Луна без курс

Този термин означава момента, когато Луната няма активно взаимодействие с останалите планети. Тогава влиянието й е твърде слабо и неефективно, макар че понякога точно Луната без курс води до парадокси и аномалии в живота ни, провокира неочаквани и непредвидими събития. Някои наричат Луната без курс Лунна пауза, Луна без ход или Луна на свободен/празен ход.

Как ще ни повлияе Луната без курс зависи от рождената ни карта, от спецификата на характера ни, а също и от моментното ни настроение и психо-физическо състояние.

Добре е да се наблюдавате по-внимателно, когато в лунния календар забележите знака на Луна без курс. Това ще ви помогне да се възползвате максимално ефективно от периодите на неактивна Луна.

Луната е без курс, когато стои на прага – т.е. намира се в последните градуси на определен зодиакален знак, но още не е навлязла в първите градуси на следващия.

Явлението може да трае от няколко секунди или минути до няколко часа и дори до 2 дни!

Всичко, свързано с материалната сфера, се развиват трудно и бавно в моментите на лунна пауза. Добре да се освободите поне за малко от угнетяващото и ограничаващо влияние на материята и да усетите полета на мислите и на духа си, защото през останалото време (когато няма Луна без курс) те са блокирани в подсъзнанието ви (впрочем Луната много силно влияе на подсъзнанието ни).

КАКВО Е ДОБРЕ ДА ПРАВИМ

На първо място, да помислим за душевния си комфорт и да релаксираме. Посветете това време на себе си. Отдайте се на молитви и духовни практики като йога. Моментът е подходящ за психоанализа, медитация или просто за почивка (ако това е възможно, разбира се).

Ето какво още можете да правите при Луна без курс:

– Да довършвате вече започната работа, която не изисква особено внимание.

– Да подавате „неутрални” документи (като данъчни декларации например). Такива, които не биха променили нищо съществено в живота ви, след като ги подадете. За подаване на по-важни документи и за делова работа този период НЕ Е подходящ.

– Да четете (особено литература за духовно самоусъвършенстване) , да се разхождате и да размишлявате, но без да взимате нови решения дори наум. Ако това се случи спонтанно, непременно отново обмислете решението си, след като Луната излезе от лунна пауза.

– Да почивате активно, разхождайки се сред природата. В тези блажени моменти на нищонеправене, по-интуитивните хора получават духовни прозрения, ако успеят наистина да се отпуснат.

– Да разговаряте с приятели на различни теми.

– Да анализирате чувствата си. Сега разумът е разсеян и „приспан”, мислите са се поуспокоили и у вас е настъпила свещена тишина. Затова гласът на интуицията е най-силен. Възможно е да получите прозрения!

КАКВО НЕ БИВА ДА ПРАВИМ?

Ако лунната пауза ви свари в момент, когато не можете да си позволите почивка, тогава вършете всичко с особено внимание, защото през този период човек е много разсеян, склонен е да допуска големи грешки от невнимание. Има опасност от аварии и дори наранявания. Внимавайте най-вече при шофиране и работа с машини.

В транспорта стават най-видимите затруднения – объркване на разписания и дори катастрофи.!!! Бъдете бдителни и при работа с пари. Хората проявяват склонност да не довършват работата си. Мнозина се чувстват напрегнати, нервни и тревожни. При лунна пауза диагностицирането и лечението са много трудни и неефективни.

Ето какво още НЕ БИВА да правите при Луна без курс:

– Да не взимате крайни решения и да не правите планове. Сега решенията са „нелегитимни” – водят до непредвидени трудности и до пропускане на възможности за печалба. Не е изключено непланирани събития да ги осуетят и да доведат до забавяне на срокове и до други усложнения.

За да се „застраховате” от особеното влияние на лунната пауза, час и половина или дори два часа преди да настъпи Луна без курс е препоръчително да не започвате нищо важно – особено такова, което държите да се развива идеално в бъдеще.

– Да не оповестявате публично своите идеи и намерения, защото няма да можете да ги развиете ефективно. И въобще не е добре да поставяте начало на нещо, което искате да се развива в бъдеще, защото няма да е успешно.

– Да не тръгвате на път, особено зад граница (като за „тръгване” се смята моментът, когато излезете от дома).

– Да не давате никакви вещи за поправка.

– Да не сключвате брак, както и да не подписвате никакви други договори и важни документи.

– Да не купувате вещи, особено скъпи, защото след това ще се окаже, че изобщо не са ви трябвали. Дори и храна не е добре да купувате в периода на лунна пауза, защото тя се намира под въздействието на Луната и ако я купите в този момент, няма да я използвате ефективно. Може да се окаже, че не е достатъчно прясна или дори развалена.

Наблюдавайте в кой зодиакален знак се намира Луната без курс:

– Ако е в Овен, Скорпион, Козирог или Близнаци, действието й е още по-неблагоприятно. Ако е в Телец, Рак, Везни, Стрелец или Риби, последиците от негативното й влияние не се чак толкова страшни.

Най-важно е да не се чувствате жертва на Луната в пауза, а просто да използвате това време за самонаблюдение. Бъдете по-предпазливи, а не изплашени.

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!

ПИСМЕНИ ХОРОСКОПИ НЕ СЕ ИЗГОТВЯТ.

Консултации вече провеждам предимно онлайн по Скайп, Вайбър или телефон, дори да сте от София.

Консултации чрез лична среща провеждам много рядко, само в особени, специфични случаи.