Зодиакалните камъни на Скорпион

/23 октомври – 22 ноември/

ПЪРВА ДЕКАДА  /23 октомври – 1 ноември/ са дейни, трудолюбиви, творчески активни натури, непонасящи ограничения, стараещи се отчаяно да удържат страстите с помощта на разума. Животът на Скорпиона от тази декада е богат със събития, които не всякога са положителни. Отношенията му с противоположния пол са сложни докато не открият истинската любов. Често притежават способности на екстрасенси, имат склонност към медицина и журналистика. През средните векове се е случвало, жени от този психотип да са били изгаряни на кладата като вещици, заради убийствено-загадъчния им поглед. В тази декада особено голямо е количеството на хората, фанатично предани на страстите и идеите си. На скорпионите, които предпочитат по-спокоен живот се препоръчват камъни, гасящи страстите:

АМЕТИСТ – придаващ благоразумие, предпазващ от пиянство и наркомания;

АКВАМАРИН – охлаждащ пламъка на споровете  и страстите;

Тези, които искат реализация на всяка цена, биха могли да рискуват и да носят –

ЧЕРЕН ОПАЛ , стига, разбира се, да смятат, че са способни да се справят със силата на този камък.

ЧЕРВЕНИЯТ КАРНЕОЛ – ще им помогне при решаване на глобални задачи и съдебни дела;

СЕРДОЛИКЪТ – ще ги предпази от стихийни бедствия и ще възбуди любовните им страсти;

САРДЕРЪТ – камъкът на любовта, ще привлича към жените мъжките сърца;

ВТОРА ДЕКАДА /2-11 ноември/ – са хора страстни, инициативни, не познаващи полумерките, силно проявяващи се както в доброто, така и в лошото. Нямат здраво телосложение, но притежават големи ресурси от жизнена сила. Първата половина от живота им е по-трудна и по-драматична от втората. Склонността им към бързи и необмислени решения ги поставя в група на повишен риск, дори до трагичен край на живота. Общо за представителите на Скорпиона от втората декада може да се каже, че ги влече водата и всичко, което тече и се изменя. Сред тях има много хидрогеолози, химици, политици, историци. В спорта достигат големи успехи във всички водни спортове. В любовта ги очакват разочарования, но непрекъснато им се откриват нови възможности. Подхождат им камъни, засилващи въображението им, приковаващи погледа като например ЧЕРНИЯ ОПАЛ, светещ със синя светлина. Този опал притежава многообразни и взаимно усилващи се сили. Не всеки може да понесе тази концентрирана в една точка сила. Това е по възможностите само на Скорпиона от втората декада, посветил себе си на една страст. По-спокойни камъни са : АМЕТИСТ , АЛМАНДИН, ТОПАЗ, ЯСПИС.

ТРЕТА ДЕКАДА /12-21 ноември/ са целеустремени хора, със силна интуиция . Те са силно честолюбиви, със страстен и волеви характер, не се боят от риск. Най-непредсказуемо поведение имат родилите се от 18-20 ноември. Скорпионите от тази декада са раздразнителни, с не съвсем гъвкаво поведение, опърничави, упорити. Но те успяват да постигнат успех в живота, защото притежават таланта за практическа реализация на своите изисквания. Този психотип много силно клони към реализма, отколкото първите две декади на Скорпиона. В любовта им върви. Използвайки емоционалните лостове, те получават всичко, което искат, включително и материално благосъстояние. Необходимо им е да изглаждат ъглите на своя характер, да приглушават хазартността си, тласкаща ги към ненужен риск. Най-подходящи за Скорпионите от третата декада са ИЗУМРУДА и АКВАМАРИНА. На на тези, които имат сили планини да преместват, може да се препоръча ЯРКО-ЧЕРВЕН КАРНЕОЛ и най-вече ЧЕРЕН ОПАЛ, светещ със зелена светлина.

МИНЕРАЛОГИЧЕН РЕЧНИК

АМЕТИСТ –  от гр. аметистос, – неупойващ, има предание, че той предпазва хората от пиянство. Това е виолетовата кристална разновидност на кварца . Той притежава мощни защитни сили. Лесно трансформира негативната енергия и предпазва притежателя си. Помага за успокояване на ума и привлича щастие, късмет и любов.

АКВАМАРИН – от лат. аква – вода и маре – море, т.е. с цвета и прозрачността на морската вода. Той е синя до синкаво-зеленикава разновидност на берила. Той се е ползвал със значителна популярност в древността, когато се е смятал за любим камък на моряците.  Според различните предания и поверия той спомагал за поддържането на добро приятелство, карайки притежателя си да обмисля всяка своя крачка. Вярвало се е, че аквамаринът предпазва човека от неприятелите му и му помага в красноречието.Той вдъхва смелост на притежателя си и го предпазва при рисковани начинания.

ЧЕРВЕН КАРНЕОЛ – това е халцедон /плътната разновидност на кварца/ в тъмните отенъци на червения цвят. Той привлича към жените мъжките сърца. Предпазва ви от меланхолия и изблици на гняв. Много помага за благоприятният изход от съдебни дела.

СЕРДОЛИК – оранжев, червено-оранжев, кафяво-червен халцедон. Много силен любовен талисман – събужда чувства и страст.

САРДЕР –  жълто-кафяв и червено-кафяв халцедон. Разликата между него и карнеола е само в отенъка на червеното, ако то е в повече – тогава минералът се нарича карнеол. Названието на този камък идва от гръцката дума sard  – червено-кафяв. Сардерът се е използвал в Микена /1450-1100г пр.н.е./ и в Асирия /1400-600 г. Пр.н.е./. Древните римляни го ползвали за изработка на гравюри и печати. Той е силен защитник от негативността и повишава самоувереността. През ІV век се е прилагал при лечението на рани.

ЧЕРЕН ОПАЛ – опалът е сред най-известните ювелирни камъни. Той е силициев двуокис с наличието на много водни молекули от 6-10%, с течение на времето често се напуква. Оцветяването му се дължи на примеси на желязо, манган, никел и др. Наричан е «камъкът на боговете» – носещ късмет, любов и безсмъртие. Кралица Виктория била известна с пословичната си страст към черните опали. Опалът  е получил названието «камък на ясновидците». Древните гърци вярвали, че той притежава пророчески способности.

АЛМАНДИН –  това е виолетово-червен до малиново-червен гранат. Кръстен е на името на находището му при гр. Алабанда в Мала Азия, където в древността са могли да остеняват и полират гранати. Това е най-разпространеният минерал от гранатовата група в природата. Той събужда жизнените сили  и намалява гневливостта.

*талисманът – укрепва определени качества в характера и привлича положителни влияния

**амулетът – предпазва човека от заболявания и нежелателни въздействия

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.