Сатурн в Стрелец от 2015-2017 г.

ВРЕМЕ ДА ЗАПАЛИМ ФАКЕЛА НА СВЕТЛИНАТА И ИСТИНАТА

Или как да превърнем Звяра в красив и добър Принц

На 23 декември в 18.34 ч.  българско време планетата на кармата, времето, формата, дисциплината, отговорностите, задълженията и научаване на житейските уроци– Сатурн напуска знака на Скорпион и навлиза в Стрелец

до 20 декември 2017 г.

Важно предупреждение: Сатурн ще се завърне в Скорпион от 15 юни до 18 септември 2015 г. И точно тогава ще са най-важните събития и поуки от този транзит. Това ще бъде последната символична проверка, която прави Сатурн, за да види дали  сме си научили уроците. Очаквайте точно тогава събития, а може би и трудности, ако не сте се справили до този момент с поуките. Дори е възможно част от събитията да настъпят след септември, защото по Сатурн някои процеси протичат доста по-бавно.

Сатурн в Скорпион засягаше не само зодия Скорпион, но и Телец, Лъв и Водолей. Представителите на тези зодии, особено родените през последната декада на споменатите знаци,  да бъдат внимателни от юни до септември 2015 г.

За Скорпионите този преход на Сатурн в друг знак,  ще бъде голямо облекчение, защото това беше доста тежък период за тях – на изпитания и научаване на важни житейски уроци.

Тук искам да цитирам чудесна мисъл, която е в резонанс с тази тематика на трудности и уроци:

„Ако във вашия Живот е дошъл дъжда, съсредоточете се върху цветята, които ще разцъфнат благодарение на този дъжд…“

Радханатх Свами

ПРИНЦИПИТЕ НА САТУРН

Сатурн символизира и отговаря за: мъдрост и отговорност, принуждава ни да се трудим продължително и упорито, за да подобрим своя живот към по-добро, да сме дисциплинирани и смирени.

Тази планета е израз на много важни вътрешни,  психологически процеси, които имат отношение към натрупването на богат опит. Първоначално ни се струва, че той носи само страдания, ограничения и дисциплина, но после виждаме, че зад това е имало много висока цел и така личността става по-цялостна и съвършена.

КАК ЩЕ СЕ ПРОЯВИ САТУРН В СТРЕЛЕЦ?

Стрелецът се управлява от планетата Юпитер. С навлизането на Сатурн в Стрелец, тези две планети – Юпитер и Сатурн, започват много активно да си взаимодействат.

На пръв поглед, те са напълно противоположни по действие: Юпитер е оптимист, любопитен, разширяващ се, весел, философ, интересува се от чужди земи и религии, отговаря за съдебната система, висшето образование. Винаги е готово нещо ново да научи, да се втурне в нови начинания и да търси нови хоризонти.

Сатурн – е точно обратното, той също е мъдър и има отношение към знанието, но го прави бавно и предпазливо, дори на моменти страхливо. Той е строг, мрачен и дисциплиниран.

Всъщност тези две планети прекрасно се допълват! Сатурн структурира екзалтирания Юпитер с безбройните му идеи и стремежи, кара го да е по-дисциплиниран и фокусиран и така да постига повече реални резултати, а не да си пилее силите. Юпитер гледа само към далечните хоризонти, а Сатурн го кара да си гледа в краката, за да не се препъне по пътя на своето развитие и да не пропусне нещо важно, както често пъти му се случва.

СМЯНА НА ПРИОРИТЕТИТЕ

Винаги, когато Сатурн сменя своя зодиакален знак в обществото настъпват промени, навлизат нови правила (това е любимият термин на Сатурн), сменят се декорите и реалността, едни важни теми се заменят с други.

Това  се оказва важен процес на развитие и напредък за всички представители на зодиака, защото се сменя тематиката, по която трябва да се обучаваме в следващите около 2.5 години.

ТЕМИТЕ НА САТУРН В СТРЕЛЕЦ:

На първо място Сатурн ще ни помогне да преразгледаме своите идеи и убеждения. Вероятно от срещата на идеалите ни с реалността ще се породи необходимостта от промяна.

Трябва да очакваме още:

– Вниманието ще се насочи към въпросите на религията, философията, идеите и традициите, висшето образование. Много от тези категории и сфери ще бъдат преосмислени, ще им се даде преднина и по-конкретна форма.

– Вероятно ще сме свидетели и на поява на нови строги системи от убеждения, както и на фундаментални религиозни идеали.

– Силен стремеж към личностно и кариерно израстване, преквалификация, придобиване на нови знания и умения. Поради хармоничното взаимодействие между Сатурн в Стрелец с Уран в Овен, вероятно ще процъфтява он-лайн обучението.

– Юпитер има отношение към пътешествията  – очакваме усъвършенстване на транспорта, възход на фирмите занимаващи се с това.

– Очакваме и  поскъпване на тези услуги. Както и поскъпване на таксите за обучение, както и на юридическите,  туристически и транспортни услуги.

– Очакваме появата на нови транспортни средства и алтернативна енергия.

Отбелязвам толкова тържествено този транзит, защото това е много важен повратен момент в живота на всички хора, независимо дали вярват в астрологията или не. Всички са подвластни на тези принципи, само че едните го осъзнават и максимално се възползват от възможностите на астрологията, а други – не.

КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ПРЕМИНАВАНЕТО НА САТУРН В СТРЕЛЕЦ?

Когато говорим за Сатурн, всички ставаме много сериозни и загрижени, защото тази планета винаги се свързва с обучение, дисциплина, ограничения и усвояване на важни житейски умения, но по трудния начин.

Това с трудностите, до известна степен си го правим самите ние, защото се съпротивляваме и не искаме бързо да схванем, че трябва да сме по-примирени и дисциплинирани в някои моменти от живота си. Трудностите идват точно от съпротивата ни. Много ще си облекчите живота, ако навреме разберете тази истина. Особено важно това сега е за Стрелците, които започват своя много важен сатурнов период. Същото важи и за останалите представители от мутабилния кръст – Близнаци, Деви и Риби. Те също ще са в училището на Сатурн до края на 2017 г.

            Не се страхувайте от Сатурн. Той е много красиво превъплащение на архетипа на Звяра, който след като го приемем такъв какъвто е  и  съберем смелост да го целунем, той се превръща в красив, умен и добър Принц.

            Приемете строгите уроци на Сатурн и тогава ще видите как ще станете по-силни, по-мъдри и подготвени за всякакви житейски ситуации.

*****

ВАЖНО!!!

Мантрата, с която можете да се свържете със архетипа на Сатурн е:

Ихвх Елохим Иалдабаот Аионос Кириос

Направете си малък ритуал по посрещането на Сатурн вечерта на 23 декември, след 18.36 ч., запалете си тъмнолилава или кафява свещ, може и бяла, която е универсална. Представете си, че сте обгърнати от приятна, дружелюбна тъмно-лилава светлина и се помолете да можете по-бързо, лесно и ползотворно да разпознаете уроците на Сатурн в Стрелец.

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!

ПИСМЕНИ ХОРОСКОПИ НЕ СЕ ИЗГОТВЯТ.

Консултации вече провеждам предимно онлайн по Скайп, Вайбър или телефон, дори да сте от София.

Консултации чрез лична среща провеждам много рядко, само в особени, специфични случаи.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.