Луна и диетиКликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с черни букви


Няма нищо по-достъпно от лунната диета! Тя е лесна за спазване и природосъобразна. Трябва само да спазвате естественият ритъм на нарастване и намаляване на Луната, за да бъдете напълно в синхрон с природата. Така се отслабва лесно, трайно и безвредно!

Дати на лунните фази за месец ФЕВРУАРИ 2018.

ТОВА СА ПОДХОДЯЩИТЕ ДАТИ ЗА ТОЗИ МЕСЕЦ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛУННАТА ДИЕТА!

 

 

НОВОЛУНИЕ

ПЪРВА  ЧЕТВЪРТ

 

ПЪЛНОЛУНИЕ

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ

 

07.02.18

15.02.18 г.

Слънчево затъмнение на 26° Водолей в 22.53 ч.

23.02.18

Този месец няма пълнолуние, „търкулнало“ се е в началото на март, на 02.03.18.       

 

Луната символизира нашето ежедневие, грижата, адаптацията, оцеляването и майчинството. Оказва много силно влияние върху управлението на течностите в човешкия организъм. Взема участие в храносмилането, метаболизма и в целия енергиен баланс на тялото. Лунната диета придоби напоследък изключителна популярност, дори и сред хора, които не са чак толкова големи фенове на астрологията. Това е така, защото резултатите от нея са очевидни и оборват дори най-мнителните.

Не може да се избегне очевидното и повсеместно влияние на Луната върху човешкия организъм и планетата ни. Това е най-близкото планетно тяло до Земята, което дава много силен резонанс върху природата и човека.

Луната оказва силно върху водната обвивка на Земята – всеки знае за приливите и отливите. Доказано е от геоморфолозите, че по време на пълнолуние, „набъбва“ с по няколко милиметра до сантиметър и самата земна обвивка, изградена от скали и почва.

 

При НОВОЛУНИЕ, ПЪРВА ЧЕТВЪРТ, ПЪЛНОЛУНИЕ и ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ е добре да спазвате строг диетичен режим. За тези от вас, които имат опит в гладуването, се препоръчва – гладуване. За всички останали – правете си строг разтоварващ режим – само на плодове или само на зеленчуци. Без сол, захар и мазнини. Не забравяйте чистата вода (не от водопровода), натуралните сокове и билков чай.

Тук не смея да кажа, че трябва да спрете и кафето в тези дни или поне силно да го намалите – до едно на ден.

И така, обобщено: ако в тези важни четири фази на Луната спазвате диетичен режим, ще си регулирате неусетно теглото, ще се освободите от токсини, шлаки и стрес.

 

 

Доказано е, че в тези лунни фази организмът е много чувствителен и уязвим. Внимателно се отнасяйте към себе си, в тези дни, дори да нямате наднормено тегло или здравословни проблеми. Не трябва да се претоварвате с много с много работа, не преяждайте, внимавайте каква храна слагате в тялото си, наспете се достатъчно. В астрологията се смята, че както преживеете съответната фаза, така ще се чувствате през следващите 7 дни до следващата фаза. Това влияе на ВСИЧКИ ХОРА! Но при жените действа с двойна сила, защото Луната символизира женското начало и оказва силно влияние върху женския метаболизъм и менструационния цикъл.

КРАТКО ОПИСАНИЕ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ЛУННИТЕ ФАЗИ:

НОВОЛУНИЕ:

Когато на небето е тъмно и Луната я няма, дори и при ясна звездна нощ, тогава е новолуние. Слънцето и Луната се срещат на небето в „съвпад“ и отбелязват началото на новия лунен месец. Този момент трае само няколко часа, когато Луната е невидима или е като нежен, тънък лунен сърп, извит надясно. В този ден, когато настъпва новолунието организмът е настроен на профилактична програма. Ако проведете гладуване (за тези, които имат стабилна практика в гладуването) или сте само на течности, сокове, плодове или зеленчуци ще помогнете на организма да се почисти от задържаните отрови.

НАРАСТВАЩА ЛУНА:

През този период бързо и неусетно се пълнее, защото организмът е настроен да задържа хранителните вещества и да си прави запаси. Всяко преяждане – веднага си проличава. Безсмислено е сега да се стартира диета, защото провеждането й ще бъде много мъчително, волята ви някъде ще се е „скрила“. Дори и да постигнете някакви резултати, те няма да са трайни.

Нарастващата Луна ще познаете на небосклона, когато е във вид на ръкописната главна буква „D“ – веднага се прави асоциация с „дебелее“. Когато Луната нараства, дебелее, тогава дебелеем и ние.

ПЪЛНОЛУНИЕ:

В този ден трябва умишлено да се ограничава храната, защото се пълнее най-бързо и се задържа много вода в организма. Обуздавайте апетита, който сега е засилен. Дори и да нямате проблеми с наднормено тегло, отново е препоръчително да ограничите храната и напълно да се забрави за алкохола, месото и тежките пържени храни.

НАМАЛЯВАЩА ЛУНА:

Време е за диети! Ще постигнете добър и траен резултат, защото тялото е настроено да „отдава“ и с лекота се освобождава от ненужните ми килограми. Дори да ви се случи инцидентно преяждане или нарушаване на диетата, не е фатално, защото сега организмът не е настроен към натрупване на хранителни вещества, а към активност и тяхното отдаване във вид на енергия.

Запомнете: Когато Луната намалява, „намаляваме“ и ние! Можете да се ориентирате само като погледнете Луната на небето. Ако тя изглежда като буквата „С“ – като „слабее“, Луната се смалява в този период от дясно на ляво.

ПЪРВА И ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ:

Първата четвърт настъпва точно 7 дни след новолуние и се намира по средата на периода на нарастваща Луна.

Последната (или втора четвърт) – настъпва 7 дни след пълнолуние и се намира по средата на периода на намаляваща Луна.

 

Според астрологията се възприемат като дисхармонични фази, защото тогава Слънцето и Луната са разположени под ъгъл 90º – квадратура. Има противопоставяне на съзнание и подсъзнание, на мъжкото и женското начало. Психиката и здравето са нестабилни. Важно е да следите какво правите в тези дни, защото тези повратни точки, определят състоянието, здравето и тонуса ни през следващите 7 дни. Организмът добре се повлиява от лек диетичен режим или еднодневно гладуване – само на течности. Така се позволява на тялото да се разтовари от мазнини и токсини, успокоява се психиката, действа балансиращо на всички нива – ментално, емоционално и физическо.

Който има стабилна практика и опит в гладуването – да гладува и сега, не само на новолуние и пълнолуние. Само не забравяйте да пиете течности!

ВАЖНО!!!

Ако имате здравословни проблеми, особено по храносмилателният тракт или други сериозни заболявания, моля ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С ЛЕКАР, преди да започнете ЕДНОДНЕВНОТО ГЛАДУВАНЕ.

 

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации: