05 ДЕКЕМВРИ 2017г. ДНЕВНА АСТРОПРОГНОЗА ОТ МИШЕЛКликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с черни букви


В рамките на ретроградния Меркурий, ако се абстрахираме от неговите особености, днес ни очаква един приятен и продуктивен ден. Луната е в Рак – силно интутивна, пластична, обгрижваща. Аспектите на Луната днес с Нептун и Юпитер са хармонични.

С пълна сила усещаме точният съвпад на ретроградния Меркурий със Сатурн, който ще е точен утре. Този аспект премина съвсем скоро, на 28 ноември. Тогава се случи в 28 градус на Стрелеца, а сега ще е в 29 градус на Стрелец. От една страна може да даде задържане на проектите, дълго колебание, отлагане. Но винаги има и положителна съставляваща, Сатурн ни прави по-амбициозни и организирани, по-концентрирани и дисциплинирани. Възползвайте се от хубавата страна на този аспект и не се ядосвайте, ако нещо става бавно – такъв е звездно-времевият момент 🙂

Мнозина от вас ме питат да предприемат ли някакви действия в периода на ретроградния Меркурий от 3-23 декември, които вече са били планирани.

Можете да предприемате своите действия, но бъдете подготвени след време да се променят условията, да не се оправдаят очакванията и да не се изпълнят обещанията. Има голяма вероятност да се разочаровате, да размислите, да се откажете, предприетите действия може да се окажат твърде краткротрайни и т.н. Но няма нищо фатално!.

За обмислянето на планове за бъдещето – важи същото, след се оказват несъстоятелни и неактуални и трябва да се променят в движение.

Действайте осъзнато и изцяло на ваша отговорност. Планетата не е виновна, ние сме тези, които вече сме информирани и имаме възможност да творим съдбата си.

***

ВАЖНО! От 3 до 23 декември 2017  очакваме ретрограден Меркурий. В този период НЕ се препоръчват сключване на  договори, започване на нова работа,   стартиране на нови начинания,  големи покупки. Трудно ще се борави с всички средства за масова комуникация и транспорт. Вероятни са повреди, неприятности с техника и необяснимо бавен информационен и транпортен трафик. При пътуване – винаги тръгвайте по-рано, пазете и проверявайте пари, документи и багаж. Наблюдавайте си вещите и имуществото.

Повече за ретрограден Меркурий можете да прочетете ТУК  и ТУК


Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!