Северен възел в Риби

♦♦♦ Жан Спилър ♦♦♦

7 юни 1913 до 3 декември 1914 Риби

♦♦♦

29 декември 1931 до 24 юни 1933 Риби

♦♦♦

27 юли 1950 до 28 март 1952 Риби

♦♦♦

20 април 1969 до 2 ноември 1970 Риби

♦♦♦

3 декември 1987 до 22 май 1989 Риби

♦♦♦

22 юни 2006 до 18 декември 2007 Риби

♦♦♦

12 януари 2025 до 26 юли 2026 Риби

♦♦♦

19 август 2043 до 18 април 2045 Риби

♦♦♦

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В РИБИ

и Северен възел в Дванадесети дом

(и Слънце в Дева)

ОБЩ ПОГЛЕД

Качества, които трябва да развивате

Работата в тези области може да ви помогне да откриете скритите си дарби и таланти.

• Да не осъждате другите

• Състрадание

• Отказ от безпокойството в името на висшата сила

• Освобождаване на съзнанието чрез медитация и размишления върху себе си

• Съсредоточаване върху духовната пътека

• Вяра в положителния изход

• Признаване връзката с Вселената

• Приветстване на промяната

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Качества, от които трябва да се освободите

Работата по намаляване влиянието на тези склонности може да ви помогне да направите живота си по-лесен и радостен.

• Прекалена тревога

• Прекалена склонност към анализи

• Обсебващо безпокойство

• Преувеличаване важността на детайлите

• Крайни реакции в началото

• Търсене на грешките – обвиняване на другите

• Прекалена тревога да не се допускат грешки

• Желанието да бъдете Г-н или Г-жа Идеалният

• Оставане в неприятни ситуации

• Липса на гъвкавост

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Ахилесова пета/Капанът, който да избягвате/Какво не бива да забравяте

Ахилесовата пета, която родените със северен лунен възел в Риби трябва да съзнават, е тяхната непреодолима нужда от ред. („Моето оцеляване зависи от това всичко да бъде подредено според моето виждане как трябва да тече животът и как другите трябва да се държат.“) Това може да ги въвлече в капана на едно безкрайно търсене на перфектност. („Ако само хората около мен можеха да бъдат малко по-съвършени, ще мога да се отпусна и да им вярвам,“) Но това е бездънна яма: Тъй като животът и другите хора никога не са в статично състояние или перфектен ред, за да могат родените с лунен възел в Риби да се чувстват сигурни, техните очаквания ги довеждат до непрекъснато напрежение и безпокойство. Поради това, че животът и другите никога не са достатъчно идеални, за да могат хората със северен възел в Риби да се отпуснат и да спрат да контролират; те непрекъснато отлагат доверието и радостта.

Това, което не бива да забравят, е да приемат, че планът на Вселената е по-добър от техния и нещата се развиват по правилния начин, независимо как им изглежда на тях. Единственото място, където те могат да създадат идеален ред, е в самите себе си, като повярват в по-висшата сила и в това, че всичко наистина е подредено. Когато родените със северен възел в Риби сляпо вярват във Вечността и приемат, че всичко е в името на тяхното висше щастие, те внезапно започнат да осъзнават цялостната картина на живота и да чувстват как всичко работи в тяхна полза. Тогава могат да се избавят от желанието си за контрол и да си позволят да бъдат щастливи.

Какво наистина искат тези хора

Онова, което наистина искат, е да бъдат прави през цялото време и всичко да бъде перфектно, в смисъл че те и останалите трябва да следват плана 100 % от времето. Те искат всички да бъдат в пълно, идеално съзвучие с този план и смятат, че той е най-правилният. Първо те трябва да приемат, че не знаят какъв точно е планът. Затова трябва да се освободят от строгото физическо и материално планиране и да се съсредоточат върху по-голямата, духовна проницателност. Като вярват и се отдават на мъдростта на висшата сила, те могат да следят житейските обстоятелства с убеждението, че онова, което се развива пред тях, е наистина част от плана. Тогава всичко ще им се изясни. Те ще се изпълнят със спокойствие и ще се чувстват в съзвучие с плана, защото тяхната духовна проницателност е енергията на перфектността, която търсят.

Родените със северен възел в Риби се чувстват добре, когато са с просветлено съзнание и изпитват чувство на единство с целия живот. Понякога те наистина изпадат в подобно великолепно състояние и чувстват силната си връзка с Вселената. Целта на техния живот е да задържат това състояние и да го направят част от ежедневието си.

Таланти/Професия

Тези хора трябва да имат собствено пространство или офис. Те работят много добре сами и удоволствие им доставят проекти, които включват откривателство и работата се върши самостоятелно (като изследване, работа с книги или компютър). Хората със северен възел в Риби успяват в професии, които включват индивидуално преследване на духовната истина, например работа и живот в манастир. Те могат да бъдат фантастични художници, занаятчии, актьори или музиканти – да показват съкровените си мечти пред другите. Те са добри и когато са в помощ на други хора, тъй като работят добре и зад кулисите. Ако работят на нормален работен ден, те трябва да отделят време, за да бъдат сами и да размишляват.

Родените с лунен възел в Риби притежават вътрешна дарба да забелязват отличителните детайли и да анализират значимата информация. Когато използват тези таланти от миналите си животи като основа за постигане на мечтите си, вътрешната им практичност също ще им помогне. Но ако започнат работа в професия, където вниманието е насочено върху детайлите, подробния анализ, перфектността или точността (като счетоводство или статистика), те ще започнат да изпитват безпокойство и тревога. Хората с лунен възел в Риби се чувстват по-добре, когато тяхната професия е съсредоточена върху проявата на далновидност, която им дава сила да използват практическите си умения, за да я превърнат в реалност.

Изцелителни твърдения, подходящи за родените със северен лунен възел в Риби

• „Всичко е наред и се развива така, както трябва.“

• „Божественото духовно управление винаги е правилно.“

• „Когато се отпусна и повярвам в Бог, аз печеля.“

• „Оцеляването ми не е заплашено от безредието.“

• „Това не е моя работа, това е работа на Бог.“

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

ЛИЧНОСТ

Минали животи

Родените със северен лунен възел в Риби са прекарали много минали животи като лечители или са помагали по друг начин на хората: те са били хирурзи, лекари и медицински сестри в много различни култури. Това са били постове от особена важност, за които се изисквала пълна концентрация защото животът на хората е зависел от това. Затова те притежават голяма преданост и усет за бързина и перфектност в този живот. Когато нещата се движат според плана, родените с лунен възел в Риби се чувстват уверени и силни, всичко е под контрол и „операцията“ върви успешно. Но когато се появи нещо неочаквано, те изпадат в паника. Подсъзнателно мислят, че ако нещо се обърка, някой ще умре.

Като медицински работници те са имали установени правила и ред на действията – грешките са били недопустими. Затова в настоящето прераждане те са изпълнени с прекалена загриженост всичко да бъде точно и безпогрешно. И така натоварват не само себе си с очакването за непогрешимо поведение, но са склонни да прилагат същите строги стандарти към хората около тях, особено на работното място. Може би поради миналите си животи в областта на медицината, те често са прекалено загрижени за здравето си, страхуват се от зарази и изпитват нужда да поддържат всичко около себе си идеално чисто.

Освен това хората със северен възел в Риби са имали минали прераждания, в които са представяли духовната истина на обществото като монаси, монахини и духовни водачи. Те са били образци за подражание, другите са се вглеждали в тях, за да се научат как трябва да се държи един наистина духовен човек. Тъй като тяхното поведение винаги е предизвиквало възхищение и са били отрупвани с почести, сега имат подсъзнателно усещане как могат да бъдат идеални и в същото време нещата в материалния свят да се развиват по техния начин. Но в миналите си животи те до такава степен са били обвързани с перфектността, че са загубили връзка с най-съществената част от изцелителната си сила. Това е разбираемо, защото е трябвало да изпълняват ритуали и винаги да играят определена роля. Затова в този живот те искат да се освободят от пристрастеността си към формата и да се върнат към своята същност. Сега е моментът да се отдадат на спокойствие и вътрешна удовлетвореност, които заслужават заради службата си в името на човечеството в миналите животи.

Склонност към анализи

В миналите животи родените със северен възел в Риби прекалено са използвали аналитичните си способности и са ги развили прекомерно, така че и сега имат склонност да анализират всичко. Те непрекъснато разчленяват нещата, за да видят кое как работи и докато не разберат всичко, не чувстват удовлетворение. Техните умствени процеси работят с висока скорост през цялото време и често анализират неща, на които просто не трябва да обръщат внимание. Подобно на беленето на лук, те свалят слой след слой, докато не остане нищо, и след това се чувстват празни и изпълнени с тревога. В този живот за тях не е предвидено да намерят отговорите, които търсят, с анализиране.

Тези хора анализират проблемите от всяка възможна позиция със страст, която би могла да влуди хората от другите възлови групи! Те мислят за всичко, което би могло да се обърка, и за онова, което не могат да контролират. След като веднъж решат, че има нещо, за което да се безпокоят, това ги поставя в напрегнато трескаво състояние и е много трудно да се избавят от него. И не толкова настоящето ги тревожи, колкото онова, което може да се случи в бъдещето. Различните неща, за които се тревожат, никога не се материализират, но това не спира тези хора да живеят в непрекъснато състояние на безпокойство.

Има няколко причини, поради които най-лошите им сценарии няма да се сбъднат:

1. те не вземат предвид новите гледни точки или действия, които могат да предотвратят изхода, от който се страхуват;

2. те не позволяват външна намеса и

3. най-важното, не позволяват тяхната интуиция да се сдобие с вярно усещане за бъдещето – дали има наистина нещо, за което да се безпокоят. Те трябва да спрат да мислят, за да се настроят на вълната на бъдещите събития и да ги почувстват.

Много проблеми за родените със северен възел в Риби възникват поради тяхната склонност от прекалено анализиране. Например те имат някаква представа и след това се отиват да насилят нейното материализиране, без да позволят на Вселената да я осъществи по собствен начин. Те наистина виждат пътя, но не е необходимо това да е целия път, може да бъде само една тясна пътечка. Един човек би могъл да се движи по този начин, но когато са включени и други хора, е необходима по-голяма далновидност.

Тези хора толкова са свикнали да превръщат всичко в действие, че се концентрират прекалено едностранчиво върху задачата, която им предстои, и не вземат предвид другите обстоятелства. Най-добрият изход, когато нещата спрат да работят според техния план е да се отдръпнат. Вместо да се паникьосват, те трябва да помнят, че може би по-великият план е на път да се осъществи, а те не знаят какъв е той.

Да имаш отговорите

В резултат на миналите животи, когато са работили за постигане на ред, тези хора са родени с чувство, че винаги трябва да знаят отговорите. Затова те непрекъснато търсят начини да поддържат и да възстановяват реда – едновременно за себе си и за другите. Когато са изправени пред проблем, те започват да се напрягат, за да намерят отговора – тогава ситуацията се влошава, а тяхното безпокойство се усилва. Може да им отнеме дни да преодолеят чувството си на неадекватност, че не са могли да намерят правилния отговор.

Тези хора наистина могат да стигнат до отговорите, но само когато разберат, сами за себе си, че не ги знаят. Те трябва да предадат проблема в ръцете на по-висшата сила и да бъдат отворени за проникновенията, които идват чрез интуитивния, а не чрез аналитичния процес. Тогава верните отговори наистина идват под формата на проникновение или чрез общо чувство за благополучие в дадена ситуация.

Например имах една клиентка с тази възлова позиция, която след много години учене в Европа беше получила висока степен в областта на традиционните техники за обучение по музика. Но когато прилагаше тези техники към нейните ученици, резултати бяха объркващи и постигането им изискваше много време. Едва след като се отпусна и позволи техните индивидуални вокални недостатъци да проникнат в нейното същество, тя предостави проблема за разрешаване на по-висшата сила и можа да види интуитивно точния начин, по който всеки човек да изяви себе си. По ирония на съдбата, като спря да изпитва нужда мигновено да научи отговора, тя откри тази част от подсъзнателното си мислене, която го знаеше, а също, че наистина има талант за развиване гласовете на учениците си.

Представа за себе си

Хората със северен възел в Риби винаги се опитват да открият към какво принадлежат: каква е тяхната ниша, каква им е работата, как си подхождат с другите. Този непрекъснат порив да научат всичко е основан на вътрешно чувство, че те нямат стойност освен в професията си или при изпълнение на дълга си, затова идеята да останат неопределени ги плаши.

Онова, което търсят (крайната сигурност), е мястото, на което вътре в себе си чувстват, че принадлежат. Докато не разберат това, те хабят време и енергия в безплодни лутания, защото в това прераждане за тях не е предвидено да принадлежат към определено реално място. За да имат чувство за принадлежност, те трябва да достигнат до духовните измерения на живота. Това включва медитацията, релаксационните техники, йога и духовните цели. Тези техники фокусират вниманието им върху нефизическия контекст, в който всички реални, материални неща съществуват.

Съсредоточаването върху духовната основа зад онова, което се случва в материалния свят, дава на родените със северен възел в Риби чувство за удобство и сигурност, че са свързани с другите, и им помага да разширят своето виждане, за да постигнат по-голяма осъзнатост – чувство за пълнота, което се излъчва от всичко. Когато се изпълнят с усещане за пълнота и яснота в себе си, те ще започнат да съзнават повече атмосферата, която са създали. Като се научат да се идентифицират със собственото си енергийно поле, те ще могат да се чувстват удобно където и да се намират.

Перфекционизъм

Родените със северен възел в Риби са имали много минали прераждания, в които са изпитвали нужда да бъдат идеални, затова в настоящото прераждане идват със сценарий, според който трябва да бъдат перфектни, и той е здраво загнезден в тяхното подсъзнание. Те мислят, че трябва винаги да бъдат г-н или г-жа Идеалният. Добрата новина е, че в този живот всичко ще бъде наред дори и да правят грешки. В действителност на тях не им е позволено да бъдат перфектни – винаги в последната минута се появява драскотина, която разваля техния идеален образ. Това е Вселената, която им напомня, че в този живот е нормално да правят грешки, да бъдат човешки същества, да бъдат себе си.

Планиране

Тези хора са пристрастени към планирането. Те се концентрират върху това къде искат да отидат и структурират план точно как да стигнат дотам. След това, тъй като в миналите си животи са свикнали да внимават за детайлите, те се концентрират върху плана и загубват поглед върху прозрението. И най-лекото отдалечаване от техния план ги влудява, тъй като решават, че няма да постигнат онова, което искат.

Хората със северен възел в Риби смятат, че ако правят всичко както трябва, те могат да държат своя свят под контрол и са шокирани когато, независимо от вниманието им към детайлите, техният свят започва да се разпада (съпругата ги напуска, бизнесът запада, детето започва да се държи зле и т.н.). Точно когато смятат, че всичко се подрежда както трябва, животът им изпраща нещо от мрачните си дълбини, което да ги разтърси. Това е начинът на Вселената да им позволи да разберат, че когато са прекалено съсредоточени в своя метод за постигане на една цел, това не дава резултат, защото изключват себе си от забавлението и приключенията от неочакваните неща, случващи се по пътя. Когато техният ум е съсредоточен само върху онова, което искат, най-доброто, което може да се случи, е ограничено от техните предварително определени граници.

Например човек с тази позиция на възлите и негов приятел искат да отидат от Ню Йорк в Лос Анджелис. Роденият със северен възел в Риби вероятно ще планира целия маршрут по определен начин, който е целенасочен и практичен. Когато тръгнат, приятелят поглежда прогнозата за времето и разбира, че ще има буря, затова предлага да поемат по друг път, който ще ги отдалечи от това бедствие. Човекът с лунен възел в Риби започва да се тревожи: той трябва да се придържа към плана и се страхува, че ако не следва точно начертания път, може никога да не стигнат до Лос Анджелис.

Тези хора имат склонност прекалено да планират, да насилват себе си, за да свършат нещата за необходимото време. Но решението не лежи в разпределението на времето за осъществяване на всички дейности, а в пълното освобождаване от план – те просто трябва да наблюдават себе си в действие. Този подход ще създаде естествено и правилно разпределение на времето, което ще донесе спокойствие и баланс в техния живот.

Едно нещо, което родените със северен възел в Риби могат да правят, е да помагат на този процес като съзнателно правят по-малко: планират по-малко и допускат повече спонтанност. По този начин те няма да губят връзка със своята далновидност и това ще им помогне да използват по-продуктивно времето си. Те се нуждаят от по-силно чувство за цел и по-бегла идея за начина, по който да я постигнат. Ако позволят всичко да се движи с естествена скорост, ще се сдобият с вътрешна увереност и знание, че нещата се развиват добре за тях.

Критичност

Родените със северен възел в Риби са склонни да осъждат прекалено и са най-строги към себе си. Тези постоянни преценки за това кое е добро и кое зло създават напрежение и чувство за вина. Те се чувстват отговорни за всичко, което се обърква в тяхната среда, включително и за това, което се случва на близките им. Те чувстват, че лично са причинили проблемите, защото поведението им не е било перфектно. Това може да доведе до липса на конструктивни промени в техния живот от страх да не причинят проблеми на другите.


ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД (бившите Райфайзен и КВС), на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG20RZBB91551008379799, BIC RZBB BGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.