Уважаеми читатели,

Всички публикувани материали в този раздел „Астрология и скъпоценни камъни“ са събирани и обобщавани от различни източници, на повечето от които не могат да се цитират авторите.

Дирите на това знание идат от дълбока древност. То е преливало от поколение в поколение, като всеки е добавял нещо свое, променял е наученото от предците. Някои от тях си противоречат, други взаимно се допълват. Не претендирам за изчерпателност, нито за авторство. Събирах и обобщих част от тази информация и с радост я предоставям.

От 1993 г. насам се интересувам от темата „Астрология и скъпоценни камъни“, защото тя обединява моите интереси и любими науки: астрологията и минералогията. Изучавала съм геология и останах запленена от минералите, които несправедливо наричаме „нежива природа“. Те са живи и много мъдри – променено е само тяхното съзнание, което за повечето от нас е непонятно, но все повече хора откриват, че могат да общуват с минералите и скъпоценните камъни като с живи същества. Минералите, скъпоценните и полускъпоценните камъни са преносител на важна информация и на силни вибрации.

В случай, че се почувствате объркани и не знаете какъв точно камък да изберете за себе си – действайте интуитивно. Носете това, към което в момента изпитвате силно привличане и спонтанно сте си го закупили, без да се съобразявате с предписанията по зодии. Следете и за други знаци – ако ви подарят бижу със скъпоценен камък, носете го – видимо от това имате нужда в момента. Единственото условие е, да ви харесва камъка и бижуто и да е подарено от човек с добри намерения. С една дума: когато избирате скъпоценен или полускъпоценен камък на първо място слушайте вътрешния си глас, дайте преднина на ИНТУИЦИЯТА. Тя е най-искреният и верен съветник.

Михайлина Никлева-Мишел