03 ДЕКЕМВРИ 2017г. ДНЕВНА АСТРОПРОГНОЗА ОТ МИШЕЛКликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с черни букви


Днес в 17.48 ч. настъпва пълнолунието в 12 º Близнаци.  Както всякога на тази лунна фаза тайните процеси – стават явни, стига се до пик на събития и процеси.

Този характерен процес за всяко пълнолуние ще бъде в известна степен по-забавен, поради стационарното положение на Меркурий – планетата на комуникациите. Възможно е да има големи забавяния, отлагания, задръствания, както и проблем с техниката. Днес след 9.28 ч. Меркурий тръгва вече в ретроградна посока до 23 декември.

Днес имаме два важни точни аспекта:

  • В 4.23 ч. Юпитер и Нептун са в хармоничен аспект – той подпомага да се съгласуват плановете с вътрешните предчувствия. Време за творческа и духовна работа.
  • В 13.54 ч. е квадратурата на Слънцето с Нептун – напрегнат аспект, който може да създаде вътрешен дискомфорт и безспокойство, съмнения и заблуди. Нараства чувствителността и възприемчивостта. Не задълбавайте прекалено в тежки и тъжни спомени, в анализи и самоанализи. Наблегнете на духовната и психологическа литература или филми с такава тематика, на музика, творчески занимания.

***

ВАЖНО! От 3 до 23 декември 2017  очакваме ретрограден Меркурий. В този период НЕ се препоръчват сключване на  договори, започване на нова работа,   стартиране на нови начинания,  големи покупки. Трудно ще се борави с всички средства за масова комуникация и транспорт. Вероятни са повреди, неприятности с техника и необяснимо бавен информационен и транпортен трафик. При пътуване – винаги тръгвайте по-рано, пазете и проверявайте пари, документи и багаж. Наблюдавайте си вещите и имуществото.

Повече за ретрограден Меркурий можете да прочетете ТУК  и ТУК


Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:

Предпочитан контакт предимно по e-mail!