Цветовете в сънищата II

Това е втората статия от нашата кратка поредица за цветовете, в която разглеждаме какво може да означава, ако сънувате конкретен цвят или дори нюанс.

Цветовете са универсален език, чрез който човек общува и обменя енергия с Вселената.

Човек е така устроен, че освен храната, която усвоява, се  „храни“ и със светлинна енергия. Бялата слънчева светлина се трансформира в човешкото тяло от седемте енргийни центъра – чакрите, които от своя страна са свързани с ендокринната система. Така се захранва тялото с жизнена сила и енергия.

Здравето, балансът и хармонията в човешкото тяло зависят от правилното разпределение на цветовете, които то  възприема от околния свят, а също и чрез цветовете на хранителните продукти.

 Всеки вътрешен орган се захранва с енергия от определен цвят. Ние сме уникални „светлинни“ същества, които улавят бялата слънчева светлина и поддържат живота си с нея.

Цветовете са универсален език, чрез който човек общува с околния свят. Дори и незрящите хора се повлияват от цветовете, това убедително и многократно е доказано от руски учени. Светлинните вълни са толкова всепроникващи, че се улавят от цялото човешко тяло, не само от зрителния нерв.

Затова не трябва да се пренебрегват посланията, които цветовете носят, както в реалния ни живот, така и чрез сънищата. Те са изключително показателни, защото цветовете са специфичен и много информативен език, който носи богата информация. Трябва само да се научим да я разпознаваме.

С цветния анализ ще разберете собствените си цветове, на които сте подвластни, когато сте в будно състояние. Анализът, който ще получите ще ви даде насоки как да използвате цветовете за постигане на различни цели.

Астрологията като една от най-древните и универсални науки, също има отношение към  цветовете. Всеки зодиакален знак и планетата, която го управлява са свързани с определен цвят, които носи специфична вибрация и информация.

 

<< Цветовете в сънищата I

Зелено

Зеленото символизира балланс, добро здраве, израстване, лечебност, надежда, мощ, живост, мир и ведрина. Зеленото също символизира вашия стремеж към постигане на признание и изграждане на вашата независимост. Парите, богатството и ревността също често са асоциирани с този цвят.

  • Тъмно зеленото в съня е знак за материализъм, мошеничество, измама и/или трудности със споделянето с другите. Трябва да намерите баланса между мъжкото и женското си начало, като не трябва да подтискате кое да е от тези начала.
  • Маслинено зеленото е символ на естествената мъдрост на Дзен. Видите ли го в съня, трябва да се стремите към постигане на мир в обкръжаващата ви среда.

Златно

Златното е символ на духовното възнаграждение, богатство, пречистване и увеличаване на всичко, което ви заобикаля. Златото също означава перфекционизъм, високи идеали и цели.

Индиго

Индигото е духовен цвят и се свързва с духовността и божествената закрила. В неприятни сънища или в кошмари, то може да означава измама или изневяра.

Кафяво

Кафявото е извор на земното, пръстта, практичността, домашния и физическия комфорт. Кафявото, като символ на земята в съня се тълкува като консерватизъм и силен материализъм.

Виолетово

Виолетовото е символ на привързаността, лечебните способности, обичта, добротата и съчувствието. То е последният цвят от видимия спектър и в сънищата се тълкува също като символ на царствеността, високия ранк и достойнството.

Черно

Черното, както знаете не  е цвят, а е липса на цвят. То символизира неизвестността, неосъзнатото, опасността, мистерията, тъмното, смъртта, скръбта, омразата и злобата. Ако в съня си се чувствате весел, чернотата може да е символ на скрита дълбока духовност и божествени качества. Ако сънувате в черно и бяло, означава че трябва да бъдете по обективен, когато формулирате по-ясно решенията си в реалния живот. Може би в този момент ви липсва баланса. Също така, черно-белите сънища могат да бъдат знак за депресия и тъга. Може би чувствате, че липсва радост в живота ви напоследък.

ПОДКРЕПЕТЕ САЙТА

Винаги съм предоставяла прогнозите безплатно и винаги ще е така. Инвестирам в тях времето си от сърце и за мен е истинско щастие да съм ви полезна.

Ако сте доволни от поднесената информация в сайта и желаете да подкрепите развитието му, може да изразите своята искрена благодарност като дарите сума по избор по сметката на сайта в ОББ България ЕАД, на името на „АСТРО-НОВИНИ от Мишел" ЕООД, IBAN BG18UBBS81551008379799, BIC UBBSBGSF.

Можете да ме подкрепите и с:

Поддържането на сайта изисква много време и усилия.

С вашата подкрепа ще мога да продължа още по-успешно да го развивам, за да бъде полезен и занапред.

Мишел

Копирането е заключено.