си способност да се преобразяват.

Девети лунен ден

Символ: прилеп

 • Опасен е, защото е първият след квадратурата между Луната и Слънцето. Ден на прелъстяване, илюзии, измами и заблуди. Хората се изправят пред страховете, тревогите и мрачните си мисли.
 • Необходимо е съзнателно пречистване на помислите и регулиране на желанията. Добре е да простите на човек, който ви е обидил.
 • Давещото чувство в гърдите днес е признак, че правите нещо нередно.
 • Има опасност от хранителни отравяния.

Неблагоприятен ден. Лош, опасен, тъмен. Днес бъдете много вниталени. Всеки знак, който ви дава съдбата може да бъде лош, но не изпадайте в униние. Укротете амбициите си, защото гордостта и самоувереността могат да се обърнат против вас и да ви доведат до катастрофа. Илюзии, измами, авантюри, опасни съблазни – това са ключовите думи и фрази на деня. Съсредоточете усилията си в преодоляването на отрицателната енергетика на девети лунен ден и останете стабилни.

Хората днес са крайно емоционални. Чувстват се потиснати, владеят ги мрачни мисли, страхове, необяснима тревога. За да се защитите от негативното влияние на девети лунен ден е добре да пречистите мислите и желанията си. Ако наскоро някой ви е обидил, простете му, и искрено му пожелайте щастие. Възползвайте се от този ефективен метод за неутрализиране на отрицателната енергетика на деня.

Не се захващайте с нови дела. Възможно е по-късно да преоцените способностите си и тогава проектите ви да претърпят провал. Най-добре е да се занимавате с нещо обичайно. Бъдете готови за лоши новини, лош късмет, хранителни отравяния. Постарайте се да изкарате деня без емоционални спадове. Да демонстрирате емоциите си в днешния ден не е желателно. Не е добре да влизате в спорове и пререкания. Безполезно е точно днес да устоявате мнението си. Създайте си спокойна атмосфера и се отдайте на обичайната си работа. Ако усетите, че емоциите са на път за вземат връх – дихателните практики и медитацията ще ви помогнат. Съхранете спокойствие. Сънищата често са тревожни или направо кошмарни.  Не им придавайте голямо значение и не позволявайте на кошмарите да влияят на настроението ви през деня. На сутринта всичките ви страхове ще са изчезнали безследно.

Здраве и хранене. Не преяждайте. Алкохолът и тютюнопушенето са забранени. Възможни са хранителни отравяния. Можете да ги избегнете, ако очистите организма си. Отидете на сауна или пък се позанимавайте със силови упражнения. Болестите, възникнали на днешния ден могат да бъдат опасни, но не и смъртоносни. Повечето проблеми през деветия лунен ден са свързани с психиката на човека. Хората се чувстват депресирани, претоварени с комплекси и проблеми. Ако в главата ви се завъртят суицидни мисли – потърсете помощта на терапевт.

Възможно е да се обострят фобии и заболявания на сърцето. Ако се разболеете през този ден – приемете го като знак, че сте направили нарушение в движението си по духовния. Постарайте се да разберете каква е тази ваша грешка. Денят не е добър за мързелуване. По-добре го прекарайте активно. Най-добре е да бъдете сред природата, стига да имате тази възможност.

Любов и отношения. По-добре е днес да не възникват никакви конфликти и разправии. Ако са се оказали неизбежни – постарайте се да ги изгладите. Не спорете с околните и не изяснявайте отношенията си с любимия. Може да си устроите романтична вечеря, ако сте уверени, че разбирателството помежду ви е пълно. Само недейте да сключвате брак днес. Това ще ви донесе гарантирани тревоги и разочарования. Изключение от това правило са единствено тези, които са изчистили своята карма, уверени са ви искреността на своите намерения и могат да бъдат устойчиви пред всички неприятности.

Работа и творчество. Планирайте деня си така, че през цялото време да се занимавате само с рутинни работи. Гледайте по-рядко да се показвате пред очите на шефовете. С колегите също е пропоръчително да общувате по-ограничено днес. В никакъв случай не показвайте емоциите си, не се поддавайте на провокации и не слушайте ничии съвети. Помнете, че днес хората са склонни към аагресия, мошеничества и истерии. Освен това е възможно някои да се опита да прехвърли отговорността за своите проблеми върху вас. Така че – сведете комуникациите си до минимум.

Независимо от негативната енергетика, с която  е натоварен девети лунен ден, на творческите натури и научните сътрудници работата ще им върви. За тях този ден е вдъхновено време. Но всичко ново, било то познанства или проекти е добре да отложите. Бизнесмените да забравят за уреждане на финансови въпроси на днешния ден, както и за разрешаването на съдебни дела и провеждането на делови операции. Денят не е благоприятен за смяна на работата, пътешествия.

Родените на този ден имат дълъг и плодотворен живот, в чиито ход обаче често имат проблеми със здравето. Редовното очистване на червата ще им бъде от помощ в предпазването от болести.  Родените през този ден трябва да помнят и за чистотата на кармата. Ако човекът има чисти помисли и намерения, ако той се стреми към доброта и искреност, то би могъл да избегне повечето житейски трудности.

Десети лунен ден

Символи: фонтан, други източници на вода

 • Благоприятен за всякакви начинания. Създавайте! Всичко, започнато сега, ще се развива надеждно.
 • Денят е добър за полагане основите на строеж на нов дом.
 • Не бъдете користни и повърхностни.
 • Вглъбете се в себе си, за да разберете кой у вашият път.
 • Препоръчва се медитация над собствената карма и кармата на рода. Денят е благоприятен за помирение и срещи с роднини.
 • Пийте повече течности.

Енергията е ключът към днешния ден, чиито символ е фонтанът. Ако сте намислили да почивате – то нека почивката да е активна. Излишъкът от енергия насочете към добри, съзидателни дела. Денят е много силно подчинен и на кръвното родство, на семейните връзки. Всяка дейност, свързана със семейството, ще бъде приятна и ползотворна. Започнете строителство на нов дом или пък работете усилено в градината. Посетете роднини, организирайте фамилен обяд или вечеря. Хората, които имат семейства ще прекарат деня приятно, на тези, които нямат ще им бъде тежко. У последните ще се усили чувството на тревога и тъга.

Денят провокира кармичната памет на човека. Цялото му същество започва да се стреми към получаване на нови знания и за това работата с информация днес ще бъде полезна. Може да започнете работа по съставянето или изучаването на родословното си дърво. Десети лунен ден е благоприятен за всякакви начинания. Претворете в живота си всичко, което сте отлагали, но не се претоварвайте прекалено. Преумората е опасна.

Днес може да постигнете духовна самостоятелност, да се потопите в самопознание, но не е задължително да оставате сами. Преобразете вътрешния си свят, направете жертва. Възможни са внезапни откровения. Вероятно е да научите нещо, което не сте знаели по-рано. Проблеми и неразрешими в миналото загадки може да се разрешат днес. Всичко, започнато днес ще пусне дълбоки корени, в това число и конфликтите и семейните скандали. Ето защо е добре да се опитвате да избягвате неприятните ситуации.

Здраве и хранене. Богатата трапеза днес е почти задължителна, особено ако на нея са поканени и ваши роднини. Алкохолът също няма да ви навреди, но в умерени количества. В никакъв случай не гладувайне днес. Диетите също не са добра идея.

Уязвимите части на тялото са областта под ребрата и гръдната кост. Ако възникнат болки в тези области – приемете го като знак за вътершни проблеми. Всяко заболяване, възникнало днес е опасно, необходимо е незабавно да започнете лечение. Посетете сауна или отидете на любима спа процедура. Не подстригвайте косата си днес – може дори да си навлечете болест, ако го направите.

Любов и отношения. Общуването с околните ще бъде плодотворно. Работата в екип също ще донесе добри резултати. Оставете старите рани да зарастнат. Избягвайте конфликтите в отношенията с любимия човек. Романтична вечеря, разходка сред пиродата, кратко пътуване, занимания в семеен кръг – това са активностите за влюбени двойки, които денят подкрепя. Денят е добър и за сключване на брак. Съпрузите ще поддържат семейните традиции, ще се научат на търпимост един към друг, ще им се родят много деца. Денят е хубав и за интимна близост. Заченатото на днешния ден дете ще бъде пътешественик, ще бъде свързано със семейството си и ще съхрани връзката си с рода и традициите през целия си живот.

Работа и творчество. Един от най-добрите дни за всички бизнесмени, за работещите във всички професии. Днес всичко ще се случва добре за всички. Амбициозните и уверени хора ще получат своето. Помнете, че работата в екип е успешна. Днес хората са отлично настроени към общуване. Готови са да слушат другите и да изказват своето мнение. Тази характеристика на деня подсказва, че днес може да търсите нови партньори, да завързвате нови запознанства.

Финансовите въпроси се разрешават успешно днес. Операциите с недвижимо имущество също се развиват добре. Общувайте с шефовете си, търсете контакт с колегите си. Студентите ще взимат успешно изпитите си. Творците ще имат вдъхновени срещи със своите Музи. Всички, които се занимават с наука също ще имат късмет. Независимо, че е благоприятен в много отношения, все пак днешният ден няма да подпомогне успешното разрешаване на съдебни спорове. Отложете процесите за друго време.

Родените на днешния ден притежават силна духовна връзка със своите роднини, а душите на техните предшественици им оказват силна подкрепа. Хората, родени в десети лунен ден имат много таланти. Те са умели и активни, обичат пътешествията, не се задържат дълго на едно място. Имат всички шансове да бъдат знаменитости. Способни са да откриват нови източници на енергия, които ги поддържат в продължение на целия им живот. Користни и подли хора могат да окажат лошо влияние върху родените в днешния ден. Те могат да привлекат към себе си и опасни заболявания като рак или болести на простатната жлеза.

Единадесети лунен ден

Символи: огнен меч, огнедишащ змей или дракон

 • Мощен ден. У хората се пробужда огромна сила, която трябва да се насочи към съзидание.
 • Имайте доверие в своите сили и възможности и ще се справите с всичко!
 • Денят е добър за молитви.
 • Не използвайте остри и режещи инструменти. Дори хляба чупете с ръце.
 • Убиването на всякакви живи същества е противопоказано.
 • Не бъдете пасивни! Действайте!
 • Започнатото сега задължително доведете докрай.

Денят с най-мощна енергия от целия лунен месец. Един от символите на днешния ден съсредоточава в себе си стихията на огъня. Огненият меч дава на стопанина си власт, неукротима сила, гарантирана победа, но само в случай, че стопанинът му може да го удържи в ръцете си. Неопитният и неуверен човек, съмняващият се, може да използва това мощно оръжие за разрушение.

От дните на лунния месец, този е с най-високо ниво на енергия. Може да постигнете много, ако притежавате лидерски качества. Денят е отличен за начало на предизборна кампания, спортистите ще се радват на успешни прояви. Всички нерешителни хора обаче трябва да бъдат внимателни (помнете аналогията с меча). Добре е да контролирате енергийните импулси.  В противен случай единайстият лунен ден може да се обърне против вас.

Не се учудвайте, ако домашните ви любимци са агресивни днес, дори до вчера да са били най-милите и ласкави същества на света. Сега животните чувстват непостоянните потоци от енергия, идващи от хората и това не им харесва. Днес изобщо не е добре да се мяркате пред очите на животни. Вероятността да ви нападнат е голяма. Също така не бива да убивате дори насекоми.

Не е желателно да се докосвате до метали, да държите в ръце остри и режещи предмети, дори и хляба си днес чупете с ръце, на го режете. Ако прибори паднат от масата – това е лоша поличба. Бъдете концентрирани и внимателни. Следете състоянието си, владейте емоциите си.

Днес е възможно да усетите как се изпълнява всичко замислено или започнато в първите дни на лунния месец. Придържайте се към активен начин на живот, не се отпускайте и продължавайте да се занимавате с набелязаните задачи. Не започвайте нови дела, освен ако не сте толкова уверени в силите и възможностите си да ги доведете до край днес. Днес не стартирайте дългосрочни проекти.

Здраве и хранене. Добър ден за начало на гладуване. Алкохолът е противопоказен. Тялото е уязвимо в областта на гръбначния стълб. Здравословните неразположения, възникнали днес ще бъдат незначителни за мъжете и опасни за жените. Не е препоръчително да пиете антибиотици в случай на заболяване. Сърдечносъдовите заболявания могат да се обострят днес.

Физическото натоварване е допустимо, но с мярка. Не е добре да се отпускате, но и да се напрягате прекалено отново е лоша идея. Организмът ви няма да реагира добре и в двата случая. Бъдете предупредени, че днес вероятността от травми е много голяма. Укрепете имунитета си, следете самочувствието ви да бъде на ниво. Бъдете внимателни във всичко, което правите. Хирургическите интервенции са непрепоръчителни.

Любов и отношения. Подарете на близките си внимание и грижи. Направете им подарък без повод. Щедростта ви ще бъде възнаградена. Денят трябва да премине без конфликти. Единайсти лунен ден ни обсипва с любов и затова нямате право да се сърдите любимия или пък да упреквате роднините си в каквото и да било. Останете спокойни.

Сключете брак в днешния ден само ако сте сигурни в себе си и партньора си. Помнете, че всички възникнали съмнения могат да се обърнат против вас и затова не рискувайте, ако не сте уверени в необходимостта от обвързване. Ако все пак сватбата ви е насрочена в такъв ден – направете необходимото да премине спокойно. Изобилието от алкохол на празничната трапеза няма да бъде благоприятно. Подвластни на приповдигнатите от алкохола емоции, гостите ви могат неволно да предизвикат скандал.

Денят е подходящ за интимна близост и зачеване на дете. Голяма е вероятността детето, заченато днес да бъде момченце. Природата ще го награди с голяма сила. Възможно е да бъде войн, маг, или любител на пътуванията в далечни земи.

Работа и творчество. Добре е да отложите всички нови начинания и да се заемете със завършването на текущите дела. Опитът днес да бъдат разрешавани финансови въпроси може да доведе до загуби. Операциите с недвижимо имущество също няма да бъдат успешни. Не следва и да започвате проекти в области, в които не сте работили до момента. Деловите преговори могат да завършат във ваша полза, ако включите обаянието си в действие. Наострете сетивата си за нещо много важно. Днес редкият шанс на успеха може да кацне върху рамото ви. Не го изпускайте. Луната е благосклонна към заниманията с наука и творчество.

Родените на този ден са едни от щастливите хора на Земята, стига да не пропилеят дадените им от природата таланти и завиден ум. Тези хора живеят смислено и доживяват дълбоки старини. Остроумни са и имат богата душевност. Природата им дава окултна сила. Но ако човекът узнае за нея и не я използва правилно – ще си навлече беда. Тези хора често биват нападани и нахапвани от насекоми и животни, но подобни инциденти никога не са придружени от опасност за живота.

Дванадесети лунен ден

Символи: чаша (има се предвид Граалът), сърце

 • Ден на милосърдие, състрадание и любов. Направете добро.
 • Добър ден за сключване на брак.
 • Не се карайте и не се сърдете на никого, защото помирението после ще е трудно.
 • Не се самосъжалявайте, не се оплаквайте и не плачете, за да не останете задълго в това състояние.
 • Отидете до извор, изкъпете се по възможност в река. Днес водата има силни пречистващи свойства.
 • Яжте храна с фибри и пийте много вода.

Единият от символите на днешния ден, сърцето,  подсказва любов и мъдрост. Сърцето днес среща милостта и божественото откровение. Днес Вселената е много чувствителна към молбите ви. Ето защо можете да помолите за нещо или дори да прекарате деня в молитви. Полезно е да посетите църква или друго религиозно място. Днес не бива да плачете и да се самосъжалявате, защото може да останете за дълго в това състояние. Подтискайте пороците си, не бъдете алчни и зли, не хитрувайте. Усмирете гордостта си и прекарайте деня спокойни. Медитирайте.

Бъдете благи към околните. В портивен случай милостта ще минава покрай вас, но няма да се спира при вас и да ви помага. Подарете нещо на близък човек, не скъпете комплиментите си. Дайте милостиня, особено ако ви я искат. Част от деня прекарайте в уединение и се посветете на вътрешно съзерцание. Опитайте се да пречиститет мислите си. Днес може да намерите мястото си в света.

Другият символ на деня е чашата на Граал. Вкусвайки течността от свещената чаша, човекът се слива с божественото, придвижва се по-близо до космическите тайни. Цялата вселена днес е съсредоточена върху божествената благодат. Ако днес чувствате тревога и скръб – това са признаци на отклонение от духовния път. Друг лош знак е да разлеете олио или пък да счупите съд.

Сънищата са светли и хубави. Понякога чрез тях, самата вселена взаимодейства с човека. Почти всички сънища ще се сбъднат, за това се постарайте да ги запомните и да им се доверите. Ако ви се присънят кошмари – не се плашете. Те няма да се отразят върху живота ви и ще се разсеят на сутринта.

Здраве и хранене. Не преяждайте и не пийте алкохол. С цигарите не злоупотребявайте също. Днес силата на водата е огромна и всичко, което е свързано с тази стихия ще бъде полезно за организма. Пийте повече течности. Може да посветите деня на сокотерапия. Откажете се само от ябълковия сок. Смята се, че ябълката като плод на изкушението е несъвместима с богата духовна енергия на днешния лунен ден.

Под ударите на деня попадат сърцето, горните дихателни пътища и белите дробове. Полезно е да предприемете очистване на тези органи. Противопоказно е натоварването на сърцето. Лекарствата и козметичните средства да много ефикасни днес. Запомнете това и се възползвайте. Оздравяването ще подобри и настроението ви. Ако се разболеете на днешния ден, бъдете търпими към околните. Не мислете лошо и не вършете лошо – ще оздравеете по-бързо.

Любов и отношения. Не влизайте в конфликти особено с близките си хора. Ако това се случи – помирението после ще бъде трудно, дори невъзможно. Ето защо бъдете внимателни в общуването. В краен случай – усамотете се и прекарайте днешния ден със самите себе си. В любовните отношения може да се промъкне нещо недоизказано. Дванайсти лунен ден е изключително неподходящ за изясняване на отношения. Сериозните разговори с половинката си отложете за друг път.

Независимо от възможните конфликти, денят е подходящ за сключване на брак. Смята се, че бракосъчетанията днес, се сключват направо на небето (в най-хубавия и животрептящ смисъл на твърдението). Ако отношенията ви са силни сега, такива ще бъдат през целия ви семеен живот. Двойките, които вдигат сватби в дванайсти лунен ден почти никога не стигат до развод. Изключение правят онези от тях, които вдигат сватба против желанието си. Лош признак са скандалите между младите младоженци. Дори е добре да отмените сватбата, ако точно в деня й се скарате за нещо.

Денят е крайно неудачен за зачеване на дете. Детето ще страда много. Възможно е природата да го надари с целебна сила, но за да я овладее напълно, то ще трябва да премине през много страдания.

Работа и творчество. Изберете спокойна, пасивна работа. Не бива да започвате нищо ново. Не бива да се занимавате и с проекти, които са от голямо значение за вас. Всичко би могло да рухне. Отложете за по-добри времена разрешаването на финансови въпроси, съдебните процеси и операциите с недвижимо имущество. Денят е много неблагоприятен за активна работа. Студентите, хората на науката и творците ще се чудят днес как е възможно да се трудят толкова много, а работата им да става все повече и повече. С шефове е по-добре да си нямате работа. Днес не е добре също да напускате работа или пък да се явявате на интервю за работа. Отложете пътуванията и пътешествията.

Родените на този ден са милозливи и добри. Душата им е по-силна от тялото, черпят енергия от свои специални недостъпни за останалите космически източници. Тези хора са близки до божественото откровение.  Те винаги ще се притекат на помощ на другия. Винаги могат да намерят време за благородни постъпки. Върху плещите на тези добротворци се изсипват многобройни страдания. Сърдечността им, както и космическите сили им помагат да преминават през всички изпитания. В лошия случай, родените в този ден символично се отказват от свещената чаша, отвръщат се от божественото и се превръщат в най-обикновени циници. Изпитанията и страданията няма да им се разминат, но в преодоляването им ще бъде далеч по-сложно.

Тринадесети лунен ден

Символ: колело

 • Възможно е днес да се повторят ситуации от миналото и стари проблеми. Ако това се случи, значи нещо не сте приключили.
 • Постарайте се да се освободите от товара на миналото и ще получите нови сили за бъдещи дела.
 • Анализирайте грешките си, вземете си поука.
 • Денят е благоприятен за учене и обработване на информация.
 • Не се доверявайте.
 • Не критикувайте.
 • Яжте храни, пречистващи кръвта.

Денят е магичен и нееднозначен. От една страна той се характеризира със самсара – неспиращият цикъл, в който душата се преражда според индуизма. В този ден миналото може да ни настигне и в живота ни да се появят хора, за които сме били готови да забравим. Днес може да се върнат отново събития, които сте наблюдавали или преживели в миналото. Възможно е и да повторите стари грешки. Завръщането на миналото ни напомня за незавършени дела. Постарайте се да ги  приключите веднъж завинаги.

От друга страна денят е много подходящ за активна комуникация. Общителните хора днес ще имат успех. Работата в екип ще бъде плодотворна. Масовите мероприятия ще донесат добри доходи, публичните изказвания ще имат силно въздействие. Днес ще получавате от околните необичайно голямо количество информация. Необходимо е да я филтрирате. Ненужната информация пречи.

Моментът е благоприятен за очистване на кармата и за разплитане на противоречия. А как да проверите състоянието на кармата си? Просто наблюдавайте събитията от деня. Ако са подобни на събитията от вчерашния ден – всичко е наред. Тринайстият лунен ден е магичен. Числото 13 съответства на зодиакалния знак Водолей, който подпомага вътрешното и енергийното очистване. Числото 13 ни отвежда и към тринайстия зодиакален знак на Змиеносецът, който покровителства маговете. Ето защо се смята, че тринайстият лунен ден е най-подходящият от целия лунен месец за изработването на талисмани и лекарствени средства. Що се отнася до сънищата – днес те са пророчески и ще се сбъднат в скоро време.

Здраве и хранене. Днес може да си устроите богата трапеза. „Заредете“ дтомаха. Дори алкохолът днес е позволен. Посветете деня на корекции на тялото. Всички козметични и лекарствени средства денс са надарени с особена сила и ще бъдат полезни за огранизма ви. Странични ефекти няма да възникват. Денят е подходящ за премахване на брадавици, бенки, петна, бръчки.

Посетете сауна или салон за красота. Може да отидете и на фризьор. Подстрижката в тринайсти лунен ден ще ви направи привлекателни и ще ви подмлади. Днес организмът ни се обновява с жизнени сили. Чувстваме се по-свежи и по-млади. Всяка козметична процедура ще има отличен ефект.

Дано не се разболявате днес, защото болестите възникнали в тринайсти лунен ден са опасни и продължителни. Ако обаче започнете лечение днес, то мощната оздравителна сила на деня може да помогне излекуването да протече по-бързо. Болестта, възникнала днес по всяка вероятност е резултат на нарушена карма. Анализирайте миналото си, освободете се от товара му.

Любов и отношения. За двойките и роднините, които постоянно са в конфликт и непрекъснато търсят нови поводи за кавги – денят ще премине неблагоприятно. Уравновесените и спокойни хора не са застрашени от житейски бури. Годежите или сватбите е най-добре да насрочите за друг ден. Денят е добър за сексуална близост, но не и за зачеване на дете.

Работа и творчество. Стремете се да работите в екип. Не се отделяйте от колектива, общувайте с колегите и шефовете. Днес няма да се случи нищо кой знае какво, но и вие не предприемайте важни начинания. Не започвайте големи проекти, защото съвсем скоро те ще се провалят. Денят е отличен за анализ на вече приключените за вас работни проекти. Моментът е подходящ за преглед на документация и подреждане на работни архиви.

Днес обаче може да постигнете добри финансови резултати и да проведете успешни пиар кампании. Денят не е подходящ за разрешаването на съдебни спорове. Не е препоръчително на днешния ден да сменятe работата или жилището си. Днес обаче ще творите вдъхновено, Вселената ще ви подкрепя. Учениците и студентите ще усвояват с лекота новите знания и ще взимат успешно изпитите си.

Родените на този ден намират удоволствие в ученето и непрекъснато търсят нови знания. Призванието им е да странстват вечно. В детството и юношеството си са подложени на опасност от сериозни заболявания, но ако ги победят, доживяват до дълбоки старини. Тези хора често притежават необичайни способности. Лесно се отървават от товара на миналото. Понякога дори се отричат от него и се превръщат в скитници.

Четиринадесети лунен ден

Символ: тръба

 • Един от най-мощните дни. Действайте смело и решително. Не си пилейте енергията. Започнете нови дела – успешното им развитие е гарантирано!
 • Следете за знаци, които съдбата ви дава. Вслушвайте се и в съветите на околните. Дори съвет на непознат може да ви е от голяма полза.
 • Денят е удачен за пътувания и смяна на работата и други промени.
 • Полезна е всяка физическа работа.
 • Препоръчва се очистване на червата.

Много мощен ден в енергийно отношение.  Благоприятен и неблагоприятен в еднаква степен. Успешен ден за нови начинания, за решаващи стъпки в достигането на някаква цел. Активните и целеустремени хора ще се чувстват в стихията си. Каквото и да започнете днес – ще ви удава. Всички действия, впрегнати в позитивни цели ще ви донесат полза. Енергийният поток е много силен, използвайте го максимално.

Силната енергия може да повлияе негативно върху самочувствието ви. Мнозина прекарват деня в меланхолия и униние. Случаите на самоубийства са най-високи на този ден. Фобиите се обострят. Може да възникне мания за преследване. Най-доброто лекарство срещу внезапно нахлулата тъга е физическото натоварване. Отдайте се на спорт или на основно почистване. Изхвърлете меланхолията и унинието, ако не искате да останете в плен на депресията за дълго. Безделието е противопоказно. Мързелът само ще подпомогне натрупването на неизраходена енергия, а застоялата енергия може да се отрази здравето единствено негативно.

Посветете деня на важни дела. Работете с информация. Днес тя има силно влияние. Случайно прочетено заглавие във вестник или пък част от дочут разговор могат да окажат голяма роля върху развитието на дейността ви. Вслушвайте се в съветите на околните. Някои може би ще посветят сили и време за получаването на тайни знания. При такива хора, стига да положат точните усилия се отваря третото око. Днес може да медитирате и да се молите, но не прекалявайте с тези занимания. Не придавайте голямо значение на сънищата си. Няма да се сбъднат и не носят важна информация.

Здраве и хранене. Добре е да се очистите както физически, така и духовно. Уязвими днес са червата. Опитайте се да изгоните токсините от стомаха и червата. Препоръчително е т. нар. „сухо“ гладуване, понеже течностите имат отрицателен енергиен заряд в четиринайстия лунен ден. Смята се, че всяка приета течност замърсява организма, така че старайте се да пиете по-малко вода, сокове и пр. Добре е да ядете орехи.

Не е препоръчително да преяждате. Откажете се и от алкохола и тютюнопушенето. Не е претоварвайте зрението си. Здравословните неразположения, възникнали днес, ще преминат леко, но могат да доведат след себе си други. Лекувайте се упорито, за да прекъснете веригата на болестта. Не приемайте подобрението на болестните симптоми като знак за прекъсване на лечението. Следете и за изпълнението на обещанията си. Връщайте дълговете си, прощавайте на тези, които ви обиждат и не обиждайте другите.

Любов и взаимоотношения. Хубав ден за комуникация от всякакъв вид. Отделете време за роднините си, но общувайте не само с близките си, а и с колегите си, с познатите си. Хората днес са настроени решително, мислят рационално. Използвайте максимално тяхната готовност за обмен на информация. Денят не е добър за бракосъчетания, също както и за разводи. Сключените в днешния ден бракове, могат да доведат до нарушаване на топлите отношения в семейството или до разрив в отношенията между роднините.

Днешният ден предлага различни видове изкушения, в това число и сексуални. Възможно е да почувствате силно влечение към човек от противоположния пол, дори и да не го познавате добре. Интимната близост е позволена днес, но би било хубаво и да съблюдавате някакви граници. Денят е подходящ и за зачеване на дете. Ще се роди човек, който ще защитава паметта на предците си.

Работа и творчество. Не изпускайте днешния ден!  Бъдете активни и трудолюбиви. Споделяйте смело идеите си и правете предложения на публични събрания. Обсъдете някои въпроси с началниците си. Колегите ви днес също ще бъдат настроени работно и ще оцените ефекта на коективната работа. Пристъпете към изпълнението на нови проекти. Кариеристите обаче следва да бъдат внимателни. Днес шефовете се вглеждат внимателно в подчинените си и може да наградят с премия или повишение само онези от тях, които са наистина активни и креативни.

Днес всичко ще ви се удава. Разрешавайте смело финансови въпроси, привличайте партньори. Сделките с недвижимо имущество ще имат успех. Ако имате намерение да смените местоработата си, дейността си, да отидете в командировка или пък да излезете в отпуска – направете го – денят ви дава своята подкрепа. Следователите, детективите, полицаите ще имат успех. Престъпленията днес се разкриват лесно. Творците ще изпитат необикновен прилив на вдъхновение, учените ще застанат на прага на важни открития. Денят е особено добре настроен към музикантите.

Родените на този ден търсят своето призвание през целия си живот, защото чувстват, че са дошли на земята със специална мисия. Те са харизматични и често успешни. Притежават голяма сила и способност да увличат хората след себе си. Умни, дори хитри са. Способни са да се застъпят за някого. Не очаквайте от тях подчинение. Тези хора са готови на подвизи. Вътрешно са чисти, но и придирчиви.

Петнадесети лунен ден

Символи: змей, чакал

 • Активизират се тъмните сили и сме особено уязвими психически. Критичен ден преди пълнолунието.
 • Не е хубаво да се поддавате на съблазни. Отложете любовните си срещи. Проявете аскетизъм. Опитайте се да победите плътта.
 • Посветете се на семейни дела.
 • Лош знак на този ден е кавгата.
 • Не се препоръчва да започвате важни дела.
 • Възможни са тежки сънища с кошмари.

Това е денят, в който настъпва пълнолунието или пък е денят преди пълнолунието. Тъмен ден. Неслучайно негов символ е змеят изкусител. Множество съблазни и изкушения витаят около нас. Плътските желания стават първостепенни, инстинктите се изострят до крайност. Негативното влияние на деня е голямо. Днес хората да податливи и лениви. Бъдете внимателни, защото в такова състояние е лесно да ви измамят. Не приемайте подаръци. Не ругайте околните.

Опитайте се да усмирите плътта. Гладуването е полезно, също и усамотението и която и да е аскетична практика. Това са начините да се очистите вътрешно и да започнете с обновена душа живота си в новата лунна фаза. Петнайстият лунен ден може да бъде сравнен с мост, по който се преминава трудно. Ще се справят онези, които не се поддават на изкушения, както и богатите духовно хора. Тези, на които не се удаде да устоят пред отрицателните влияния, могат да очакват неприятни последствия.

По количество и сила на енергията, днешният ден не отстъпва на предишните. Организмът е слаб и ще му бъде трудно да се справи с управлението на енергията на деня. Ето защо първо трябва да укротите емоциите си и бъдете търпеливи към околните. Не затъвайте в конфликти (които днес няма да липсват) и не се намесвайте в чужди конфликти. Въдворете вътрешен покой. Застанете на страната на справедливостта, помогнете на други да се справят с проблемите си. Не се поддавайте на плътските пориви. Случайният сексуален контакт ще ви донесе краткотрайна наслада и дълготрайно последващо  разочарование. Възможно е да се изкушите и от хазарт. Помнете, че всяко изкушение ще доведе до негативни последствия.

Днес може да ви се присънят кошмари. Тревожните сънища носят в себе си информация за вътрешните ни проблеми и понякога ни подсказват решения за тях. Сънищата почти винаги се сбъдват. По днешния ден може да съдите за характера на оставащите две седмици до края на лунния месец . Ако пълнолунието настъпва на днешния ден, то остатъкът от лунния месец ще бъде богат на емоции. Хората ще бъдат превъзбудени и тревожни. Ако пълнолунието настъпва на шестнайсти лунен ден, то следващите две седмици ще преминат спокойно и мирно.

Здраве и хранене. Денят е благоприятен за пост и гладуване. Всяко въздържание ще бъде приветствано и затова е добре да избегнете обилните трапези. Ако все пак не се откажете от похапването днес – и сладкото, и соленото, и пикантното са позволени. Въздържайте се обаче от месо и млечни храни. Яжте плодове и зеленчуци. Полезни за организма ще бъдат бобовите храни. Алкохолът и тютюнопушенето е по-добре да избягвате.

Днес не са препоръчителни хирургичните интервенции. Стойте настрана от остри и режещи инструменти – ножове, ножици и пр. Лоша идея е и посещението на фризьорски салон. Подстрижката днес не е препоръчителна и защото може да ви навлече главоболие. Уязвимите органи са панкреасът и диафрагмата. Възникналите днес болести ще бъдат обусловени от кармични нарушения.

Любов и отношения. Околните днес са напрегнати и неудовлетворени, което крие опасност от конфликти. По-добре е да сведете комуникациите си до минимум. Във взаимоотношенията между съпрузи и влюбени може да възникнат недомлъвки. Проявете търпение, за да не се стигне до сериозен конфликт. Владейте се и бъдете снизходителни.

Днес силата на плътското влечение е голяма и измамна. Сексът е уместен само между партньори, чиято любов е кристално чиста. В противен случай, е по-добре да се въздържите. Смята се, че интимната близост днес няма да донесе нищо друго, освен разочарование и за двамата партньори. Съществува опасност дори да ви навлече депресия.

Не е препоръчително да сключвате брак. Зачеването на дете също е лоша идея. Детето, заченато на такъв ден ще има нелека съдба. В живота му ще доминират драматично силно ту любовта, ту омразата. Може да израстне или велик учител или престъпен негодник.

Работа и творчество. В работата и бизнеса вероятността да претърпите провал е голяма. На всяка крачка ще ви дебнат грешки и несполуки. Ето защо е добре да бъдете внимателни и да не започвате големи проекти. Желателно е и да избягвате уреждането на финансови въпроси. Отложете за друго време и съдебните спорове и операциите с недвижимо имущество. В отношенията ви с колегите и шефовете могат да възникнат конфликти. Постарайте се да ги урегулирате по мирен начин.

Днешният ден е благосклонен само към хората на изкуството и науката. Те могат смело да продължават работата по своите текущи занимания, без да се страхуват от провал. Днес се провеждат с успех изложения, търгове, пиар кампании. Подобни мероприятия ще донесат успех, защото съзнанието на хората е отворено за възприемане на всякаква информация. Така че ако е небоходимо да дадете гласност на нещо – направете го сега.

Родените в този ден се намират под астралното влияние на змея. Тези хора са талантливи, отреден им е дълъг живот, който обаче е съпътстван от болести. Освен това са податливи на изкушения и страсти. Ако не могат да усмиряват плътта си – щи им бъде трудно. Заради своята отдаденост на страстите, родените в този ден се учат лошо, влюбват се неудачно и страдат. Тези хора може да бъдат нещастни през целия си живот или поне до момента, в който не разберат, че могат да живеят спокойно и плодотворно, ако впрегнат своите сили и страсти единствено в нещата, които обичат. Иначе казано – необходимо им е да търсят и намерят призванието си.

Шестнадесети лунен ден

Символи: пеперуда, гълъб, стълба

 • Много чист ден – на справедливостта, духовното пречистване и хармонията между духа и тялото.
 • Не викайте, не се дръжте нагло, не се гневете. Мотото на този ден е „Умереност!”.
 • Подходящ е за вземане на важни решения (и за брак).
 • Хрумват ви творчески идеи.
 • Възможно е да намерите обяснение на това, което по-рано не сте разбирали.
 • Лесно се помирявате с враговете си.
 • Почистете дома.
 • Не яжте месо и гъби.

Проверете на кой лунен ден настъпва пълнолунието – на 15-ия, или на 16-ия. Ако е на 15-ия, следващите две седмици ще са много напрегнати, а ако настъпва на 16-ия – обратно, ще има мир, спокойствие и равновесие.

Пълнолунието ознаменува началото на третата фаза на лунния цикъл. Шестнайстият лунен ден е най-хармоничният и спокоен ден от всички в лунния месец. Днес може да си отдъхнете и да се отпуснете. Четете книги, учете чужди езици. Отдайте се на спокойствие и безметежност. Днес не бива да изпадате в крайности по отношение на каквото и да било. Придържайте се към златната среда. Усмирете характера си, ако се възприемате като неуравновесен човек. Оставете работата за други, по-продуктивни дни. Би било чудесно, ако можете да си вземете отпуск и да си останете в къщи.

Борба за справедливост, изясняване на отношения – подобни занимания днес биха се отразили неблагоприятно върху самочувствието ви и върху бъдещето ви. Разсъждавайте и оценявайте възникващите ситуации трезво. Денят е благоприятен за всичко, свързано с очистването – било то основно чистене на дома или пък духовно очистване. Умерената физическа активност е полезна. Измийте пода, прозорците или пък отидете да поплувате.

Днес се осъществява връзка между физическото и астралното ви тяло. Именно тази свързаност ще ви помага да преодолявате лесно злобата, агресията и насилието. Бъдете предупредени още веднъж – не изпадайте в крайности. Ако чувствате, че не сте в състояние да се владеете – не общувайте и се усамотете. Шестнайстият лунен ден е тих и омиротворяващ. Точно такива тихи и умиротворяващи ще бъдат и оставащите две седмици от лунния цикъл, ако пълнолунието настъпва на шестнайсти лунен ден. Днес е добре да се опитате да разтълкувате сънищата си, защото те може да ви донесат важна информация.

Здраве и хранене. Не преяждайте. Откажете се от алкохола. Не яжте мазни храни и гъби. Умереното физическо натоварване е полезно. Отложете хирургичните интервенции. Заемете се с очистване на организма, а после го „напълнете“ с витамини. Днес организмът особено се нуждае от желязо и за това е добре да ядете нар или да пиете сок от нар. Днес е денят на обновлението на кръвта. Ето защо всяка болест, свързана с кръвта се явява като предупреждение. Възможно е да не използвате правилно лунната енергия.

Шестнайстият лунен ден е свързан с далака. Смята се, че далакът трупа енергия. Ако се почувствате депресирани, объркани, ако усетите дълбока тъга и безизходица – следва да помислите върху думите и делата си. Възможно е те да противоречат на повелите на деня. От това противоречие може да се породи и слабо самочувствие. Независимо от какъв характер са възникналите днес неразположения – коренът им се крие в психиката на човека. Оздравяване или възстановяване няма да настъпи, дакота човекът не преосмисли  действията си и не се очисти духовно. Полезна за оздравяването е позитивната настройка, вярата в доброто бъдеще и в собствените сили. Отложете посещението на фризьорския салон. Подстрижката в днешния ден ще ви навлече грешки, изневери и… влечение към алкохола.

Любов и отношения. Денят е благоприятен за общуване. Днес хармонията във взаимоотношенията между роднини, приятели и съпрузи ще бъде възможна. Не се карайте с никого, общуването ви трябва да бъде мирно, приятелско. Днес е един от много подходящите дни за сключване на брак. Съпружеският живот ще бъде спокоен, точно каквато е и енергията на шестнайстия лунен ден. Днес също бихте могли да планирате зачеване на дете. То ще расте тихо и добро. Искреността, любовта към живота и привързаността към дома ще бъдат заложени в природата му.

Работа и творчество. За кариеристите денят няма да бъде успешен. Конкуренцията в службата, амбицията и агресията няма да бъдат поощрявани. По-добре е да се занимавате с нещо спокойно. Подредете архивите си или работното си място. Занимавайте се с рутинна работа, времето за големите проекти още не е дошло. Днес може да разрешавате финансови въпроси, но операциите с недвижимо имущество отложете за друг път.

Мечтателността е свойствена за днешния ден. Хората често витаят в облаците и мислите им са изключително далеч от работата. Ето защо на всички, които се занимават със сериозен бизнес или научна дейност се препоръчват спокойните и незначими занимания. Творческите личности обаче днес могат да пристъпят към изпълнението на важни проекти. Съветът към всички е да отделят време за изкуство. Отидете на театър, на концерт или пък останете в къщи – слушайте музика, прочетете книга.

Родените на този ден са ласкави и добри. Животът им е живот на миротворци, чувствителни, разбиращи и подкрепящи другите. Никога не отказват помощ. Природата ги е надарила с богата фантазия и творчески възможности. Ако бъдат разкрити, природните дадености на родените в днешния ден могат да ги прославят. Тайните на живата природа са открити за тях, те чувстват евергиите на растенията и на животните. Родените в този ден се радват на отлично здраве и дълъг живот. Те обаче и лесно се заблуждават. Ако изгубят надежда, ако допуснат злоба и ненавист в сърцето си – тези хора са обречени на безплодни усилия. Колкото и да се опитват да се върнат към предишния си живот – няма да успеят. Ще потънат в празни мечтания и суета, а околните ще ги манипулират. Ето защо за родените в този ден е важно да преминават през живота с оптимизъм и вяра в себе си и доброто бъдеще.

Седемнадесети лунен ден

Символи: чепка грозде, камбана, камбанен звън

 • Най-ярката характеристика на този ден е любовта. Един от най-добрите дни за сключване на брак по любов.
 • Празнувайте и се веселете! Хубав ден за общуване, за срещи с приятели. Но внимавайте веселието да не прерасне в буйство.
 • Пазете се от преразход на сили и енергия.
 • Моментът е подходящ за започване на нови важни дела.
 • Денят няма да донесе успех на самотните, егоистите, скучните и затворени хора.

Ден за освобождаване от тегоби и за активен отдих. Общуването днес ще носи много приятни емоции. Един от символите на деня – гроздът, ни насочва към бог Дионис, покровителят на виното и веселието. Ивенно на този ден в сревна Гърция са били устройвани вакханалиите, празненствата в чест на Дионис. Винените тържества събирали целия град. Хората танцували, веселяли се и общували без притеснения и без омраза помежду си. Въздействието на виното обаче може да има и обратна страна. Внимавайте да не станете агресивни и войнствено настроени под въздействието на алкохола.

Целият днешен ден ще бъде подобен на вакханалия. Възможно е да почувствате истинска радост от общуването. В любовта и интимната близост може да се открият нови хоризонти. Не се сърдете на никого. Вероятно е днес да бъдете по-невъздържани от обикновено дори и да не сте под въздействието на алкохол.  Въздухът днес сякаш е напоен от вино. В такава обстановка няма да е трудно да загубите контрол над себе си. Внимавайте и се контролирайте. Това не означава, че ако отидете на купон, трябва да седите в ъгъла. Енергията на деня е подчинена на радостта, вътрешната свобода и екстаза.

Седемнайсти Лунен ден е и ден на любовта. Свързан е с женската енергия. Днес Луната покровителства жриците на любовта и танцьорките. Жените са по-страстни от обикновено. Днес може да откриете своята истинска любов. От какъвто и ъгъл да го погледнете, денят е позитивен, стига само да не предадете на агресивни пиянски прояви. Луната няма да подкрепя егоистите, самотните, мрачните и затворени хора. Неочакваните и авантюристичните постъпки ще бъдат аплодирани. Нахалството и вандализмът – наказвани строго. Следете за знаци, които ви дава съдбата. Смята се, че малцина избрани днес може да получат прозрения.

Здраве и хранене. Смело посещавайте или организирайте празненства, купони, срещи с приятели. Подреждайте големи трапези, пълнете чашите и не си забранявайте нищо. Препоръчителното питие за днес е сухото червено вино.

Грози ни опасност от инфекциозни болести. Ако се разболеете днес, а седемнайстият лунен ден се пада в събота – болестта може да бъде неизлечима или да протече с усложнения.

Жените с неизразходена женска енергия могат да пострадат от психически разстройства. Денят крие заплаха от травми, още един повод да се предпазвате от телесни схватки. Днес не бива да приемате лекарства. Наркотичните вещества са особено опасни. За да се лекувате – започнете с преосмисляне на живота си. А после – използвайте силите на природата или тези на домашните средства за лечение. Отидете на сауна или пък на подмладяваща процедура.

Любов и отношения. Препоръчва се да прекарате деня сред весела компания. Пейте, участвайте в игри, танцувайте, дръжте речи, рецитирайте стихотворения. Енергетиката на деня е благосклонна към интимни отношения. В атмосфера на всеобща приповдигнатост, не е изключено случайно зачатие. Детето заченато днес ще бъде ярка личност с весела природа. Успехът ще го съпътства. В неблагоприятна семейна среда обаче, то ще се превърне по-скоро в пияница и скандалджия. Денят е чудесен за сключване на брак по любов. Семействата, „заченати“ днес ще се радват на дълъг живот.

Работа и творчество. Не започвайте нови, големи дела. Рутинната работа също няма да е ефективна. Трудете се с мярка, избягвайте пренапрежението. Заниманията с финансови въпроси и уреждането на дела, свързани с недвижимо имущество ще бъдат по-скоро неуспешни. Ако имате бизнес – направете така, че да прекарате деня в спокойна атмосфера и без конфликти. По-добре е да отложите съдебните спорове.

Хората на изкуството и тези, които имат творчески професии ще се радват на прилив на вдъхновение. Пътешествениците могат да се отправят на дълъг път. Успешни ще бъдат и кратките пътувания. Отлично би било, ако денят е почивен за вас. Събирайте компанията и се отдайте на купона без колебания.

Родените на този ден са надарени с голям талант. Необходим им е ум, за да се „разпореждат“ с него правилно. Често тези хора имат успешен, процъфтяващ живот. Те обаче имат и голяма нужда от поддръжка, от „втора“ половинка. Онези, които успеят да намерят любов и помощ в своята половинка, живеят щастливо, силно и мъдро. Ако не попаднат на сродна душа – живеят безславно. Съдбата ще ги „мачка“ и ще ги „залива“ с тъга.

Осемнадесети лунен ден

Символи: маймуна, огледало, лед

 • Не е изключено да станете пасивни и податливи на чуждо влияние. Внимавайте да не бъдете въвлечени в интриги.
 • Постарайте се да се видите отстрани и да се оцените обективно.
 • Проявете благоразумие и бъдете сдържани.
 • Днес върви на хората, които са приспособими и жизнени.
 • Не е препоръчително да спите продължително.
 • Водните процедури ще имат положителен ефект.

Ето го „огледалният“ ден, който отразява вътрешната ни същност. Днес събитията и хората около нас са наше огледално отражение. Можете да научите от другите как те ви виждат острани. Ако околните ви подскажат недостатъците ви – не се обиждайте, а се замислете как бихте могли да ги преодолеете. Ако пък някой ви похвали – не приемайте това като ласкателство. Днес всички са склонни да говорят истината право в очите.

Ден на паисвна енергия. Възможно е да се отпуснете и да попаднете под нечие влияние. Не бива да възприемате чужд начин на живот или да се опитвате да имитирате друг човек. Хората днес несъзнателно се заблуждават взаимно. Това е денят на маските, заблудите и интригите. Възможно е да се натъкнете на лицемери, да попаднете в капан. Опитайте се обективно да преценявате собственото си поведение и ситуациите, като се гледате отстрани. Запазете трезвата преценка. Внимавайте за лошите си навици и не позволявайте на егоизма и тщеславието да се превърнат във ваши господари. Днес е лесно да се поддадете на илюзиите и ниските инстинкти. За да избегнете всичко това е необходимо да бъдете концентрирани, а не отпуснати.

Денят ще се украси в щастие за тези, които бъдат благоразумни и сдържани. За останалите съществува риск от грехопадение. Тези, които не съумеят да преодолеят своите лоши навици ще се чувстват ощетени и несъвършени. Може да ги връхлетят нощни кошмари. Възможно е да придобиете усещането, че нещо се опитва да ви отклони от правия път. Не се оставяйте на диктата на черните мисли и чуждото влияние. Самодоволството и гордостта са едни от най-лошите спътници, които може да изберете за днес. Бъдете самокритични, но не се самобичувайте. Не желайте лошо на другите. Ако не ви е приятна нечия компания – напуснете я. Сънищата са пророчески, често се сбъдват и носят информация за здравето, както и за начините, по които бихте могли да преодолеете някои трудности.

Зраве и хранене. Препоръчва се да спите по-малко и по-малко да говорите. Очистете стомаха и кожата. Отидете на сауна или пък си направете парна баня. Полезни са подмладяващите процедури. Не е препоръчително да пиете и да пушите. Ограничете количеството на храната. Откажете се от месото. Растителното масло и орехите ще бъдат още по-полезни за организма, ако ги консумирате днес. Ако имате воля – полезно е да гладувате. Бъбреците са уязвимият орган днес. Лунната енергия ще подпомага лечителите и хората, работещи с кармата.

Поведението ви може да стане причина за влошаването на здравето ви. Не бива да се надсмивате на другите и да бъдете язвителни. Иронизирането, опитът да превъзпитате някого и всякакви подобни напъни да „редактирате“ околните ще накърни собственото ви самочувствие и може да ви разболее. Възникналите днес болести могат да бъдат продължителни, но не и смъртоносни. Лечението им е бавно, защото болестта се „маскира“ и зблуждава лекарите. Бъдете предупредени, че диагнозата ви може да е грешно поставена и да ви е назначено съвсем неадекватно лечение. Излекуването ви би могло да бъде подпомогнато от кармично очистване, гладуване и обективна самооценка.

Любов и отношения. Възможни са конфрикти с колеги, роднини и любими. Първата половина на деня може да ви донесе неприятни изненади. Причините за конфликтите могат да изникнат буквално от нищото. Цари неразбирателство и егоизъм. Бъдете сдържани и не се оставяйте да ви провокират. Защитавайте другите и заставайте на страната на справесливостта.

Денят е еднакво лош, както за сключване на брак, така и за интимна близост и зачеване на дете. Детето ще бъде тщеславно. Възможно е да забогатее, но надценяването и прекалената самоувереност ще го погубят. Освен това здравето му ще бъде нестабилно.

Работа и творчество. Отложете всички важни дела и преговори. Физическите натоварвания да бъдат минимални. Ако рискувате и започнете важни проекти, гответе се за неприятности. Може да претърпите провал. Разрешаването на съдебни спорове, както и операциите с недвижимо имущество са недопустими. Би било хубаво, ако осемнайсти лунен ден съвпада с вашия почивен ден. Тогава бихте могли да го посветите на украса на дома или творчество. За полета на въображението, както и за научини открития – денят е благоприятен.

Родените на този ден са съзидателни творчески личности. Те служат на висока идея и при това могат да останат в сянка. Някои от тези хора могат да станат лечители. Трудолюбието им ще им донесе богатство. За да не се отклонят от правия път обаче, тези хора трябва да се борят с егоизма си. Около тях витаят съблазни. Полезно е тези хора да практикуват аскетизъм и да гладуват.

Деветнадесети лунен ден

Символи: паяк, мрежа

 • Благоприятна е за умствената работа в уединение.
 • Управлявайте внимателно енергията си, защото тя може да се насочи както към съзидание, така и към разрушение. Има опасност да изпаднете в депресия. Страховете се усилват.
 • Ще се защитите от вредни влияния, ако си останете вкъщи.
 • Запознанствата днес са с лошо продължение.
 • Днес не сключвайте брак, нито пък договори.
 • Пазете се от пияни хора.

Въздухът е зареден с отрицателна енергетика и денят се смята за неупешен. Мрачен, дяволски ден. Днес ще бъде лесно да се поддадете на изкушения. Всяка нова идея, която нахлуе у вас внезапно, може да се окаже измамна. Лошият късмет плете своята мрежа през целия ден. Хората си влияят негативно. Комуникацията ще върви трудно. По-добре е днес да не се запознавате с никого. Възможно е да попаднете под лошото влияние на новото познанство. Стойте далеч от хората, които употребяват алкохол и наркотици. Алкохолици и наркомани ще дебнат по улиците днес, готови да наранят случайните минувачи.

За да прекарате добре днешния ден, трябва да пестите силите си. Усамотете се, отделете време за очистване на душата, мислите, съвестта и… дома си. Направете това в компанията на горяща свещ. Денят е благоприятен за разпускане сред природата.  Запалете огън и използвайте пречистващата му сила. Препоръчително е внимателно да обмисляте думите и делата си. Днес всяка малка подробност може да се превърне в причина за голяма разправия. Луната ще подкрепя предпазливите хора и тези, които успеят да прекарат деня в усамотение.

Чародеите избират деветнайстия лунен ден за своите сатанински дела и черни магии. Няма нищо чудно, че съзнанието на повечето хора ще е затъмнено днес. Няма да бъде лесно да върнете разсъдъка си. Хората се поддават лесно на всякакви внушения. Информацията има огромна сила. Днес не е трудно да попаднете в зависимост от нея, да станете подвластни на нова идея или изцяло ново виждане за живота. Ако се чувствате в безизходица или пък съборени от тъга – такава е енергетиката на деня. Опитайте се да прекарате времето в любими занимания, за да не потънете в мрачни, черни мисли.

Здраве и хранене. Бъдете внимателни и се пазете от ухапвания на отровни насекоми и животни. Отровите от природата, както и химическите такива имат днес опасна сила. Денят е особено неблагоприятен за хората с увредена психика. Възможно е да възникнат усложнения и при хора със заболявания на червата. Хората са мрачни, тревожни и подвластни на депресия. Негативното влияние на деня се отразява и върху цялостното състояние на организма, както и върху самочувствието.

За да се разведрите си устройте добра трапеза. Поканете близки хора, половинката си или самите себе си. Употребата на алкохол също се насърчава, но не в големи количества. Възникналите днес здравословни проблеми следва да лекувате незабавно. Болестта би била по-скоро продължителна и неприятна, но е и сериозно опасна.

Любов и отношения. Най-добре е да сведете общуването до минимум. Днес ще бъде лесно да попаднете под нечие чужно неблагоприятно влияние. Не се поддавайте на провокации и сами не провокирайте хората. Не е добра идея да изяснявате отношенията си точно днес. Няма да имате успех, по-скоро ще затънете в неясноти. Околните ще общуват с вас така, както и вие с тях. Бъдете внимателни, подбирайте думите и делата си. Но най-доброто, което можете да направите е да изключите телефоните си и да избягате в природата.

Бъдете внимателни към роднините и любимия човек. Помогнете им да прекарат този ден без конфликти. Не сключвайте брак днес. Не е желателно и да планирате зачеване на дете. Детето ще бъде борбено, трудолюбиво и честно. Но едновременно с това го очаква самота, защото ще бъде затворен човек.

Работа и творчество. Вършете рутинната си работа и не започвайте нищо ново. Опитът за стартирате нещо мащабно е обречен на неуспех. Отложете сериозните финансови въпроси и операциите с недвижимо имущество. Денят е неблагоприятен и за разрешаването на съдебни спорове. Бъдете внимателни и възпитани в общуването с колегите си. Към шефовете си може да се обръщате с въпроси или предложения, но само ако те не касят нови големи начинания.

Денят не е подходящ нито за смяна на работата, нито за сферата на дейност. Ако днес сте в командировка с колеги, не разчитайте, че ще имате успех. Повече шансове имате, ако пътувате сами. Премисляйте внимателно всички свои действия. Една неправилна постъпка може да анулира всичките ви предишни съзидателни действия. Хората на изкуството и на науката имат по-голяма свобода на действие днес и може да се занимават и с по-крупни начинания.

Родените на този ден носят в природата си светлина, доброта и талант. Предизвикателството към тях е да съхранят нравствената си честота и да не потънат в гордост и амбиции. Имат добро здраве. Ако победят пороците си и разкрият талантите си, те ще вървят през живота, трупайки мъдрост и ще доживеят дълбока старост. В най-лошия случай, родените в този ден, се превръщат в измамници, интриганти и неудачници.

Двадесети лунен ден

Символ: орел

 • Ден на освобождаване от тегоби, преодоляване на съмнения и духовен растеж.
 • Всичко, започнато днес, ще има успех, особено ако е свързано с творчество.
 • Възможни са духовни прозрения.
 • Не проявявайте гордост, бъдете гъвкави в общуването.
 • Отделете време за дома и за общуване със семейството.
 • Избягвайте дейности, които пилеят енергията ви.
 • Не яжте месо, не напрягайте зрението си.
 • Най-добър ден за лечебно гладуване.

Посветете деня на духовни търсения. Повечето хора употребяват енергията на двайсти лунен ден в опит да преодолеят съмнения и да предприемат решителни крачки. Превъзмогване на себе си, вдигане на летвата, прекрачване в нова степен на духовното развитие. Такива цели може да си поставите на днешния ден. За да ги постигнете успешто – освободете се от излишни контакти и се усамотете.

Денят предполага затваряне в себе си. Ако това е възможно, не се отдалечавайте от дома си в този ден. Посветете го на къщни занимания и почистване. Денят е благоприятен за работа със свещени текстове. Всичко, свързано с астралната, духовната, космическата енергии днес намира отклик във вътрешния свят на човека. Днешните ви постъпки може да се окажат съдбоносни. Една ситуация може да определи целия ви по-нататъшния ви живот.

Почувствайте се свободни. Свободни от съмнения и болезнени размисли. От сметките на миналото и финансовите задлъжнялости на настоящето. Ако отдавна планирате важна постъпка, на която не сте се решавали – сега е моментът да я направите. Не се поддавайте на гордостта и високомерието. Не упреквайте себе си, другите или обстоятелствата. Вместо това се концентрирайте върху преодоляването на препятствията. Не си вирете носа и възприемете победата, която може да постигнете днес като естествено явление от живота ви.

Денят е добър за провеждане на практиката на т. нар. осъзнато сънуване. Сънищата от песледната нощ могат да бъдат „поръчани“. Изведнъж може да се озовете в чужд сън или пък да видите решение на проблем. Съществува вероятност много от днешните сънища да се сбъднат в бъдеще.

Здраве и хранене. Постът и гладуването са полезни. Преяждането е забранено. Алкохолът също не е позволен. Дълъг престой в банята или сауната ще ви се отразят изключително благоприятно. Днес стойте далеч от остри миризми. Изобщо работата с ароматите днес няма да бъде благоприятна. Най-добре е да не използвате, нито пък да избирате парфюм. Не бива да подстригвате косата си.

Денят крие опасност от травми. Не напрягайте зрението си. Възможни са болки в областта на лопатките, гръбначния стълб и перитонеума. Болестите, които възникват днес не са коварни, но може да се задълбочат. Не експерментирайте с лечението и не сменяйте лекаря си. Здравословните неразположения ще преминат без усложнения, ако поддържате благоприятна атмосфера в дома си. Опитайте се да съхраните оптимизма и добронамереността.

Любов и отношения. Днес е един от дните, в които може да почувствате прелестта на човешкото общуване. Хората са открити и комуникативни. Намерете си компания от единомишленици. Общуването с тях може да ви отвори очите за много неща. Разговаряйте с родинни и близки хора, но не стигайте до изясняване на отношения и спорове. Споровете ще повлекат негативни последствия. Денят не е добър за сключване на брак. Може да планирате зачеване на дете, ако в двойката ви няма лицемерие и лъжи. В противен случай съдбата на детето ви ще бъде плачевна.

Работа и творчество. Луната подкрепя лидерите и добрите оратори, както и всички амбициозни и целеустремени хора. Днес може да стартирате всякакви дела, всякакви нови проекти. Всичко започнато днес, ще има успех. С успех се провеждат рекламни акции, защото съзнанието на хората е открито за всякакъв тип информация. Всички търговски и финансови операции ще имат успех. Най-важното е да не се оставите на рутината да ви повлече. Заниманията с незначителни неща не са препоръчителни днес. Настройте се за сериозна работа и голяма победа.

Може да се отправите на пътешествие или в командировка. Бизнесмените, учените и хората на изкуството са успешни и решителни днес. Публичните изяви ще се удават с лекота. Не се притеснявайте да вземате важни решения или да приемете ръководна длъжност. Ако сте решили да напускате или да смените сферата на дейността си – направете го днес. Единственото, което не бива да правите днес е да разплитате съдебни въпроси. Всяка форма на изясняване на отношенията е нежелателна през двайсти лунен ден.

Родените на този ден имат неотстъпчив характер. Родителите им трябва да се опитат да изкоренят злобата и ината от природата на детето си. В най-добрия случай, роденият през двайсти лунен ден се превръща в аксет. Предпочита да изследва ва самота някаква идея или пък да следва мисия, на която се е посветил. Понякога тези хора биват обсебени от идеите си, а в душите им се появяват високомерие и гордост. Ако не овладеят тези чувства те могат да се превърнат в диктатори, които пропагандират идеите си като единствената възможна истина. Това няма да доведе до нищо добро. Смехът може да помогне в преодоляването на пороците. Родените в днешния ден умеят да се смеят, имат чувство за хумор. Важното е обаче то да не изчезне под натиска на високомерието.

Двадесет и първи лунен ден

Символи: кон, табун (стадо), колесница

 • Енергетиката на този ден пробужда у човека активното начало, правят го смел, уверен и решителен.
 • Стремете се да сте честни.
 • Благоприятен е за пътувания, търговия, предприемачество, сключване на сделки и екипна работа.
 • С успех се провеждат митинги, събрания и спортни състезания.
 • Благоприятен е за смяна на работата.
 • Ден за оздравяване и лечителство.

Денят е с с мощна енергетика, която пробужда у човека чувството му за справедливост, решителност и смелост. Днес е добре да се съюзявате с хората. Всяко колективно занимание ще бъде благоприятно. Изхвърлете съмненията и се опитайте да съхраните чистотата на помислите си. Не бъдете егоистични и дребнави. Възможно е да се наложи да жертвате своите интереси или собственост. Бъдете активни. Посетете спортно мероприятие или поспортувайте самите вие. Бъдете готови на подвизи. Днешният е ден на рицари и воини.

Оставайте на страната на справедливостта и отстоявайте своето мнение. Не лъжете и не позволявайте да ви мамят. У вас ще се пробуди желание за ред, стабилност и кардинална промяна. Не се страхувайте да предприемете промени в личния си живот. Разрешавайте смело наболелите въпроси и бъдете упорити в достигането на целите си. Не се отклонявайте от пътя си. Ако ви се струва, че не сте в състояние да разрешите всички проблеми и че нямате сили за новите дела, то това ще бъдат напразни вълнения. Днес Луната ни връща цялата енергията, която сме изразходили в хода на месеца. Ако сте загубили нещо, то ще се намери или върне при вас отново. Днес може да намерите изгубени вещи или животни. Денят е много неблагоприятен за престъпниците и лошите хора. Престъпленията и лошите постъпки веднага ще бъдат разкривани, а възмездието няма да се бави.

Символи на днешния ден са конят и колесницата. Конят символизира благородното начало, устремеността към победата и подвига. Колесницата ни „носи“ по пътя ни, който е отдавна определен. Колесницата не се движи хаотично в пространството. Маршрутът й е подчинен на цели. Трактовката на символа на днешния ден ни напомня, че е добре да бъдем решителни и да не отстъпваме от набелязаните стремежи, да не се отклоняваме от пътя си. При това трябва да останем искрени и благородни. Хората, които постигат победи на всяка цена, с помощта на мошеничства и лъжи – ще бъдат наказани.

Здраве и хранене. Днес може да си устроите богата трапеза. Храната не само ще подпомогне обединението между хората, което е препоръчително за днешния ден, но и ще ви зареди с енергия и оптимизъм. Позволена е дори употребата на алкохол, но е добре да го направите с мяра, понеже черният дроб е уязвим. Препоръчително е да се храните с продукти, които подсилват кръвта – моркови, червено цвекло, нар, боровинки. Пийте билкови отвари. Може да проведете процедури, очистващи кръвта.

За да прекарате деня без да излагате здравето си на риск – започнете го с гимнастика. Направете контрастен душ или проведете други закалителни процедури. Може и просто да напълните ваната с ароматни масла и да се отдадете на релакс. Всички очистващи процедури са особено полезни, ето защо може да се поглезите в някой спа център. Не е забранено и посещението на фризьорския салон. Подстригването на косата днес ще привлече към вас благополучие и красота.

Възникналите здравословни неразположения  могат да се окажат непредсказуеми и опасни. Болестта може да премине бързо и без последствия, но може и да бъде продължителна. Лечението трябва да бъде внимателно. Не мислете, че сте оздравели след първото подобрение, което почувствате. Възникналите на днешния ден неразположения може да са свързани с лоши навици. Отказването от тях ще ви помогне да преодолеете болестта по-бързо.

Любов и отношения. Полезно е да общувате активно и да бъдете радостни. Не се усамотявайте точно днес, търсете големите компании. Ако не ви се обикалят заведенията, то посетете близки или роднини. Хората, с които не сте се виждали отдавна ще бъдат щастливи да ви видят. Препоръчително е да се включите в масови мероприятия, празници, тържества. Денят е много подходящ за сключване на брак или обявяване на годеж. Днес може да планирате и зачеване на дете. Заченатото днес дете може да стане поет или пък радетел за справедливост. Животът му няма да бъде помрачен от неприятности.

Работа и творчество. Работете редом с колегите си. Решавайте заедно служебните казуси, правете общи планове. Подкрепяйте другите, ако желаете и вие да получите помощ. Съвместно организираните прояви ще бъдат успешни. Днес може да общувате смело с висшестоящите. Важно е само да се стремите общуването да не достига до спорове или изясняване на отношения. Ако комуникирате градивно – ще получите и подкрепата на деня. Пререканията днес трябва да бъдат избягвани. Отложете и съдебните процеси.

Денят е успешен за всички сфери на труд. Бизнесмените могат да очакват добри операции и финансови сделки. Рискованите проекти ще бъдат оправдани. Разширете сферата си на дейност. Привлечете нови партньори, общувайте с чужденци. Хората на изкуството могат да организират изложби, концерти и подобни творчески вечери.  Полицаите и следователите ще имат успех в делата си. Престъпленията ще се разкриват с лекота.

Родените на този ден са надарени със самообладание и трудолюбие. Те са сдържани и готови на подвиг. Силни духом и благородни са. Животът им е изпълнен с добри дела. Околните ще бъдат благосклонни към тях. Родените в този ден винаги защитават справедливостта.

В най-лошия случай тези хора се превръщат в скитници и неудачници. В търсене на способностите си, те се заблуждават и излизат от правия път. Ако се случи да направят нещо голямо – те се възгордяват. А гордостта ги заслепява и… им „изяжда главата“. И понеже не забелязват никого около себе си, за тях бързо идва времето, в което никой няма да забележи талантите им. Те просто са отблъснали всички хора.

Двадесет и втори лунен ден

Символи: слонът Ганеша (синът на Шива, покровител на знанието и мъдростта), свитък (книга) и златно ключе

 • Ден на мъдростта. Умът е бистър и остър. Добре се усвояват нови знания.
 • Подходящо е да предадете опита и знанията си на друг.
 • Днес много успешно се гадае за бъдещето.
 • Хрумват ви оригинални идеи и решения.
 • Не „зацикляйте” върху проблемите си.
 • Проявете щедрост.
 • За предпочитане е да ядете растителна храна.

Денят се смята за неблагоприятен, понеже настъпва обрат в енергийния поток. В същото време енергетиката на деня усилва умствените способности на човека. Ето защо може да употребите днешния ден за обучение или гадаене. Философите и мъдреците изпитват прилив на вдъхновение. Хората днес, както никога, са чувствителни към важната информация. Оглеждайте се, защото около вас ще е пълно със знаци и подсказки. Наблюдавайте и анализирайте видяното. Нещо абсолютно случайно, което обаче сте забелязали може да се окаже ключ към разрешаването на ваш стар проблем. Активизирайте ума и съзнанието си и бъдете внимателни. Важната информация се съдържа и в сънищата.

Днес бъдете учители. Предайте знанията и опита си на другите. Отлично време да изследвате корена си. Днес е особено благоприятен ден за историци и археолози. Търсенето на тайно знание може да ви помогне. Четете между редовете. Използвайте цялата информация, която получите само за добро. В противен случай може да изгубите късмета или здравето си. Независимо, че днес може да ви осенят нови идеи не следва да  давате ход на нови начинания. Денят не е благоприятен за стартирането на важни проекти. Наблегнете на умственото и духовното си развитие. Изследвайте собствените си възможности и преосмислете бъдещите планове и миналите събития.

Символ на днешния ден е индийският бог на мъдростта Ганеша. Той е покровител на мъдреците и всички, които са открити за нови знания. Понякога усвояването на нови знания е свързано с трудности. Днес е ден и за гадаене, но не с карти. Дори недейте да държите карти в ръце днес. Отдайте се на медитация. Осмисляйте символите. Двайсет и втори лунен ден е и ден на отвореното сърце. Помагайте на околните. Бъдете открити. Днес е лесно да поискате прошка и сами да простите на някого.

Здраве и хранене. Полезно е да се наситите. Яжте, колкото ви се яде. Не си отказвайте нищо. Употребата на алкохол също е допустима. И все пак използвайте препоръката, че постната храна е препоръчителна. Уязвимите части на тялото са тазобедрените стави, опашните прешлени, долната част на гръбнака. Ето защо се старайте да не правите резки движения. Възникналите днес здравословни неразположения може да бъдат продължителни или да се превърнат в хронични. Ако искате да оздравеете, изберете си добър лекар и участвайте активно в оздравителния процес. Посещението във фризьорския салон днес е допустимо.

Любов и отношения. Общуването е дори необходимо. Околните са открити и честни. Разговорите са плодотворни. У хората, въвлечени в разговор се отключва желанието да оказват помощ. Смело можете да водите преговори. За да привлечете събеседника на своя страна – следете логиката на неговите разсъждения.

Работа и творчество. Ограничете деловите си контакти. Не предприемайте сериозни начинания. Занимавайте се с несъществени задачи. Отложете търговските сделки и операциите с недвижимо имущество. Не е време и за уреждане на съдебни спорове. Нека да почакат въпросите и предложенията към висшестоящите. Ако почувствате, че у вас се надигат негативни емоции – опитайте се да ги овладеете. Не тръгвайте на пътешествие в днешния ден. Не сменяйте местоработата си, не заминавайте в командировка. Нека денят премине тихо и кротко.

Родените на този ден в най-добрия случай стават учени. Те са мъдри, природата не пести даровете си към тях. Понякога са цинични. Тези хора се превръщат в отлични учители, наставници, проповедници. В техните способности е да филтрират информацията, да намират смисъл в символите, да бъдат пълноценни в най-различни отрасли на знанието. Те доживяват до дълбока старост, а потомците ги помнят като пазители на мъдростта. В лошия случай – родените на този ден се превръщат в консервативни личности с ограничен мироглед. Догматици, чиито възгледи няма да търпят промяна, дори тяхното знание да няма нищо общо с ничия друга истина.

Двадесет и трети лунен ден

Символи: крокодил Макара (кръвожаден звяр, хибрид от крокодил, риба, птица и змей), Цербер, Химера и Ехидна

 • Денят се свързва с разрушаването на старото. Предстои ви радикална реформа, но е добре да сте пасивни.
 • Лесно можете да бъдете изкушени.
 • Проявява се склонност към кавги, авантюри и глупави постъпки.
 • Поръсете дома със светена вода.
 • Не се поддавайте на гнева и лакомията.
 • Яжте млечни храни и пийте много вода.
 • Препоръчва се полово въздържание.

Започва четвъртата, последната фаза на лунния месец. Възможно е да бъдете подвластни на  зараждащ се страх. Организмът ви ще бъде толкова нестабилен, че дори предметите ще се изплъзват от ръцете ви. Възможно е да станете апатични и да нямате никакво желание за действие. Това е нормално. Не се обвинявайте. Просто няма да ви достига енергия, защото Луната постепенно намалява. Двайсет и трети лунен ден е и символично свързан с вампири и кръвопийци. Недостатъкът от енергия принуждава човека да я добива от други хора. Днес може да ви окажат морален натиск. Не се поддавайте на провокации и прогонете желанието за мъст.

Днес може да бъдете съблазнени от авантюра или пък от желание за скандал. Околните няма да ви остават длъжни. Атмосфреата може да се нажежи опасно. Старайте се да владеете всички негативни емоции. Избягвайте да контактувате днес. Бъдете внимателни. Отдайте се на оздравителни процедури. Може да поръсите дома си със светена вода или да запалите свещ. Посветете деня на грижи за дома. Не е препоръчително да се появявате на обществени места и да участвате в масови мероприятия. Стойте далеч от тълпите.

Ако прощавате на хората, и те ще ви прощават. Не предприемайте кой знае какви действия, за да пестите енергията си. Тя ще става все по-малко и по-малко, а предстоят още трудни дни. Заемете се с духовна практика. Направете анализ на отминалия месец. Отговорете си на въпроса дали успяхте да изпълните всичко, което бяхте планирали? Ако не сте отстъпвали от космическите закони на месеца, мъдростта ще се отрие за вас и вие ще направите крачка напред в духовното си развитие. Ако има които не сте свършили през този месец – не се отчайвайте. По-добре се концентрирайте върху уроците, които ви е направила съдбата. Мислете за това, че месецът не е минал напразно.

Здраве и хранене. Практикувайте въздържание. Не яжте месо. Включете в менюто си повече млечни храни – яжте сирене и извара. Не се поддавайте на лакомията. Стомахът днес не бива да се натоварва.

На днешния ден следва да отделите специално внимание на здравето си. Имунитетът е отслабен и затова рискът от възникване на заболяване е висок. Не е препоръчително да се подлагате на никакви хирургически интервенции. Дори не подстригвайте косата си и не режете ноктите си. Най-уязвимата част от тялото е гръбначният стълб. Всички подкрепящи имунитета и здравето процедури са препоръчителни днес. Въздържайте се от секс, защото съществува риск да станете жертва на инфекции, предавани по полов път.

Любов и отношения. Днес от всеки неангажиращ разговор може да се разгори скандал. Хората са напрегнати и долавят онзи смисъл на думите, който съответства на настроението им. Завистта, ревността, обидата – това са само някои от ключовите думи, характеризиращи общуването през днешния ден. Препоръчително е да излагате мислите си честно. Както се досещате, най-добре би било да ограничите контактите си до минимум. Ако общуването е неизбежно – бъдете търпеливи.

Неблагоприятен ден за сключване на брак. Въздържайте се от интимна близост. Сексът днес само ще ви итощи. Зачеването на дете също е нежелателно. Възможно е да се роди с физически и психически отклонения.

Работа и творчество. Един от най-лошите дни за бизнес. Не започвайте нищо ново. Вместо това – довършете започнатото. Подходете сериозно към разрешаването на въпросите. Обмислайте аргументите си. Отложете преговорите. Занимавайте се само с текуши и дребни финансови дела. Търговията, сделките с недвижимо имущество и разрешаването на съдебни спорове е по-добре да отложите. Хората на изкуството ще изпитват нетостиг на вдъхновение и дори е възможно да потънат в дълбока творческа криза. Хората на науката са единствените, които ще бъдат почти незасегнати от неблагоприятната енергетика на деня.

Родените на този ден обикновено не се отличават с външна привлекателност. В същото време те могат да станат значими личности. Родителите на родените днес следва да възпитат у децата си интерес към знанието и добрина към хората и природата. Тогава децата ще бъдат мъдри и справедливи, а успехът ще ги съпътства. Действията им ще се отличаваст със зрялост. Те могат да станат монаси или пък защитници на унижените и оскърбените. В най-лошия случай родените на днешния ден са лицемери и злопаметни. Превръщат се в негодници, които могат да предразположат човека, а след това да му забият нож в гърба.

Двадесет и четвърти лунен ден

Символи: мечка, канара, планина

 • Денят е с огромна преобразуваща и съзидателна сила. Подходящ е за разрушаване на старото и започване на нови големи дела. В Древен Египет именно през този ден са полагали основите на пирамидите.
 • Чудесен е за активна творческа работа и за лечение.
 • Противопоказно е да страдате и да безделничите.
 • Спортувайте по-активно.
 • Можете да ядете до насита.

Днес тялото ни се намира под контрола на разума. В двайсет и четвъртия лунен ден е се пробужда и трансформира мъжката енергия. В стари времена денят е бил свързан с култа към фалическия символ. Денят е подходящ за флирт, интимна близост и зачеване на дете. Съпружеските отношения ще се изпълнят с топлина.

Днес е добър ден и за грижа и контрол над физическите сили. Собствената ви природа се нуждае от обуздаване. Препоръчва се натоварване на мускулите, тренировки, активно участие в мероприятия. Днес може да почувствате подем на физическа енергия, прилив на сили. Вложете ги в нещо градивно. Ако обаче се чувствате изтощени или пък не сте атлетични по рождение,не бива да се изморявате с тежки занимания. В такъв случай си останете в къщи, почивайте и възстановявайте силите си.

Именно на този ден древните египтяни са започвали строителството на пирамидите. Те са знаели, че енергията на днешния ден ще превърне всяка работа в успешна. Днес може да поставите началото на строителство на нов дом или пък да направите първата крачка в огромен проект. Вниквайте в информацията, която тече около вас – тя може да се окаже важна. Възможно е някакво откровение да бъде „спуснато” отнякъде (или някого) специално за вас. В древността на този ден хората общували със стихиите, с природните сили. Днешният ден може да постави на дневен ред проблеми от сексуален характер.

Здраве и хранене. Днес може да се храните обилно, понеже организмът изразходва бързо енергията, получена от храната. Ограничете течностите. Алкохолът е забранен. Посветете време на закалителни процедури и спорт. Не ходете на фризьор. Подстригването на косата може да ви навлече болест.

Здравословните неразположения, възникнали днес не са опасни и преминават без усложнения. Може да се доверите за лечението им на билки и физически упражнения. Позволява се и употреба на на лекарства, но с… мяра. Днес са уязвими половите органи. Ако имате проблеми с репродуктивното здраве – възможно е това да е знак, че използвате енергията си за лоши постъпки.

Любов и отношения. Околните днес са добре настроени. Възможно е не всички да имат желание за общуване обаче. Не използвайте този факт като повод да ги нагрубявате. Ако искате приятно общуване – самите вие бъдете усмихнати и добри. Злобните и саркастични шеги могат да обидят събеседника и да го настроят против вас.

Бъдете искрени в любовта. Устройте си романтична вечеря. Експериментирайте в леглото, но не злоупотребявайте със сексуалните практики. Денят не е особено благоприятен за сключване на брак. Заченатото днес дете ще бъде малко непохватно, но пък ще е добър човек и… ще има голям апетит. Околните ще го обичат. Ако получи добро възпитание ще може да постигне много в живота си. Родителите му обаче трябва да го предпазват от мързела.

Работа и творчество. Денят е успешен за всички активни и целеустремени хора. Може да започнете нови проекти и да работите върху текущите. Денят е добър за търговия и финансови операции. Ако положите усилия, днес всичко ще ви се удава. Луната е благосклонна и към хората с творчески професии. С успех ще се провеждат концерти, изложби, спектакли. Не мързелувайте – използвайте енергията си за осъществяването на някаква задача. Колкото повече неща успеете да свършите днес – толкова по-добре. Слабите и неуверени в себе си хора е по-добре да останат в къщи или пък да излезат сред природата, за да си починат.

Родените на този ден притежават огромна енергия. Природата ги е надарила с таланти в различни области. Обикновено тези хора не се отказват от делата, с които се захващат, докато не ги доведат до край. На околните е възможно да правят впечатление на странници или чудаци. Това неразбиране понякога ги кара да се отделят от другите и да се затворят в себе си. От друга страна за тези хора е характерна ненаситността, егоизмът и алчността.

Двадесет и пети лунен ден

Символи: костенурка, раковина, урна, два съда с жива и мъртва вода

 • Ден на пасивност, усамотение и покой. Не бъдете активни, прибързани и суетни. Вглъбете се в себе си, чуйте вътрешния си глас, обмислете живота си.
 • Следете какви знаци ви дава съдбата. Избягвайте случайните контакти и изненади.
 • Не започвайте нищо ново, но довършете започнатото.
 • Лекарствата, цигарите и грубата храна са противопоказани.

Ключовата дума за този ден е пасивност. Време е за отдих и размисъл. Днес Луната няма да е щедра в раздаването на енергия. Хората стават апатични, лениви. Това съвсем не означава, че трябва да потънете в депресия. Просто отделете време за духовна и мисловна дейност. Резюмирайте изтичащия лунен месец. Развивайте концентрация на вниманието си. За да се съобразите с всичко казано до тук, най-добре е да прекарате деня в медитация и сред природата. Усамотете се.

Днес не бива да започвате нищо ново. Истината е, че и едва ли ще имате сили за това. По-добре е да се заемете с довършване на започнатото. Денят не предполага активни действия.  Днес бъдете внимателни, концентрирани и бавни. Вглеждайте се и се вслушвайте във всичко, което ви заобикаля, защото може да получите важни знаци. За да ги изтълкувате правилно – чуйте вътрешния си глас. Откажете се от тежките физически натоварвания, не поемайте отговорност по важни въпроси, не давайте обещания. Посветете деня на себе си и вътрешния си свят. Двайсет и петият лунен ден е призован да извика любовта ви към самите вас (не бъркайте това с егоизма обаче). Без вътрешна хармония е невъзможно да подредите живота си.

Сънищата, които могат да ви се присънят не са еднозначни. Може да са пророчески, може и да не се сбъднат. Истината е, че в тях не е заложена почти никаква полезна информация. Кошмарите може да окажат негативно влияние върху живота ви. Препоръчително е, ако се събудите от кошмар, да прочетете молитва.

Здраве и хранене. Ограничете грубата храна. Гладувайте, ако имате желание и настройка за това. Опитайте се да изведете шлаките от организма, като прилагате за целта онези средства, които ви се струват най-приятни за изпълнение. Ограничете алкохола и цигарите. Уязвимата част на тялото са ушите. Не се подлагайте на хирургични интервенции. Посещението във фризьорския салон не е добра идея.

Не бива да се плашите от болест, възникнала на днешния ден. Няма да бъде заразна, нито пък ще се прехвърли върху други органи. Ако усетите неразположение обаче – веднага потърсете помощ. За лечението може да се доверите и на самите себе си, стига да познавате тялото си достатъчно добре и стига да знаете от какво се нуждае организмът ви. Ако се придържате стриктно към избрания оздравителен режим, резултатите няма да закъснеят. Ако не сте уверени в силите и компетентността си –обърнете се към лекар.

Любов и отношения. Ден, в който уединението е препоръчително, не е добър за общуване. Намалете контактите си до минимум. Екипната работа няма да донесе желаните резултати. Взаимоотношенията между съпрузи и любовници няма да са розови. Всички днес ще са съсредоточени повече върху собствения си вътрешен свят. Дори и да направите опит за общуване, едва ли някой ще ви отвърне. И така ще бъде по-добре. Ако общувате – другите няма да ви разбират.

Отложете сключването на брак за друг ден. Интимната близост обаче ще ви дари с известно удоволствие. Нещо повече – възможно е дори да ви даде сили. Денят е добър и за зачеване на дете. То ще притежава  особени интуиция и мъдрост.

Работа и творчество. Не започвайте нови проекти, а само довършвайте стари. Ако ви  се налага точно днес да разрешавате важни въпроси, опирайте се на интуицията си и търсете знаците около себе си. Финансовите дела ще бъдат успешни, както и търговията и операциите с недвижимо имущество. За днешния ден може да насрочите съдебни дела.

Препоръката към хората на изкуството и науката е да работят в обичайното си темпо. Не бива да разчитат, че днес ще постигнат кой знае какво в работата си. Студентите не бива да се явяват на изпити днес, но подготовката за тях ще бъде ползотворна.

Родените на този ден са надарени с мъдрост. Стават мислители и мистици. В думите и жестовете им е скрита висша сила. Имат особени таланти. По правило тези хора нямат много приятели, защото водят по-интензивен вътрешен живот на философи, а околните ги смятат за чудаци. Хората, родени на този ден не са привърженици на активните действия. Повече им харесва да премислят минали събития. Късметът винаги е на тяхна страна. Сполуката ги напуска тогава, когато започнат да използват даровете на съдбата за лоши дела. В най-лошия случай тези хора се превръщат в закостенели личности, в чиито живот няма нищо, ама нищо забележително.

Двадесет и шести лунен ден

Символи: жаба, блато

 • Един от критичните дни. Хората са нервни, суетят се, бърборят глупости, сплетничат. Има опасност да изхабите енергията си, ако правите същото. Въздържайте от активни действия. Почивайте си. Не общувайте много.
 • Не прекалявайте с храната и секса. Препоръчително е да постите.
 • Не се хвалете и не прахосвайте пари. Има риск от кражби и загуби.
 • Не се препоръчва физическото натоварване, особено бягане.

Негативен, неприятен, дори опасен ден. Хората са склонни към конфликти. Напрежението цари във въздуха. Глупавите постъпки се редят една след друга. Кражбите се увеличават. Не изпускайте от очи вещите си, особено когато се намирате на многолюдно място. Знайте, че околните днес са способни на глупави и непредсказуеми постъпки. Ограничете общуването до минимум. Не влизайте в конфликти, нито в безсмислени разговори. Ако усетите зараждащ се спор – опитайте се да отклоните разговора или пък го прекратете по възпитан начин. Не се оставяйте някой да ви подлъже с глупостите, които е решил да извърши сам. Осъзнайте се. Енергията е достатъчно слаба в края на лунния цикъл – не я хабете необмислено.

Денят влияе негативно върху психиката на човека. Може да изпаднете в самодоволство. Склонни сте към самохвалство. Не преувеличавайте всичко във ваша полза, защото това може много сериозна да изнерви събеседниците ви. Чувствайте се предупредени, че гордостта и користните лъжи са удар не само върху вашата карма, но и върху здравето ви. Възможно е по-късно да се срамувате много за постъпките, извършени днес. Ако станете мишена за злостни шеги – не им обръщайте внимание. Отнасяйте се спокойно с лъжците и лицемерите. Не губете чувството си за хумор. Днес способността да се усмихвате на всичко, което чувате ще ви запази невредими от глупостта на околните. Впрочем от околните може да чуете и някои забележки отностно характера ви, които са напълно основателни. Погледнете на това като на възможност да помислите какво в поведението и характера ви подлежи на промяна.

Жабата, символът на днешния ден, потвърждава казаното до тук. Жабата е самодоволна, богохулна и презира околните. Ако днес почувствате желание да бъдете център на света, то вероятно сте се отклонили от правия път. Единствено със самоконтрол днес може да преодолеете арогантността си. Съблечете „жабешката кожа“ от себе си и вижте искреността и добротата под „жабешките кожи“ на другите.

Двайсет и шести лунен ден носи на хората емоционална нестабилност. Хората изпадат в крайности. Ту се веселят неудържимо, ту потъват в дълбока тъга. Ето защо всичко, което прозвучи в днешния ден, независимо дали става дума за заплаха, клевета, обида или обещание, практически няма никаква стойност. Всичко произнесено ще бъде в пристъп на емоционален порив, който скоро ще отмине. Така че не си слагайте на сърце нищо от онова, което чуете. Постарайте се да контролирате настроението си. Въздържайте се от пазаруване. Днес хората са склонни да харчат пари за илзишни вещи. Ако ви се присънят светкавици, значи ви изгарят гордост и егоизъм. Необходимо е да се опитате да ги укротите.

Здраве и хранене. Въздържайте се от преяждане. По-добре е да гладувате днес. Изключете от менюто си месото, както и плодовете и зеленчуците с високо съдържание на вода. Не посещавайте заведения, не сядайте около шумни, многолюдни  маси. Не пийте алкохол и не пушете. Под „ударите“ на деня попадат зъбите – днес не бива да се вадят зъби. Подстригването обаче е препоръчително. Подстриганата днес коса ще ви донесе неочаквана радост или хубава новина.

Възникналите днес нездравостловни неразположение трябва да лекувате веднага. В противен случай болестта може да се окаже опасна, дори смъртоносна. Възможно е възникналите днес заболявания да са свързани с рецидиви от стари болести. Не се подлагайте на операции, освен ако не са животоспасяващи. Обилното изпотяване може да бъде голям помощник на лечението. Полезни са още масажът, акупунктурата и всичко, за което се сетите и което е свързано с въздействие върху енергийните точки и канали.

Любов и отношения. Общуването е допустимо само при крайна необходимост и то ако изпитвате дълбоко уважение към съответния човек. В противен случай комуникацията може да доведе до неразбирателство, конфликти, разрив на отношенията. Независимо от негативната енергетика, която слага отпечатък върху общуването – двайсет и шести лунен ден е напълно подходящ за обявяване на годеж  и сключване на брак. Благоприятен е и за зачеване на дете. Заченатото днес дете ще бъде с богата душевност. Но ако не преодолее горделивостта и високомерието си – ще бъде нещастно. Само добрите и безкористни постъпки ще могат да го спасят.

Работа и творчество. Денят е опасен за заетите практически във всяка сфера. Днес не бива да решавате важни въпроси. Занимавайте се с незаначителни дела. Не са препоръчителни никакви финансови операции, както и сделки с недвижими имоти. И най-малката грешка може да доведе до голям крах. Екипната работа няма да бъде успешна. Колегите ви ще са изнервени.

Забравете, т.е. отложете, командировките и пътуванията. Не се обръщайте към шефовете си с никакви въпроси, с колегите общувайте ограничено. Бизнесмените трябва да бъдат много внимателни и да се нагаждат към партньорите си.  Днес е „вашият“ ден само ако сте адвокати или студенти. Първите ще печелят делата си с лекота, вторите – ще взимат изпитите си с лекота.

Родените на този ден през целия си живот ще се борят с лошите черти на природата си – горделивост, високомерие, нахалство. Ако успеят да ги победят – очаква ги богат и щастлив живот. Ако не успеят – ще потънат в сплетни и ще бъдат сковани от завист. Няма да постигнат нищо в живота си, защото към нищо няма да се стремят. В същото време те ще бъдат абсолютно доволни от себе си и ще се отнасят с насмешка към другите хора. Роденият на днешния ден, който познава пороците си, може да се превърне и в аскет. Съдбата му обаче е на послушник, а не на учител. Едва ли ще достигне просветление, но може да бъде смирен ученик и искрен човек.

Двадесет и седми лунен ден

Символи: тризъбец, жезъл, кораб, котва

 • Мислете за нещо възвишено. Потопете се във вътрешния си мир, забравете за материалното.
 • Добре е да слушате музика и да се разхождате сред природата.
 • Отличен ден за медитации и релаксация, ще имате прозрения.
 • Възможно е да откриете неочаквано решение на стар проблем.
 • Не обръщайте внимание на битовите проблеми.
 • Денят е успешен за общуване с родителите и по-възрастни роднини.
 • Алкохолът е противопоказан.

Посветете деня на познанието. Днес интуицията е изострена и с нейна помощ е възможно да получите специално знание. Медитирайте и се вслушвайте във вътрешните си усещания, за да достигнете до него. Ключовите понятия за деня са: откритие, прозрение, достигане до истината. Ако искате да бъдете озарени от прозрения, освободете се от рутинните задължения. Битът и дреболиите единствено могат да отвлекат вниманието ви от съществените според деня въпроси. В друг източник на важна информация могат да се превърнат сънищата. Възможно е те да ви разкрият истинската същност на събития, хора и вещи, които ви заобикалят. Ако например подозирате любимия си в изневяра, а той ви се присъни в положителна светлина – то знайте, че подозренията ви към него са напразни.

Днешният ден е силно свързан със стихията на водата. Символите на деня – корабът, фарът, островът, котвата ни отвеждат именно към тази стихия. Влиянието й върху нас днес е голямо, но не непременно положително. Препоръчително е да не се къпете със студена или хладка вода, да не плувате в студени водни басейни, както и да не се оглеждате в гладки огледални повърхности. Дори пред огледалото в къщи не се застоявайте. Пътешествията обаче – с яхта или параход – ще бъдат много приятни ползотворни.

Опитайте се да поддържате радостно настроение, ако искате денят ви да премине добре. Не се натоварвайте с илзишни отговорности. Бъдете добронамерени и оптимистично настроени. В такова състояние ще можете по-добре да анализирате постъпките си, да се отървете от илюзиите и в крайна сметка да разрешите въпросите, които ви мъчат отвътре. Постарайте се да бъдете в хармония със себе си през целия ден. Природата би могла да ви помогне в опита да уравновесите душата си. Излезте извън града или пък отделете време за работа в градината. Общувайте се роднините си, но имайте предвид, че емоционалният фон е нестабилен в края на лунния месец. Околните може да ви се сторят обидчиви. Не се дръжте лошо с тях. Ако усетите нещо неприятно, идващо от тях – то е защото те очевидно не успяват да преживетя деня според повелите на Луната.

Възможно е да почувствате физическо неразположение, да тъга или тревога. Намерете източника на преживяването си и се постарайте да възвърнете хармонията. Не зацикляйте върху проблемите си. Близките ви хора ще се нуждаят от подкрепата ви. Слушайте ги без да ги прекъсвате. Ако в този ден ви осени светло и радостно чувство, ако усещате любов в себе си, то значи сте повишили духовното си ниво.

Здраве и хранене. Хапнете си добре, но… не се тъпчете с храна. Алкохолът и цигарите са под забрана днес. Коленете са уязвимата част от тялото. Здравословните неразположения на днешния ден обикновено са свързани с лимфната или кръвоностната системи. Възможно е да се възпалят лимфни възли или да се появят заболявания на кръвта. Бъдете спокойни, защото болестите, възникнали днес не траят дълго и преминават без усложнения.

Не си правете ренгенови снимки днес и по възможност не приемайте лекарства. Водните процедури ще бъдат много полезни. Топлата вана и контрастният душ биха могли да подобрят тонуса и на душата, и на тялото ви. Днес може да експериментирате колкото си искате с дължината и цвета на косата. Новата подстрижка ще привлече радост и благополучие.

Любов и отношения. Прекарайте известно време с роднини или други близки. Общувайте с родители и по-възрастни хора. Именно от тях може да получите онази частичка съкровено знание. Ако тези хора ви посъветват за нещо – знайте, че го правят с чисто сърце. Не губете време обаче в изясняване на отношения. Нито пък се опитвайте да анализирате възможните негативни нотки, които могат да прозвучат от някой събеседник. Ако не ви допадне разговор, сменете темата (но елегантно) или пък прекратете разговора (отоново елегантно). Не стигайте до конфликт.

Днес може да вдигнете сватба, стига да не се страхувате от сантиментални или сърцераздиателни сцени в брачния живот. Зачеването на дете не е препоръчително. Ако на днешния ден започне съдбата на човек – той ще бъде със слабо здраве и неуравновесен характер.

Работа и творчество. Като цяло денят е успешен. Особено подходящо ще бъде да потърсите нестандартни решения в работната сфера. Завършете някоя от застоялите си задачи и почакайте още малко за стартирането на новите. Върнете дълговете си.

Днес може смело да смените работата си. Към шефовете си се обръщайте само с назначителни въпроси. Може да си вземете отпуска и да заминете на пътешествие. Луната закриля всички странстващи странници. Денят е благоприятен за учене, но ако се явявате на изпит днес – няма да ви е лесно. Доста ще се изпотите, ако искате да получите добра оценка.

Родените на този ден се превръщат в духовни учители, в наставници на околните. Те владеят тайно знание. Тези хора не се отделят от света, свободни са от стереотипи. Винаги готови са да споделят опита си с другите. Знанията им служат като опора за много заблудени души. Животът им е пълен повратности и те се подчиняват на съдбата, докато всичко, което им се случва ги устроива. Те са мечтатели и фантазьори, романтици, странници, пътешественици. В най-добрия случай са хора, способни на висша любов. Те даряват тази любов на света, а той от своя страна е благосклонен към тях. В най-лошия случай, родените днес потъват в своите илюзии и се превръщат в потайни хора. Възможно е да ги застигнат финансови проблеми, които да ги принудят да се крият от света.

Двадесет и осми лунен ден

Символ: лотос

 • Един от най-хармоничните дни през лунния месец. Не нарушавайте хармонията с груби действия: рязане на дърва, късане на цветя, убиване на насекоми.
 • Контролирайте емоциите си. Бъдете добронамерени. Ако сте недружелюбни, ви грози опасност от разболяване.
 • Подходящ е за покупка на ново жилище, ремонти, засаждане на полезни растения.
 • Отдайте се на съзерцание и медитация. Всички чакри се отварят.

Светъл и много хармоничен ден. Днес всичко ще ви се удава. Всяка работа и начинание, стига да са замислени с добро, ще ви донесат успех. В природата и в душата на човека цари хармония. Не бива да я нарушавате. Избягвайте лошите думи, негативните мисли и разрушителните действия. Не се ядосвайте, не отмъщавайте, не дръжте обидата вътре в себе си. Отнасяйте се с уважение не само към хората, но и към околния свят. Не бива да режете дърва, да късате цветя или да убивате животни и насекоми. По-добре е да съдействате на природата за развитието й. Бихте могли например да посадите цветя.

Постарайте се да бъдете в приповдигнато настроение. Мрачният и недружелюбен човек може да си навлече неприятности и дори болест. Не е препоръчително да се напрягате в първата половина на лунния ден. Възможна е рязка смяна на настроенията. Във втората половина на деня емоциите ще се успокоят и в душата ще се възцари спокойствие. Бъдете последователни, концентрирани, наблюдателни. Мъдрост ще споходи този, който през целия месец е живял в съгласие с Луната и е използвал правилно енергията, идваща от нея.

На днешния ден може да преминете на ново духовно ниво. Полезна е работата с астралното тяло, чакрите и кармата. Чрез медитация, душата ви може да научи за своите минали прераждания. Вгледайте се във вътрешния си свят. Добре е да се обърнете назад, да анализирате постъпките си, да направите равносметка на месеца. Днес не бива да предизвиквате резки житейски промени. Сънищата са пророчески. Възможно е на сън да видите живота си такъв, какъвто той би могъл да бъде. Наяве всичко зависи от вас. Днес може да получите прозрение, стига да постигнете хармония със себе си и с околния свят.

Здраве и хранене. Яжте плодове, пийте сокове. Не е желателно да преяждате. Не яжте месо и ядки. Заемете се с очистващи процедури. Погрижете се за кожата си. Използвайте медицинска козметика. Уязвимата част от тялото са очите. Ето защо не бива да прекарвате много време пред компютър, телевизор или пък с книга в ръце. Избягвайте ярката светлина.

Болестите, възникнали днес са свързани с чакрите и кармата. Изцеление няма да настъпи, докато човекът не осъзнае грешките си и не направи опит да се промени. Заболяването може да се възприема като урок, който животът ни поднася. Днес пазете главата си и не напрягайте мозъка си. Ако вдигнете кръвно или пък ви заболи главата – възможно е това да е признак, че сте нарушили лунните повели, в резултат на което не ви достига енергия.

Любов и отношения. Общуването ще бъде полезно и ободряващо. Не злоупотребявайте с доверието на околните и не се налагайте. Вслушвайте се в съветите на околните и по-специално в тези, които може да чуете от близки хора. Днес е денят, в които всички ваши добри дела се възнаграждават щедро. Ако през този месец сте помагали на хората, ако сте им били опора, ако сте ги изслушвали – то очаквайте признание. Може да бъде, както материално, така и нематериално. Днес всеки ще получи, каквото е заслужил.

Денят не е от най-подходящите за сключване на брак. За сметка на това пък е идеален за зачеване на дете. Ще бъде мъдър и добър човек. Всичко ще му се удава с лекота и е абсолютно възможно да покори света. Детето, заченато днес обаче може да е мързеливо. Родителите му трябва да се опитат за го приучат към отговорност и труд. Мързелът може да убие способностите му.

Работа и творчество. Денят е добър за начало на всякакви дейности. Разрешавайте смело финансови въпроси. Покупките и продажбите ще бъдат удачни. Отложете най-важните задачи за втората половина на деня. В съветите и пожеланията на партньорите ви може да е скрита важна информация. Слушайте внимателно. Денят е чудесен за представителите на всички професии. Хората на изкуството ще се носят на крилете на вдъхновението. Хората на науката ще имат успехи в работата си. На учениници и студенти не се препоръчва да се явяват на изпити. Ако няма как да ги избегнете обаче – подгответе се добре.

Родените на този ден са мързеливи хора. Често те се раждат в богати семейства, в които всички техни желания и капризи са удовлетворени. Ако мързелът и претенциите им не бъдат изкоренени още в детството – тези хоа се превръщат в циници. Няма да са в състояние да различават доброто от лошото. Ще загубят възможността си да изпитват любов и привързаност към хората.

Ако живеят на по-високо духовно ниво, родените в днешния ден се превръщат в алтруисти. Излъчват светлина и доброта. Хората са привлечени от тях, а светът лежи в краката им. Те са надарени в висок морал. Може да притежават ясновидски способности или пък да владеят практиката на осъзнато сънуване.

Двадесет и девети лунен ден

Символи: октопод, хидра

 • Най-опасният ден през лунния месец. Хората остават без енергия.
 • Не общувайте с досадници.
 • Изгонете мрачните мисли и тъгата от себе си. Днес не бива да правите планове и да започвате нещо ново. По-добре се занимавайте само с домакинска работа.
 • Не вярвайте на обещания и предсказания.
 • Не пийте никакъв алкохол! Спазвайте пост и въздържание.
 • Пригответе си сами хляба (днес се ядат тестени изделия).

Ако това е последният ден на лунния месец (т. е. след него не следва 30 лунен ден), е препоръчително да си направите голяма равносметка. Забранено е обаче да се занимавате с гадаене. Сънищата са много верни.

Луната се скрива в сянката на земята. Новолунието ще настъпи всеки момент. „Изчезването“ на Луната от небето е съпроводено от всеобщ спад и депресия. Днес хората се чувстват зле. Възможно е да изпитват паника или тревога без да имат основания за тях. Ако изпаднете в депресия или пък просто вършите глупости – дължи се на недостига на енергия. Днешният ден преминава под съпровода на илюзии и катарстрофи (нека шофьорите бъдат особено внимателни на пътя).

Избягвайте тъмнината. Тъмните улици и помещения могат само да обгърнат в мрак душата ви. Погрижете се да осветите добре помещението, в което ще прекарате тъмната част на деня. Използвайте не само светлината на електричеството, но и пламъка на много свещи. Поръсете дома си със светена вода. Непременно вземете душ преди сън. Водата ще ви успокои и едновременно с това ще отмие тъмните сили и негативната енергия. Внимавайте във всичко. Бъдете внимателни, когато пресичате или пък при рязане на дърва и други подобни дейности. Днешният ден носи опасност от травми и нещастни случаи.

Изчистете се мислено и духовно. Не дръжте лошото в ума си, забравете обидите. Изгонете навреме спомените за онези преживявания, които ви изаждат отвътре. Днес с лекота може да се отървете от досадници и лицемерници. Не вярвайте на съвети, прогнози или обещания. Днес хората дават подвеждаща информация, понякога и без сами да знаят това. Във въздуха се носят илюзии, измами, заблуди. Двайсет и девети лунен ден се възприема като сатанински и за това не е добре да гадаете, да правите някакви обреди или да участвате в колективни мероприятия.

Не бива да започвате или планирате нищо ново. Не правете покупки – ще се окажат безполезни или пък ще имат дефект. Не завързвайте нови приятелства, освен ако не искате да бъдете въвлечени в безсмислено общуване. Занимавайте се с маловажни дейности. Ако този лунен месец завършва на двайсет и деветия лунен ден, не пропускайте да благодарите за новите открития и за уроците, които съдбата ви е дала. Направете равносметка и се пригответе за новия лунен цикъл.

Здраве и хранене. Днес е добре да постите, да практикувате смирение и въдържание. Хранете се с повече млечни продукти. Зърнените храни също са полезни днес. Направете хляб и го споделете със семейството. Не слагайте месо и алкохол на трапезата. Уязвимата част на тялото днес е дебелото черво. Препоръката е да не се подлагате на процедури за очистване на дебелото черво. Не бива и да поставяте инжекции в седалищния мускул.

Здравословните неразположения, които биха могли да възникнат днес са провокирани от стрес или пък завист от страна на околните. Лекувайте се при лекар, на който имате доверие. Не бива да се намесвате в лечението. Ако искате да си помогнете – усамотете се, помолете се, спазвайте пост и на никого не пожелавайте нищо лошо.

Любов и отношения. Постарайте се да ограничите комуникацията. Днес е добре да се уедините, да размислите, да си направите равносметка. Хората са склонни към измами и празни приказки. В съпружеските взаимоотношения може да възникне напрежение. Не са изключени изневери от страна на някой от партньорите. Въздържайте се от секс. Днес интимната близост има разрушително влияние върху организма. Отложете зачеването на дете за друг път. Ако обаче се случи така, че точно днес заченете дете – молете се за него. Съдбата му няма да е лека.

Работа и творчество. Лош ден за всяка сфера на дейност. Всичко ще се обърква. Въздържайте се от активна работа, както и от активно взаимодействие с колеги, партньори, висшестоящи. Всички служебни разговори днес ще бъдат безсмислени, проектите – неуспешни. Не започвайте нищо ново. Днес дори не е препоръчително да завършвате нещо, което сте започнали по-рано. Една грешка, може да разруши всичко, градено през целия месец. Финансовите операции, ако ги провеждате днес, ще бъдат с крайно неблагоприятен изход. Не бива да подписвате договори и други важни документи. Не взимайте кредити и не носете със себе си големи суми пари.

Родените в този ден често имат нелека съдба. Целият им живот е съпроводен с борби, трудности, битки. Често се срещат с проблеми от най-различен характер. Не издържат дълго без подкрепата на близки и роднини. Ако човекът съумее да премине през всички изпитания, на които го подлага животът, ако приема съдбата си с високо вдигната глава, ако не се сломи под напора на трудностите – очаква го награда. Награда под формата на мъдрост, прозрение, дълголетие. Ако родените днес не съумеят да победят силата на злото – превръщат се в източник на негативна енергия.

Тридесети лунен ден

Символ: златен лебед

 • Не през всеки месец има 30-и лунен ден. Това е ден на хармония и любов, на покаяние и прошка.
 • Желателно е да завършите започнатото през месеца и да си направите равносметка. Не се препоръчва да започвате нови дела. Почакайте до 1-ия лунен ден. Това е най-добрият ден за почивка и за съзерцаване на красотата.
 • Препоръчва се да почистите дома си.
 • Опасно е да напрягате мозъка си.
 • Храната трябва да е лека.

Не всеки месец има трийсти лунен ден. А когато настъпва, този ден винаги е много кратък. Въпреки това бихте могли да го използвате пълноценно. Трийсти лунен ден е хармоничен и внася равновесие между доброто и злото. Важно е да имате приповдигнато настроение днес, да подкрепяте околните, да бъдете щедри и честни. Съзерцавайте красотата, бъдете открити. Напълнете сърцето си с чиста, хармонична енергия в последния ден на лунния месец.

Не забравяйте да си направите равносметка. Ако има нещо, което е останало незавършено – днес го доведете до край. Не бива да започвате нищо ново. Посветете деня на благодарността и на духовно очистване. Това ще ви помогне да встъпите в новия лунен цикъл със свежи сили. Проявете милосъриде и състрадание. Бъдете съпричастни към проблемите на другите. Не се дръжте лошо с хората, които са ви обидили. Простете чуждите грешки и сами се разкайте за своите.

Не бъдете дребнави и суетни. По-добре е да не общувате с неприятни и досадни хора. Прекарайте краткия трийсти лунен ден в спокойствие. Едновременно с очистващите мисли – въведете ред и в дома си. Може да украсите жилището си с предмети, носещи щастие. Един чудесен символ е подковата. Вслушвайте се в своя вътрешен глас. Днес се изострят интуицията и ясновидските способности. Предчувстията са верни. Сънищата са леки и хубави. Често се сбъдват и носят голяма радост.

Здраве и хранене. Изключете месото от менюто си. Храната днес трябва да е лека. Не натоварвайте стомаха, не отрупвайте масата. Алкохолът и цигарите са противопоказни. Подстригването на косата не е желателно – ще повлече след себе си опасности.

Мозъкът е уязвимата част на тялото днес. Не ге претоварвайте. Селектирайте информацията. Опитайте се да не влизате в съприкосновение със силни и остри миризми, както и със силни звуци. Болестите, възникнали днес не са опасни. Ако почувствате неразположение – дължи на душевността ви. За да оздравее тялото ви, трябва да излекувате душата си. Не е препоръчително да приемате лекарства.

Любов и отношения. Контролирайте емоциите си при общуване. Най-добре е да прекарате деня сред близки роднини и приятели. Общуването с непознати може да бъде пагубно. Бъдете искрени и открити – това е основната повеля на деня. Изглаждайте навреме дребните недоразумения, които могат да възникнат в съпружеските отношения.

Не е препоръчително днес да сключвате брак. Моментът е подходящ обаче за интимна близост и зачеване на дете. Детето, заченато днес ще расте спокойно. Животът му няма да бъде обременен нито от проблеми, нито от високи постижения. Важното е да бъде възпитано в милосърдие и приучено да обича себе си и природата.

Работа и творчество. Може да се заемете с неголеми финансови операции. По-добре е да не започвате крупни проекти. Отложете срещи и преговори. Върнете дълговете си и се отдайте на творчески дейности. Днес може да видите резултатите от усилията, които сте положили в хода на месеца. Днес всеки ще получи своето, според заслуженото от самия него. За хората на науката и за студентите – денят ще бъде успешен. Хората на изкуството трябва да работят усърдно днес. Днес може да се родят истински шедьоври. Някои ще открият у себе си нов неподозиран талант.

Родените на този ден са хора красиви и добри. По своята природа те са спокойни и разсъдливи. Възможно е да имат някои нездравословни проблеми, но сърцата им са открити и чисти. На тези хора е отредено да познаят любовта в най-висшите й вселенски прояви. В своя живот те обичат само веднъж и остават верни на любовта си докрай.

Доброта, саможертва, благородство, чувство за дълг и вътрешно достойнство – с това се отличават хората, родени днес.

В лошия случай – тези хора могат да бъдат отхвърлени от обществото. Вечно да страдат и да бъдат неразделни единствено от илюзиите си. Не правят никакви опити да подобрят начина си на живот. Може да се превърнат в безделници, чиито живот протича невзрачно.

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!

ПИСМЕНИ ХОРОСКОПИ НЕ СЕ ИЗГОТВЯТ.

Консултации вече провеждам предимно онлайн по Скайп, Вайбър или телефон, дори да сте от София.

Консултации чрез лична среща провеждам много рядко, само в особени, специфични случаи.