Северен възел в Рак

♦♦♦ Жан Спилър ♦♦♦

27 октомври 1925 до 16 април 1927 Рак

♦♦♦

12 май 1944 до 13 декември 1945 Рак

♦♦♦

24 декември 1962 до 25 август 1964 Рак

♦♦♦

25 септември 1981 до 16 март 1983 Рак

♦♦♦

10 април 2000 до 12 октомври 2001 Рак

♦♦♦

7 ноември 2018 до 4 май 2020 Рак

♦♦♦

30 май 2037 до 9 февруари 2039 Рак

♦♦♦

СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В РАК

и Северен възел в Четвърти дом (и Слънце в Козирог)

ОБЩ ПОГЛЕД

Качества, които трябва да развивате

Работата в тези области може да ви помогне да разкриете неизвестните си дарби и таланти.

• Да забелязвате и признавате чувствата си

• Съчувствие

• Окуражаване и подкрепяне на другите

• Изграждане на собствените основи и сигурност

• Честно разкриване на чувствата и причините за несигурност

• Смирение

• Приемане слабостите и променливите настроения на другите, без да бъдете осъдителни

• Съсредоточаване върху собствените ви чувства

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Качества, от които трябва да се освободите

Работата по намаляване влиянието на тези качества може да направи живота ви по-лесен и приятен.

• Необходимост да контролирате всичко и всички

• Поривът да поемате отговорност, без да разбирате добре ситуацията

• Игнориране на процеса , прекалената съсредоточеност върху целта

• Да се чувствате изцяло отговорни за всичко

• Да криете чувствата и страховете си в интимните взаимоотношения

• Да вършите неща, за да спечелите уважението или възхищението на другите

• Загриженост за чувствата на другите и пренебрегване на вашите собствени

• Да вършите онова, което е приемливо според обществото, а не да бъдете изцяло искрени в действията си

• Да смятате, че нещата трябва да бъдат трудни, за да бъдат важни

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Ахилесова пета/Капанът, който да избягвате/Какво не бива да забравяте

Ахилесовата пета, която хората със северен лунен възел в Рак трябва да осъзнават, е тяхното желание да контролират. („Ако само можех да ги накарам да направят това и това, щях да се отпусна и да си позволя да проявя слабост.“) Но истината е, че те никога не могат да контролират ситуациите или другите хора достатъчно, за да чувстват сигурност. Когато се опитват да бъдат отговорни за ситуации в живота на другите хора, без никой да ги е молил за това, те по неподходящ начин узурпират отговорностите на другите хора.

Капанът, който трябва да избягват, е да не изпадат в едно безкрайно търсене на признание. („Ако само другите могат да осъзнаят моя принос и погледнат на мен с уважение, аз мога да започна да изпитвам положителни чувства към себе си.“) Но това е бездънна яма: другите никога няма да покажат достатъчно признание, за да могат те да се почувстват задоволени. Само когато те признаят вътре в себе си важността на приноса, който имат за дадена ситуация (когато са помогнали на другите), ще започнат да чувстват пълнота.

Онова, което не бива да забравят, е, че никога няма да имат достатъчно авторитет, за да се чувстват сигурни и да си позволят да бъдат уязвими. В определен момент те трябва да се възползват от шанса и да позволят на другите да научат истината за това кои са и какво чувстват: тяхната несигурност, страхове да не бъдат отхвърлени или изоставени и чувството за неадекватност. Иронията е, че когато рискуват да позволят на другите да видят кои са в действителност, накрая започват да се чувстват в пълна сигурност, защото с разкриването на своите чувства те са поели отговорност за себе си на едно по-дълбоко ниво.

Какво наистина искат тези хора

Онова, което тези хора наистина искат, е да могат да упражняват контрол във всяка област на своя живот през цялото време. Те изпитват неутолима нужда да мислят, че имат сила да успеят. За да постигнат тази цел обаче, те трябва да загубят усета за собствената си несигурност и да споделят истината за себе си с другите.

Признаването на несигурността ще даде на хората със северен лунен възел в Рак стабилна основа, от която могат да постигат успех във външния свят, защото вече няма да им се налага да влизат в битка със себе си като се опитват да скрият или потиснат чувствата си. Това им дава спокойствие, вътрешна сигурност, която ще им помогне да постигнат целите си. А когато осъзнаят собствените си чувства, те ще могат да разберат и чувствата на другите. И докато ги разбират правилно и имат желание да помагат, те ще срещат поддръжката, от която се нуждаят и която ще им помага по техния път.

Таланти/Професия

Родените с лунен възел в Рак притежават дарба да се грижат за другите и да ги поддържат: следователно всяка професия, която им дава възможност да се грижат за околните (физически, духовно или емоционално), ще бъде удоволствие за тях. Добрият избор включва работа в областта на храненето (ресторанти, хотели, домакинство и т.и.), поправки по домовете и работа вкъщи. Те също се справят много добре, когато продават или инвестират в недвижима собственост. Но в тези случаи трябва наистина да използват своите инстинкти и да следват шестото си чувство.

Хората със северен възел в Рак имат също здраво и точно чувство за бизнес и невероятни способности да сключват сделки и да се справят със заплетени преговори. Те инстинктивно знаят как да завършват нещата и да успеят в бизнеса. Но когато професията им включва използване само на находчивостта в бизнеса, те не са щастливи, защото това е прекалено „сухо за тях“. В професията си те трябва да използват своите бизнес инстинкти само като основа, за да се отнасят към другите по един практичен, разумен от финансова гледна точка начин.

Изцелителни твърдения, подходящи за родените със северен лунен възел в Рак

• „Когато се опитвам да контролирам нещата, губя.“

• „Когато споделям своите чувства, печеля.“

• „Печеля, когато призная способността на другите да поемат отговорност за собствения си живот.”

• „Няма нищо лошо, ако позволя на другите да видят чувствата ми.“

• „Всичко е наред, дори и ако не винаги и във всичко успявам.“

• „Никой не може да пренебрегва моите чувства.“

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

ЛИЧНОСТ

Минали животи

Лишения

Много хора със северен възел в Рак са прекарали миналите си животи в манастири, църкви или други места, където са били заобиколени от сурова, ориентирана към групата религиозна среда. Те са били откъснати от нормалните семейни взаимоотношения. Поради ограничения опит с взаимозависимостта, познанията им за човешките настроения и приемането на собствените им и чуждите естествени пориви на тях им липсва инстинктивният усет за семейни взаимоотношения, който е характерен за други групи с еднакво разположение на възлите по знак.

В миналите животи тези хора са били обучавани да потискат своите чувства, инстинкти, сексуални пориви и радост за онова, което изпитват чрез физическите си сетива. Въздържанието и дисциплината са били на първо място и на отсъствието на човешки удоволствия се е гледало с уважение и почит. В това прераждане те все още имат склонност да издигат стена между себе си и лесните, земни отношения с другите. Те са свикнали да отлагат удоволствията на живота и често това отлагане се е превръщало в едно постоянно отричане.

Тези хора имат една извисена цел и всичко останало бива избутано на заден план, докато тя не бъде постигната. Освен тази цел, на тях им е присъщо и чувство на безкрайна непогрешимост и правота и те не позволяват на себе си да бъдат отвличани от земни изкушения. Единственият проблем е, че тази цел е вечна, едно безкрайно търсене, което се ражда от подсъзнателното желание да се издигнат в духовните висини. Но тъй като онова, към което се стремят, е непостижимо, те непрекъснато са изпълнени с копнеж, нямат време за връзките си, за удоволствия или за истински живот.

В миналите си прераждания родените със северен лунен възел в Рак са били обучавани да потискат своите чувствени реакции към живота и да останат съсредоточени върху по-висшите идеали, на които служат. Но техните сърца копнеят да се свържат с останалата част от човечеството. Те копнеят да принадлежат и да изпитват чувство, че са от едно семейство с онези, които обичат, но се чувстват неудобно от близостта. Те са имали толкова много животи, изпълнени с дисциплина и суровост, че не знаят как да постигнат това и се срамуват да изразят чувствата си. Тяхната безчувственост към другите е продукт на твърдо вкоренената безчувственост към тях самите. Но в това прераждане потискането на чувствата в името на по-висши идеали е противоположно на посоката, от която се нуждаят техните души, за да могат да постигнат завършеност и пълнота.

Уважение

В миналите животи тези хора са се домогвали до високи постове в държавната власт, социална значимост и престиж. Те са били лордове, политици, бизнесмени и глави на семейства. Човекът със северен лунен възел в Рак е бил „шефът“, той е ръководел другите и е поемал отговорност за поведението си, което винаги е било образец за околните.

Вследствие на толкова минали прераждания, в които родените с това разположение са свикнали да бъдат в светлината на прожектора, те все още търсят публика. Уважението е важно за тях. Те имат склонност да действат, водени от мотива да получат уважението на останалите, затова правят невероятни лични жертви и защитават принципите, в които вярват, за сметка на собствените си лични нужди, но все още не получават необходимото им признание.

Свикнали са да бъдат на власт, но сега никой не следва техните указания и те не могат да се примирят с това. Те се чувстват объркани, защото не разбират какво се случва, и с течение на времето това може да ги направи коравосърдечни.

В действителност постиженията им са единствено техни заслуги и тяхна награда. Но родените със северен възел в Рак подсъзнателно търсят признание за благородството на своите саможертви. Това прави осъществяването на която и да задача ненужно трудно. Ако те просто се отърсят от необходимостта винаги да им се отдава заслуженото, могат да постигнат целите си и да се наслаждават на удоволствието, което получават по пътя към целта. В този живот за тях просто не е предвидено да печелят уважение за личните си саможертви. Когато използват оценката на другите като барометър за това дали са на правия път те винаги губят. В миналите животи уважението е било верен показател за тях. Но те са изпълнявали различни обществени роли и са били на важни постове във властта толкова минали прераждания, че са станали самотни и изолирани: толкова много отговорност и толкова малко лични удоволствия, отново и отново! Сега тяхната рождена карта е построена така, че да не им позволи да поставят своята завършеност, уважението и почитта на другите над личните си желания.

Родените със северен лунен възел в Рак трябва да обръщат повече внимание на организирането на собствения си живот по начин, който отговаря на личните им нужди както и на дългосрочните цели. В този живот тези хора не трябва да поддържат определен имидж пред обществото. Всъщност, докато работят, за да постигнат целите си само защото изпитват щастие да си свършат добре работата и защото тази работа запълва една обществена нужда – независимо дали става въпрос за собственото им семейство, или за целия свят – признанието ще се появи. Но ако те го търсят директно, тогава губят. Те могат да постигнат всичко. Но ако мотивът им за това е да спечелят уважението на другите, те никога няма да бъдат щастливи с полученото, защото тяхната нужда от уважение е неутолима – те никога не получават достатъчно, за да бъдат задоволени.

По ирония на съдбата ключът към удовлетвореността за тези хора е да се научат да уважават, вместо да изискват това. Когато успехът във всяка област идва прекалено лесно, имат склонност да се концентрират прекалено върху себе и да бъдат заслепени от мисълта за собствената си значимост.

Те могат да станат нехайни и неразумно да се отдалечават по този начин от наградата, която са толкова нетърпеливи да получат. За тях е важно да посрещат успеха със смиреност. Това ще ги накара да намалят скоростта и ще ги свърже с енергията, която идва от новите начинания. Те трябва да се научат да ценят това – новата връзка, новата работа, новите възможности, новия дом – и в началото да действат с нежност и доброта. Това ще създаде здрава основа, върху която може да бъде постигнат успехът. След като веднъж намалят скоростта, те по естествен начин ще започнат да осъзнават кой е правилният път за осъществяването на нещо.

Когато хората с лунен възел в Рак съзнателно уважават и ценят нещо различно от тях самите (възможностите, които животът им предлага, хората, които им помагат и т.н.), ориентацията се променя и те се срещат с хора, които имат нови разбирания. Те се отнасят към тях с уважение, внимание, съчувствие и пълна яснота – създават ситуация, която е позитивна за всички, включени в нея. Вместо да се стремят да получат уважение, тези хора трябва да се ориентират да изпитват уважение. Ако могат да сторят това, техният живот ще се промени по един магически начин, като те и хората около тях взаимно ще си помагат.

Ориентираност към целта

В името на постигане на една важна цел тези хора ще се жертват, без да се оплакват. Тежкият труд не им е чужд. Те са напълно щастливи дори и да работят по 12 часа на ден, да пренебрегват личните удоволствия и да отлагат почивката си. Нещо повече те лично ще се погрижат работата да бъде свършена успешно, независимо от усилията, които се изискват. Свикнали са да бъдат на власт и като резултат харесват да възлагат на другите работата по изпипване на детайлите винаги щом имат възможност да сторят това. Това не означава, че са свикнали да се вглеждат в детайлите, те просто искат яснота, за да могат след това да насочат вниманието си към по-висша цел.

Родените със северен възел в Рак са царе в постигането на различни цели. Този талант им е толкова присъщ, че е почти подсъзнателен. Когато имат една цел в съзнанието си, те са непрекъснато нащрек за възможностите, които се появяват, и гледат на всичко като на трамплин за постигане на тази цел. Но ако нямат цел, на която да се отдадат, техните естествени способности обикновено дегенерират и в цел се превръща желанието да контролират другите, без да правят промени.

Тези хора трябва да имат яснота по отношение на това какво искат да постигнат, за да се предпазят от подсъзнателното манипулиране на другите и да опитат да избягват сблъсъка с онова, което не искат. За да сторят това, ориентацията им към целта, която имат от миналите животи, може да бъде използвана като предимство. Например, ако дават под наем къща и не искат наемателите да закъсняват с наема, могат да им съобщят какво наистина искат. „Аз ще направя всичко, което мога, за да бъде животът ви тук приятен, единственото нещо, за което не съм склонен на компромиси е, че наемът трябва да бъде плащан на първо число всеки месец. Ако парите не постъпят в банковата ми сметка на първо число, всички ще имаме неприятности. Затова е задължително да получа парите на първи. – Това изискване приемливо ли е за вас?“

В работата, ако не искат служителите им да закъсняват или да бъдат немарливи в своите задължения, те могат да им обърнат внимание като кажат: „Вижте, всички ние тук сме от един отбор. Ако не си вършим добре задълженията, компанията няма да има печалба и ще се наложи да останем без работа. Това е начинът, по който ще работим, за да бъдем сигурни, че ще постигнем целите си и всички ще просперираме: всеки трябва да идва на работа навреме и т.н.“

Тъй като в миналите животи родените със северен възел в Рак са били възнаграждавани за това, че са постигали цели с висока социална значимост, в това прераждане те могат да имат подсъзнателно желание да избират такива, които ще им донесат по-скоро престиж, а не онези, които отговарят на желанията на сърцата им – и това им носи много неприятности.

В този живот те трябва да преосмислят какво е наистина важно за тях. Тяхната преданост на една цел е прекрасна, но не и ако е за сметка на взаимоотношенията им с другите, в противен случай, когато постигнат целта си, няма да са щастливи. Ето защо трябва да поставят собствените си желания над „изпълнението“ за някой друг. Време е да покажат истинския си образ. Стремежът да получат уважение, като изпълняват различни роли в името на другите, им струва собствената удовлетвореност и емоционално благополучие.

 

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.